dinsdag 20 oktober 2009

Start nieuw seizoen

Beste Jagers,
 
Hierbij dan eindelijk de uitnodiging voor het jachtseizoen 2009-2010. Als gevolg van de crisis heeft de Vossejachtcommissie langdurige en zware onderhandelingen moeten voeren met onze sponsoren om toch tot het vereiste budget te kunnen komen. In ons beleidsplan 2010 stond nu eenmaal dat we de competitie van dit jaar naar een hoger level moesten brengen. En aangezien SBS6 en Essent niet tevreden waren over de multimediale resultaten van de marathonschaatscompetitie op TV heeft onze voorzitter de stoute schoenen aangetrokken en heeft hij contact met hen gezocht. En niet zonder resultaat zoals zou blijken. 
 


SBS6 zag het wel zitten om op de zondagochtend een real-live programma te maken van 40 adonissen die door de modder kruipend en ring om een stok kwamen gooien. En dan na afloop de moord en doodslag als er over de uitslag werd gediscussieerd. En misschien mocht de camera wel een keer mee naar huis met 1 van de jagers. Zodat gefilmd kon worden hoe hij vol van liefde zijn fiets van het oorlogsvuil ontdeed. Al met al  meer dan genoeg drama, lief en leed om mee te kunnen strijden voor de gouden televisierring!
 
Echter, in medialand draait alles om het geld dus was de vraag; Hoe zijn er doekoe's te verdienen. Onze voorzitter had hierin al snel beet bij 1 van de grotere supermarktketens in Nederland. Plaktatoeages van de Vossejacht Helden per 10 euro aan boodschappen. Welke rondborstige dame wil er nu geen tatoeage van Jules "the beast" Roskamp op haar bil. En ieder kind zou zich toch identificeren met superheld Gijsbert "Dynamite" Scholten. En zie de dametjes op leeftijd eens zwijmelen bij Dick "grey foxxxx" van Homoet. En dan niet te vergeten alle woon-werk fietsende ambtenaren die zich zouden vereenzelfigen met Jeroen"de diesel" Janssen. Succes gegarandeerd! Maar, de supermarktketen zou alleen instappen als er nog 1 grote partij in dit commerciële geweld zou meedoen.
 
Ook dat was geen onmogelijke opgave, want waar ga je als topsporter heen als je wat centjes nodig hebt. Naar ome Dirk Scheringa natuurlijk. Zo gezegd zo gedaan en ome Dirk was gelijk verkocht. Vooral toen hij hoorde dat meerdere renners nog met geiten wollen sokken fietsten. Hij zag het wel zitten. Zijn schaatsploeg die een keer mee zou fietsen en misschien konden de Vossejagers de moraal van AZ ook nog een beetje opvijzelen. Want Vossejager, dat is het synoniem voor Echte mannen! Dus de deal met Dirk was snel gesloten en zo werd er een afspraak gemaakt om op maandag 12 oktober alle contracten te tekenen. 
 
De voorzitter stapte vanmorgen dus fluitend in de auto en na wat fileleed stond hij ruim op tijd bij Dirk voor de deur. En ome Dirk had flink uitgepakt! Wat een pers stond er voor de deur! Echter NOVA en BNR, zouden die ook al geïnteresseerd zijn in de competitie. Als dat het geval was, had de voorzitter dan niet veel te weinig voor de rechten gevraagd.... Na zich door de pers gewrongen te hebben, waarbij hij luid riep dat hij de persconferentie pas over 1 uur zou geven kwam hij bij de kamer van Dirk. Hij deed de deur open en zag tot zijn grote schrik dat ome Dirk niet op zijn plek zat. In plaats daarvan zag hij 2 mannen met een grote glimlach zitten die hij wel kende van TV.
 
De heren stelden zich netjes voor als Nout Wellink en Wouter Bos en ze vroegen de voorzitter wat hij kwam doen. De voorzitter legde kort uit dat de Vossejacht contracten getekend moesten worden. "Dat kan dan nog wel een probleem worden zeiden Wellink en Bos in koor". Jullie ome Dirk heeft de afgelopen jaren namelijk een beetje gelogen, waardoor er heel wat centjes zijn verdwenen. En sinds vandaag is hij de baas niet meer.... Maar kon de voorzitter dan niet eens uitleggen wat het Vossejagen precies inhield. Bos had eerder namelijk al de sponsoring van Feyenoord door laten gaan, dus er waren mogelijkheden. 
 
De voorzitter begon passievol betoog over het fietsen door de weilanden, het ploeteren door de modder, mannen die zich het snot voor de ogen fietsen, de sfeer van niet zeiken maar trappen, listige lusjes, doodgaan en weer opstaan en vooral de liefde en respect die deze stoere mannen voor elkaar hebben. Strijd onderweg, broederschap na afloop! Met tranen van geluk en ontroering beëindigde hij zijn betoog. Bos klapte in zijn handen en zei; "Wat een schitterende sport dat Vossejagen, maar ik voel hier echter een politieke gevoeligheid. Indien U mij een Millieu Effect Rapportage kunt overhandigen mbt deze activiteit en U mij kunt verzekeren dat er in het Vossejacht gebied geen zeldzame dieren leven, dan zet ik mijn handtekening!"
 
Dus als 1 van jullie jagers voor 1 november de Millieu Effect Rapportage kan regelen en een onderzoek wil laten uitvoeren naar de zeldzame beesten dan is het verzamelen in de skybox bij Fietscrossvereniging Zoetermeer 77. Is dit niet gelukt dan verzamelen we in de iets wat koudere maar O zo gezellige kantine van de vereniging.
 
Waar: Clubhuis fietscrossvereniging Zotermeer 77
Datum: Zondag 1 november 1ste jacht, 1 februari laatse jacht. Totaal 14 waarvan de beste 12 resultaten tellen
Hoe laat: deur open vanaf 09.00
Vertrek: 09.30
Wijzigingen reglement: 
1) Ook dit jaar geldt dat er dubbele punten zijn te verdienen bij de laatste jacht
2) Mocht een Vossejager worden afgevoerd door de hulpdiensten dan krijgt degene die met hem meegaat 45 punten (let op maximaal 1 begeleider per afgevoerd persoon, mocht je al een controle gemist hebben dan geldt dit niet. Je krijgt dan net zoveel punten als degene in het klassement die hetzelfde aantal controles heeft gemist)
3) Bieden meerdere jagers zich aan als begeleider dan zal er worden geloot
4) Deelnemers die van de hulpdienst gebruik maken worden als laatste geklasseerd voor die jacht (maw: Als je moet lossen heeft het geen zin om in de kant te gaan liggen en een ambulance voor jezelf te bellen)
 
Punt 2 en 3 gelden om te voorkomen dat Roskamp ook dit jaar op listige wijze het eindklassement wint. Punt 4 is ervoor om Roskamps plannen voor 2010 te doorkruisen
 
Voor de eerste jacht is een uitzetter geregeld. Denk alvast na wanneer je zelf de jacht wilt uitzetten. Voor de start van de eerste jacht komen we namelijk aan je vragen wanneer je de jacht kan uitzetten. Nieuwe deelnemers zetten een jacht uit in samenwerking met een oude vos. 
 
Voor de prijsrijders: Na iedere jacht is er een prijs voor de winnaar. Je krijgt deze alleen als je mee komt naar het clubhuis. Ga je niet mee, dan helaas....

Zie bijgevoegd het volledige reglement en de einduitslag van 2008-2009: Heb je vragen, kan je het clubhuis niet vinden of heeft de doktor je een supermedicijn voorgeschreven: Bel dan met 06-52692886
 
Tot Zondag 1 november!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten