zondag 31 oktober 2010

Seizoensouverture voor Scholten.

De eerste jacht van het seizoen is een prooi geworden voor Aad Scholten. Hiermee ging Scholten op herhaling want ook vorig jaar pakte hij de zege in de eerste jacht. De inspanningen die hij deze zomer heeft geleverd lijken hun vruchten af te werpen. Keihard is er getraind door de  voormalig topamateur en de vraag is of hij dit seizoen eindelijk weer eens zijn stempel zal drukken op het Zoetermeerse vossenjagen.

Uitzetters  Frank van Rijn en Dick van Homoet hadden in hun 45 km. lange jacht een noviteit bedacht, “Schipper mag ik overvaren” genaamd. Na een rondje Stompwijk werden de jagers het laarzenpad opgestuurd. Dit pad start onder het bekende viaduct van Stompwijk( Oosteinde) en loopt bovenlangs de Ommedijksche Watering.  Halverwege houdt het pad op en moet men met een veerpontje de oversteek maken naar de Geerweg. Dit leidde natuurlijk tot enig oponthoud in de jacht en tot lamme armen bij Endeveld sr. die als een bezetene aan het rad stond te draaien om een ieder naar de overkant te krijgen. (dank hiervoor Henk!!)

Het veld werd hierna uit elkaar geslagen maar door te “snijden” wisten een aantal achterblijvers toch weer mee vooraan te komen. Een  ander groepje met o.a. Jansen, Slingerland en Bert Scholten was minder fortuinlijk,  kwam op achterstand en reed ook nog eens verkeerd. Met name zuur voor oudgedienden Hakkers ( gelukkig, hij is er weer) en Lemckert die ook tot deze groep behoorden, de benen van deze mannen waren in orde maar ja, soms zit het tegen.

Ondertussen reed een andere oudgediende, Jan Boshuijer ( 60+), gewoon vooraan bij de beste mannen mee.  Aad Scholten liet zien dat hij goede benen had en voerde de forcing op de stroken door het land. Ook Endeveld en Roskamp lieten zich geregeld vooraan zien en bij het ingaan van de finale, een strook land bij Leidschendam –zuid, waren er nog een stuk of 8 kanshebbers voor de zege.
In de modder langs de A4 sloeg  Scholten een gaatje van een meter of 20 op Endeveld en Boshuijer en na het inleveren van zijn 6e controle kon hij aan zijn tocht naar de vos beginnen. In eendrachtige samenwerking dachten beide achtervolgers nog dichterbij te komen maar een lekke band voor Boshuijer maakte aan de aspiraties van beide mannen een einde. Scholten bleek te sterk en bleef vooruit en pakte voor Endeveld en Roskamp de zege.

Snelle Siemen.

N.B: Na een jaartje oponthoud was “good old” Boshuijer weer van de partij en hij liet zich flink gelden. Als het mee zit rijden we dit seizoen dan ook weer een jacht op Voorne- Putten.

> Bekijk de stand hier
> Bekijk hier de uitslag van jacht 1

Volgende week wordt de jacht uitgezet door Pieter en Marco Scholten.
Speciaal voor Frans H: de start is om 09.30 uur!

Vossejacht 31-10-2010

dinsdag 26 oktober 2010

Vossenjagers opgelet!!

Buiten daalt het kwik en worden de omstandigheden alsmaar stormachtiger, kortom het ideale scenario voor het ultieme fietsgenot: De Vossenjacht.

A.s. zondag, 31 oktober,  start de Zoetermeerse vossenjachtcompetitie dan ook weer.

Aanvang: 09.30 uur (let op: wintertijd gaat in !!)

Clubhuis is open vanaf 9.00 uur, kom op tijd.

De 1e jacht wordt uitgezet door de winnaar van vorig seizoen; Dick van Homoet.( hij zoekt nog assisstentie)

Tot zondag!

Met sportieve groet,
De Directie!

maandag 18 oktober 2010

Datum laatste jacht.

Beste jagers,

In het vorige bericht stond een verkeerde datum voor de laatste jacht.
Deze is op zondag 30 januari en niet op 29 januari.

vrijdag 15 oktober 2010

Start seizoen 2010-2011

Wat later dan gepland kunnen we jullie mededelen dat het jachtseizoen op zondag 31 oktober zal starten. Volgens de voorzitter was er lange tijd onduidelijkheid over de datum van de eerste jacht, maar wij verdenken hem ervan dat hij de psychologische oorlogsvoering nu al voor het seizoen laat beginnen....

Maar in ieder geval:
1e jacht: zondag 31 oktober start om 09.30. Clubhuis open vanaf 09.00
Laatste jacht: Zondag 30 januari. Voor deze jacht geldt dubbele puntentelling!!!

ivm kerst en oud en nieuw wordt er op zondag 26 december en 2 januari niet gejaagd. Het seizoen heeft dus maar 12 jachten.

Het inschrijfgeld blijft 250 centen per jacht en we gaan er vanuit dat jullie allemaal een keer meehelpen met het uitzetten van een jacht. Tijdens de eerste jacht is er een intekenlijst voor het uitzetten. Geef je svp gelijk op!!! Betaal je gelijk voor alle jachten dan hoef je maar 25 euries te betalen. Dit is in deze barre tijden een korting van maarliefs 10%!

Tot zondag de 31ste!