dinsdag 30 oktober 2012

Van Homoet mist start vossenjachtseizoen.



[caption id="" align="alignleft" width="226"] Van Homoet in betere tijden[/caption]

Bij de start van het Zoetermeerse Vossenjachtseizoen zal Dick van Homoet ontbreken.


Een knieblessure, opgelopen na, een op het oog, onschuldig valpartijtje, houdt de Hagenees al 3 weken aan de kant. De vraag is of hij dit seizoen nog wel aan de start kan verschijnen, voorlopig zit er weinig progressie in zijn herstel.

zaterdag 27 oktober 2012

Tips voor een goede jacht (deel 1)

Volgende week is het dan zover, dan gaat het Zoetermeerse Vossejachtseizoen los. Om alvast in de sfeer te komen hier wat tips en trucks hoe je een goede Vossejacht kan rijden.

Om te beginnen kijken we eens naar Groot-Britannië. Het land van de Vossejachten. Maar ook op de fiets weet men wel raad. Niet alleen in de Tour of op de baan maar ook in het veld. Daar is de 3 Peaks Cyclocross. Niet zo als in België tussen de bierdrinkende en worsten etende supporters  maar gewoon dwars door het veld. Bekijk de film maar eens en zie de overeenkomsten met onze Vossejachten. Ik mis er alleen de emmers nog.







Een ander onderdeel van de Vossejacht is het kruip-door-en-sluip-door door steegjes in woonwijken. Wellicht kan je wat leren van het volgende filmpje.







Tenslotte. Op welke fiets kan je het beste Vossejagen? Een Crossfiets? een MTB? en dan een 26" of ga je voor de 29"? of kijk je al vooruit met een 27,5"? Vergeet dit allemaal. Gewoon met je racefiets komen. Kijk maar hoe Martyn Ashton dat doet.







Veel succes met oefenen en tot 4 november.

donderdag 25 oktober 2012

Verhuisbericht

Met ingang van het nieuwe Vossejachtseizoen is de website van Zoek de Vos ook verplaatst.
Je vind deze nu op http://zoekdevos.wordpress.com

We zijn ook te vinden op:
Twitter : twitter.com/zoekdevos
Facebook : facebook.com/zoekdevos
Google+ : Zoekdevos

woensdag 17 oktober 2012

Start Zoetermeers vossenjachtseizoen 2012 – 2013

[caption id="" align="alignleft" width="230"] Zwoegende bestuursleden[/caption]

Het is weer zover: zondag 4 november aanstaande gaat het nieuwe vossenjachtseizoen weer van start! Haal dus je crossfiets uit de mottenballen, geef de ketting een likkie vet en schrap de haren van je kuiten.

Eerste jacht
Zondagochtend 4 november starten we zoals gebruikelijk bij het clubhuis van onze BMX-
vrienden van FCV Zoetermeer 77. Het clubhuis is vanaf 9.00 uur geopend. Ook dit jaar hebben we ondanks de crisis en de btw narigheid het inschrijfgeld op EUR 2,50 kunnen handhaven. En ja, ook de koffie en thee blijven voor rekening van de organisatie!