maandag 25 januari 2010

Aangenendt pakt zege in sneeuwjacht.

Koning winter deed afgelopen weekend maar weer eens van zich spreken en gooide zodoende roet  (lees sneeuw) in het eten van uitzetter Aad Scholten. Wilde Scholten in het verleden nog weleens een gehele jacht met linten uitzetten, dit keer had hij bij het traditionele gele vetkrijt gehouden. Jammer want nu was het spoor niet meer te volgen. Omdat zich zondagochtend vroeg toch nog een peloton vossenjagers bij het clubhuis had verzameld, en er ondanks de sneeuwval behoorlijk goed te fietsen was, werd besloten om van start te gaan.
Scholten dirigeerde de vossenjagers richting Zevenhuizen om vanaf daar het parcours aan te passen. Helaas voor hem bleek dit onbegonnen werk. Via de GSM werden de jagers vervolgens richting Zestienhoven gestuurd. Daar had Scholten, langs de Doenkade, een flink stuk weiland in het parcours opgenomen. Dit stuk land werd nu de finale van deze jacht. Eerst werd even gewacht tot het peloton compleet was en toen konden de mannen op jacht naar de vos. Een kolfje naar de hand van Aangenendt die als snelste door het weiland ploegde. Een dubbelslag voor de kippenboeren want achter hem pakte v.d. Sande de 2e plek.
In het klassement is Aangenendt koploper van Homoet nu tot op een paar punten genaderd.

zondag 24 januari 2010

Val Gijsbert Scholten overschaduwt hervatting vossenjachtseizoen.

Reikhalzend was uitgekeken naar de 1e jacht van 2010. Na een noodgedwongen winterstop kon afgelopen zondag dan eindelijk de “jacht van Jansen” verreden worden.
Het werd, om meerdere redenen, een memorabele jacht. Niet eerder was het voorgekomen dat een jacht 3 keer geprogrammeerd stond alvorens hij doorgang kon vinden. Hiervoor hulde aan Jeroen Jansen die er zodoende wel heel erg veel tijd in heeft gestopt. Hij niet alleen trouwens, het gehele gezin Jansen was erbij betrokken.  Dank namens alle vossenjagers voor  de hulp van zoons Edward en Ferdinand en niet te vergeten, echtgenote “Stand by your Man” Simone.