zondag 24 januari 2010

Val Gijsbert Scholten overschaduwt hervatting vossenjachtseizoen.

Reikhalzend was uitgekeken naar de 1e jacht van 2010. Na een noodgedwongen winterstop kon afgelopen zondag dan eindelijk de “jacht van Jansen” verreden worden.
Het werd, om meerdere redenen, een memorabele jacht. Niet eerder was het voorgekomen dat een jacht 3 keer geprogrammeerd stond alvorens hij doorgang kon vinden. Hiervoor hulde aan Jeroen Jansen die er zodoende wel heel erg veel tijd in heeft gestopt. Hij niet alleen trouwens, het gehele gezin Jansen was erbij betrokken.  Dank namens alle vossenjagers voor  de hulp van zoons Edward en Ferdinand en niet te vergeten, echtgenote “Stand by your Man” Simone.
Jansen had een overtreffende trap van een pittige jacht , met hier en daar een stukje land (ongeveer 20 km) en  talloze hekjes, uitgezet voor het peloton der jagers. Eerste pechvogel van de dag was Rob Moioli die al voor de start getroffen werd door een klapband en zodoende niet mee kon strijden om de prijzen. Achteraf gezien mag hij zich daar wel gelukkig mee prijzen. Een andere pechvogel had minder geluk. Om de talloze hekjes te ontwijken dacht Gijsbert Scholten slim te zijn door zijn weg te zoeken over het ijs. Helaas was hij vergeten om spikes te monteren en dit kwam hem duur te staan. Scholten ging hard onderuit en er moest een ambulance aan te pas komen om hem naar het ziekenhuis in Leiderdorp te vervoeren.
Het ambulancepersoneel en een opgetrommeld politieman vroegen zich verbaasd af wat die fietsers daar bij dat gemaal langs de A4 , in “the middle of nowhere” aan het uitspoken waren. Enkele achtergebleven kompanen van Scholten mompelden maar zoiets van een uitgezette route volgen. “Of deze route dan ook over het ijs ging” vroeg de politieman nog maar hier werd verder maar een beetje omheen gedraaid.
Vergezeld van Frans Lemckert, (bravo Frans: 45 punten!!) werd Scholten naar het Rijnland ziekenhuis gebracht. Daar werd een flinke, echt waar, hersenschudding, geconstateerd. Afgezien van nog wat letsel aan het gelaat viel de schade verder mee. Gijsbert heeft 2 nachten in het ziekenhuis door moeten brengen maar gelukkig is hij nu weer thuis.
Ondertussen hadden de sterke mannen vooraan geen weet van deze gebeurtenissen. Al vlak na de start hadden Mutsaers, v.d. Sande en Aad Scholten een flinke voorsprong genomen door op de gok de juiste route te vinden. Achter hen vormde zich een groepje achtervolgers met o.a. Endeveld, Aangenendt, van Homoet en de sterk rijdende Koen v.d. Tang.
Ook  kortstondig, in dit gezelschap Antoon Milatz. Dat hij uit het goede hout is gesneden is wel duidelijk, wie anders verkiest op de dag van zijn 25 jarige bruiloft de kou, modder en de sneeuw en niet te vergeten het gezelschap van zijn medevossejagers boven een ontbijt in bed met z’n vrouw?
Juist, dat is Antoon!
Aangenendt en v.d. Sande bleken in de helse jacht de sterkste mannen in de strijd met de sneeuw, modder en zand. Achterna gezeten door de solisten  v.d. Tang, van Homoet en Aad Scholten pakten ze richting de Vietlanden een aardige voorsprong. Helaas reed Aangenendt lek en moest v.d. Sande alleen verder. Na een prachtige achtervolging wist van Homoet op de Kniplaan weer aansluiting te krijgen bij de lange Nootdorper. Samen reden ze richting de vos waarbij v.d. Sande profiteerde van een slippertje van zijn metgezel op het parkeerterrein bij Snowworld. Helaas voor hem bleek dit niet voldoende voor de zege omdat onderweg de groene controle was gemist.
Uiteindelijk bleken er maar 2 coureurs deze controle te hebben meegepakt en na enig gepuzzel voor de jury is het uiteindelijk Cees v.d. Burg die zich winnaar van deze gedenkwaardige jacht mag noemen. Proficiat!
Snelle Siemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten