woensdag 17 maart 2010

Van Velzen prolongeert titel



Afgelopen zondag was een legertje Zoetermeerse vossenjagers afgereisd naar de Achterhoek om daar het officieuze Nederlands kampioenschap vossenjacht te betwisten.
Gerard en Ciska van Velzen bezorgden de vossenjagers een warm welkom en om 10.00 uur werd het startschot gelost. Onder de deelnemers ook Jan van Velzen die voor de start beweerde dat hij al blij was als hij de jacht uit zou rijden. Geen meter getraind, aldus van Velzen maar daar bleek als snel niets van waar te zijn.
De eerste paar kilometers werden min of meer geneutraliseerd afgelegd, als ware het een toertocht. Na de 2e controle in Zelhem was het van Velzen die op een lang onverhard fietspad vol gas gaf.
In zijn wiel Jaap Vreugdenhil die de Westlandse vosssenjachten maar weer eens had verruild voor het echte werk. Dat hij in het Westland flink aan zijn vorm had gewerkt was goed te merken in deze jacht waarin hij constant voorin te vinden was. Onder impuls van deze mannen ontstond er een kopgroep van 6 man. In eerste instantie zat Mutsaers hier ook nog bij maar bij een volgend tempoversnelling moest hij lossen.

Met 6 man voorop werd er kris kas over het ene onverharde pad na het andere gereden. De beslissing viel in het bos waar Gerard van Velzen, na een zoekpijl, een lusje in het parcours had opgenomen. Scholten en Vreugdenhil reden vol door maar de alerte Jan van Velzen wist het listig lusje wel te vinden. Ook Endeveld en v.d. Tang deden hem dit na.
Voorop dachten beide mannen een goede slag geslagen te hebben niet wetende dat ze een controle hadden gemist, ook de achter hen jagende van Homoet miste deze controle. Uiteindelijk slaagde hij er wel in om samen met Jan van Velzen vooraan aan te sluiten. Van Velzen reed vanaf dat moment een gewonnen koers omdat de achtervolgers inmiddels op grote achterstand waren gereden. De 4 vier vooraan reden nog wel een keer flink verkeerd. Van Velzen en Vreugdenhil wisten de juiste route al snel weer op te pakken en lieten daarbij de anderen achter zich.
Vreugdenhil kwam als eerste bij de vos gevolgd door de triomfantelijk kijkende van Velzen, die zich dus wederom een jaar lang de beste vossenjager van het land mag noemen.
Endeveld en v.d. Tang mochten na afloop naast van Velzen op het erepodium plaats nemen om de door Bode Scholten gesponsorde medailles in ontvangst te nemen.
Onder het genot van een flinke kop soep en de nodige broodjes kroket werd de koers uitvoerig geanalyseerd. Een ieder was het er over eens dat de Fam. van Velzen weer een schitterende jacht had uitgezet en dat dit voor herhaling vatbaar is in 2011. Hopelijk zijn dan ook erkende jagers als Roskamp, Jansen, Aangenendt en van Santen van de partij.
Snelle Siemen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten