zondag 27 februari 2011

Rob Moioli

Beste Jagers,

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat onze medejager Rob Moioli is overleden. Hij is maar 46 jaar geworden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is hij thuis in zijn slaap overleden. Rob werd afgelopen week geconfronteerd met hartproblemen, maar de precieze oorzaak van zijn overlijden wordt nog onderzocht. Het is echter een feit dat Rob nooit meer op het laatste moment het clubhuis in zal komen lopen. Zijn binnenkomst was voor ons altijd het teken dat de jacht van start kon gaan.

Als ons meer bekend is over het afscheidnemen van Rob dan zullen wij jullie hiervan op de hoogte stellen. Namens alle Zoetermeerse vossejagers betuigen wij ons medeleven aan Rob's vrouw Monique, zijn familie en vrienden.

Het bestuur

dinsdag 8 februari 2011

Van Homoet Nederlands kampioen vossenjacht!

Links de Nederlands kampioen en rechts de Zoetermeers kampioen

Afgelopen weekend was het Achterhoekse Velswijk wederom het decor van het officieuze NK vossenjacht.
Een klein contingent vossenjagers uit Zoetermeer e.o. had de moeite genomen om naar het oosten af te reizen en zich in huize van Velzen in te schrijven voor de belangrijkste vossenjacht van het jaar. Gerard en Ciska van Velzen hadden wederom een geweldige jacht uitgezet. Schreef uw reporter vorige week nog dat de jacht van Mutsaers het predicaat ‘jacht van jaar’ verdiende, de eerlijkheid dient te zeggen dat de jacht in de Achterhoek nog fraaier was.
De bosrijke omgeving van Velswijk vormt een ideaal decor voor de ware hardrijders, gecombineerd met de onstuimige wind moest dit parcours wel een sterke winnaar opleveren.

dinsdag 1 februari 2011

Onduidelijkheid troef na afloop vossenjachtcompetitie!

Winst voor Post in laatste jacht.


Na afloop van de, door Hans Post gewonnen, laatste jacht leek het duidelijk dat Aad Scholten zich kon laten huldigen als de kampioen van dit seizoen. Groot was dan ook de teleurstelling voor Scholten toen Patrick Coers bekend maakte dat niet Scholten maar Henk Endeveld de winnaar was geworden. Endeveld kon het zelf ook niet geloven maar liet zich toch maar huldigen als winnaar. Oorzaak van deze commotie was de onduidelijkheid hoeveel jachten er uiteindelijk geschrapt zouden worden.
Na urenlang juryberaad, tot diep in de nacht van zondag op maandag, kwam uiteindelijk het verlossende bericht bij uw reporter binnen: met miniem verschil is de zege toch naar Aad Scholten gegaan.
Ja, ja, uw reporter had het goed gezien in zijn verslag van de 1e jacht van het seizoen. Scholten stond op scherp, had als een bezetene doorgetraind afgelopen zomer om zich in de winter helemaal op de vossenjacht te kunnen storten. 

De laatste jacht van het seizoen werd uitgezet door “Mr. Alpe d’Huez” himself: Martijn Mutsaers. De sportieve prestaties van deze jonge ondernemer hebben de laatste jaren duidelijk te lijden gehad onder zijn zakelijke bezigheden. Waar hij in de vossenjacht geen deuk meer in een pakje boter rijdt liet hij zien dat hij nog altijd wel in staat is om een prima jacht uit te zetten. Unaniem was men het erna afloop over eens dat het predikaat: ‘jacht van jaar’, Mutsaers wel toekwam. Ook zijn lieftallige vriendin mag in de eer delen want  zij heeft meegeholpen om deze jacht uit te zetten. Zaterdag werd het duo in vol ornaat op de fiets in duinen gesignaleerd door een argeloze passant. Ook stond deze dame  tijdens de jacht opvallend midden in de paleistuin geposteerd met als duidelijk doel om menig coureur af te leiden met haar bevallige verschijning. Helaas lieten de doorgewinterde coureurs zich niet door deze truc om de (paleis) tuin leiden, beide controles werden tussen het struikgewas ontdekt

Mutsaer’s jacht voerde door het centrum van Den Haag, vlak langs de warme buurt,( die helaas voor Patrick Coers niet werd aangedaan, zie zijn blog) en via de paleistuin naar het Scheveningse Bos. Duidelijke witte pijlen zorgden ervoor dat de jacht goed te volgen was. Om ook in het bos de route te markeren had Mutsaers het paarse ondergoed van zijn vriendin aan stukken geknipt om hier linten van te maken. Blijkbaar heeft deze vriendin een bescheiden maatje want de paarse reepjes ondergoed waren af en toe met het blote oog nauwelijks te ontwaren.
Was de jacht tot aan het Scheveningse Bos rechttoe, rechtaan, in het bos had hij de nodige zoekers gezet. Dit zorgde ervoor dat daar het peloton in 2 groepen uiteen viel. Opvallend dat een grote groep mannen hier toch gemakkelijk de weg kon vinden. Of dat iets te maken heeft met het feit dat dit bos een bekende homo ontmoetingsplaats is, laat uw reporter graag in het midden. Tot degene die de weg niet konden vinden en zo de slag gemist hadden behoorden Aad Scholten en van Homoet. Blijkbaar waren deze mannen van de wijs gebracht door de paarse lingerie van Mutsaer’s geliefde.

Voorin leken Roskamp en Endeveld goede zaken te doen toen ze compleet uit het gezicht van de achtervolgers waren verdwenen. De achtervolgers gaven niet op en hielden het tempo hoog. Met behulp van Koen van der Tang kregen ze weer zicht op de koplopers en werd het tempo nogmaals opgevoerd, dit leidde er toe dat ze bij het uitrijden van Meijendel de koplopers weer konden achterhalen.
Op een rotonde sneed van Homoet nog een stukje af om het laatste gaatje te kunnen dichten. Hierbij gaf hij zich op wel erg glad ijs, met een variatie op de korte kuur waarmee Sjoukje Dijkstra goud pakte op de olympische spelen van 1964 wist hij op miraculeuze wijze overeind te blijven. Vervolgens nestelde hij zich direct op kop van de groep om in de verdere kilometers het tempo te bepalen. Andere kanshebbers op de eindzege beperkten zich tot volgen.( de lafaards!)

In een strook land langs de A4 had Mutsaers nog 2 controles staan. Hier reed Jan Hiemstra van de rest weg en kon hij alleen op weg naar de vos. 
In het zicht van de vos werd hij nog net door Hans Post gepasseerd die hiermee een passend slot gaf aan deze fraaie jacht.

Onder het genot van soep en broodjes kon men na afloop in het clubhuis van nog eens napraten over het voorbije seizoen. Ook kon men getuige zijn van een voordracht van het orakel Roskamp die ruimschoots de tijd nam om diverse mensen te bedanken en te huldigen. Hij vergat hierbij ook de enige dame, Liesbeth Milatz niet.
Roskamp liet zich hierbij weer eens van z’n beste kant zien. Hij had deze dame voor de start al gehuldigd en deed dit na afloop nogmaals uitbundig..Het gerucht gaat dat jongedame Milatz de zelfde dag nog al haar sportieve vriendinnen uit Benthuizen e.o. heeft benaderd om volgend jaar ook aan de start te verschijnen van de vossenjachtcompetitie.
Al was het alleen maar om hiermee Roskamp te plezieren. We wachten in spanning af!

Snelle Soraya.







NB;     A.s. zondag NK vossenjacht in Zelhem (kroketten na afloop + huldiging door Soraya)
            Zondag start ook de vossenjachtcompetitie in Pijnacker ( tot 2e week maart)