maandag 29 november 2010

Van Homoet zegeviert op Voorne-Putten

Afgelopen zaterdag werd in Scheveningen de Rabo Beach Classic verreden, een dag later was het op Voorne –Putten tijd voor een andere klassieker, de jaarlijkse “Boshuijer Classic”. Ging het tussen Scheveningen en Katwijk louter over zand, op Voorne-Putten had Boshuijer een gevarieerder parcours uitgezet incl. een loodzware finale door het duinzand en over het strand.

Onder prachtige weersomstandigheden werd van start gegaan over een loodzwaar stuk onverhard land, het spel leek direct op de wagen maar na de eerste schermutselingen kwam alles weer bij elkaar.
Eensgezind reed het peloton richting het ATB parcours langs het Oostvoornse meer. Gelukkig was het parcours door de vorst goed te berijden en bleef de meute aanvankelijk dicht bij elkaar. Thijs Vreugdenhil besloot de single track te snijden en miste hierdoor geel. Jan Hiemstra reed in zijn haast bijna een houten hek omver en van Homoet werd door pech achtervolgd, 4 x moest hij stoppen om zijn ketting er weer op te leggen. Dit zorgde ervoor dat hij op grote achterstand als laatste van het ATB parcours kwam en pas na een ziedende achtervolging van enkele kilometers weer vooraan kon aansluiten.

Met bijna het voltallige peloton bij elkaar werd vervolgens richting het Brielse Meer gereden. Het was aan Gijsbert Scholten, blakend van zelfvertrouwen na zijn overwinning van vorige week, en de stug doorrijdende Thijs de Groot te danken dat het tempo er werd in gehouden.
In de jachten van Boshuijer is het altijd oppassen geblazen om alle controles mee te pikken. Na weer een zoekpijl reden kippenboeren Aangenendt, Hiemstra en Post samen met John Brand rechtdoor, daar waar de rest van de meute wel besloot links af te slaan. Hier bleek de blauwe controle te staan, zodat hiermee de 4 vooraan op slag kansloos werden voor de zege.
De groep daarachter bleef hierna geruime tijd bij elkaar totdat een zeer alerte Carlo van Trigt opeens een zoekpijl zag, net op het moment dat Roskamp, (die naar eigen zeggen zijn topvorm nadert) met Endeveld en Gijsbert Scholten in zijn wiel, besloot om gas te geven. Roskamp verkeerde in de veronderstelling dat hij de rest uit het wiel had gereden maar deze mannen waren een boerenerf opgedraaid om daar de rode controle mee te pikken. Onder deze mannen Aad Scholten en van Homoet die beseften dat ze hiermee goede zaken konden doen voor het klassement.
Het was nu voor hen vooral een zaak om goed op te letten voor de laatste controle en elkaar in de gaten te houden. Naast deze twee waren ook van Trigt, Mutsaers, v. Rijn, v.d. Sande en Hakkers potentiële kanshebbers voor de zege. Mutsaers verspeelde zijn kansen door een stukje te snijden en in de aanval te gaan op het moment dat de rest wel een ommetje maakte voor de laatste controle.

Hierna volgde een bloedstollende finale waarin Aad Scholten diverse aanvallen van van Homoet moest pareren. Ook vroeg hij bij iedere kruising aan “thuisrijder” van Trigt wat de kortste weg naar  The Shamrock Inn was omdat hij vermoedde dat de vos vlakbij de strandtent zou staan. Dit bleek uiteindelijk ook te kloppen maar niet nadat er eerst nog een flink rondje werd gereden alvorens de finale kon beginnen. Zoals menigeen al vermoedde werd richting het strand gereden. Post draaide als eerste de duinen in maar achter hem was het de alerte van Homoet die vol gas gaf door het rulle zand. De vos bleek nog een heel eind weg te staan, veel te ver voor de moegestreden Scholten die ook nog door Frans Hakkers werd voorbij gereden.
Hans Post, onlangs knap 3e in de Crocodile Trophy, had zijn goede vorm uit Australië nog in de benen en arriveerde als eerst bij de vos. Gevolgd door Aangenend, Hiemstra en de rustig uitbollende van Homoet die hierbij zijn 2e overwinning van het seizoen pakte.
Achter hem was het de sterk rijdende Hakkers die de 2e plek voor zich opeiste. Wellicht was Hakkers geïnspireerd door de aanwezigheid van z’n “meissie”. Misschien een idee voor andere jagers om volgende week zondag ook hun echtgenote mee te nemen naar de koers??

Na afloop werd er onder het genot van warme chocomelk, appeltaart, kroketten en soep nog lang nagepraat in de sfeervolle strandtent.
Het was lang wachten op de laatste deelnemer maar uiteindelijk werd ook  pechvogel Koen v.d. Tang (kettingbreuk) op het strand afgeleverd.

Snelle Siemen.

N.B: Boshuijer en consorten, dank voor een mooie jacht !
Volgende week de pepernotenjacht, wie weet doet de goedheiligman nog van zich spreken.

Bekijk hier de uitslag van jacht 5 >>
Bekijk hier de stand >>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten