maandag 25 januari 2010

Aangenendt pakt zege in sneeuwjacht.

Koning winter deed afgelopen weekend maar weer eens van zich spreken en gooide zodoende roet  (lees sneeuw) in het eten van uitzetter Aad Scholten. Wilde Scholten in het verleden nog weleens een gehele jacht met linten uitzetten, dit keer had hij bij het traditionele gele vetkrijt gehouden. Jammer want nu was het spoor niet meer te volgen. Omdat zich zondagochtend vroeg toch nog een peloton vossenjagers bij het clubhuis had verzameld, en er ondanks de sneeuwval behoorlijk goed te fietsen was, werd besloten om van start te gaan.
Scholten dirigeerde de vossenjagers richting Zevenhuizen om vanaf daar het parcours aan te passen. Helaas voor hem bleek dit onbegonnen werk. Via de GSM werden de jagers vervolgens richting Zestienhoven gestuurd. Daar had Scholten, langs de Doenkade, een flink stuk weiland in het parcours opgenomen. Dit stuk land werd nu de finale van deze jacht. Eerst werd even gewacht tot het peloton compleet was en toen konden de mannen op jacht naar de vos. Een kolfje naar de hand van Aangenendt die als snelste door het weiland ploegde. Een dubbelslag voor de kippenboeren want achter hem pakte v.d. Sande de 2e plek.
In het klassement is Aangenendt koploper van Homoet nu tot op een paar punten genaderd.

Komend weekend is het de beurt aan Henk Endeveld en Antoon Milatz om de jacht uit te zetten.
Laten we hopen dat Koning winter zich nu gedeisd houdt zodat deze mannen het peloton der vossenjagers een mooie jacht kunnen voorschotelen. Daar staan de jachten van Endeveld immers om bekend. Uit betrouwbare bron is vernomen dat er stukken in de route zijn opgenomen waar geen politiewagen en/of ambulance kan komen (Of het moet per helicopter zijn)
U bent gewaarschuwd!
Grijp deze sportieve uitdaging aan en kom dus allen naar het clubhuis zondagochtend.
Snelle Siemen
N.B: de directie der Zoetermeerse vossenjachten is bij Gijsbert Scholten op huisbezoek geweest en kan u melden dat hij er nog steeds even knap uitziet als voorheen.
Zijn “hersen” schudding zal naar alle waarschijnlijkheid geen blijvende gevolgen hebben voor deze immer sympathieke coureur. ( en nu maar hopen dat hij volgend seizoen wel weer toestemming krijgt van het thuisfront om weer op de fiets te stappen)
Vervolg seizoen
Aangezien er ivm de winterse omstandigheden een aantal jachten zijn geannuleerd loopt het jachtseizoen volgens onderstaand schema door
31-01-2010 jacht Zoetermeer uitzetters Henk en Antoon
07-02-2010 jacht Zoetermeer uitzetters Jeroen en Rene Albers
14-02-2010 Finale jacht en NK te Zelhem!!!! uitzetters Gerard en Ciska

Geen opmerkingen:

Een reactie posten