zondag 7 februari 2010

Winst voor alerte Schilperoort.

Thuisblijvers krijgen ongelijk.
Een veel te klein deelnemersveld had zondagmorgen de moeite genomen om de weg naar het clubhuis te zoeken. Het was glad en hier en daar deed het parcours denken aan dat van het Tsjechische Tabor waar later die dag het WK veldrijden werd verreden. Maar waar in TsjechiĆ« menig coureur  hard met de grond in aanraking kwam daar viel de schade voor de vossenjagers erg mee.
Een enkele glijpartij van Aad Scholten en Jeroen Alberts daar gelaten. Het aloude spreekwoord “Een gewaarschuwd coureur telt voor twee” werd door de vossenjagers serieus ter harte genomen.
Uitzetters Endeveld en Milatz hadden de jacht iets ingekort, wat overbleef was een prachtige jacht onder werkelijk schitterende weersomstandigheden.
 
Beide mannen hadden er veel werk van gemaakt en ook de rest van beide familie was ingeschakeld om deze jacht tot een succes te maken.
Direct na de start bij de woonstee van Endeveld werd er richting Gelderswoude gereden.
In plaats van het bekende fietspad naar Benthuizen te nemen werden de vossenjagers nu al iets eerder het land in gedirigeerd om zo naar de woonplaats van Milatz te koersen.
In dit stuk land werd direct de schifting ingezet. Ook viel hier de uiteindelijke beslissing om de ereplaatsen. De mannen vooraan hadden er zo de sokken in dat ze de 1e controle compleet over het hoofd zagen. Slechts Marco Scholten, “good old” Lemckert en Rob Schilperoort  pakte deze emmer mee. Het was dus zaak voor deze mannen om de rest van de route goed op te letten zodat zij onderling de strijd om de dagzege zouden kunnen betwisten.
 
Vooraan waren het Aad Scholten en Aangenendt die de forcing voerden. In hun kielzog volgden nog 5 man die bij het binnenrijden van Benthuizen weer aan wisten te sluiten.
Via, via werd ook de woonstee van Milatz aangedaan. Hier stond controle 2 geposteerd die door 4 man werd gemist. Jeroen Alberts, Aad Scholten en van Homoet waren wel bij de les en pakten deze controle mee. De vier vooraan, Jansen, Roskamp en beide kippenboeren Aangenendt en v.d. Sande reden aanvankelijk door maar besloten toch maar terug te keren omdat ze het drietal niet meer zagen. Zo pakten ze alsnog de controle mee maar waren ze vervolgens wel op achtervolgen aangewezen. Ondertussen reden Scholten en van Homoet flink door richting Hazerswoude.
Vlak voor dit dorp pakten ze de 3e controle op een boerenerf mee. Even later sloten Aangenendt en v.d. Sande bij de beide koplopers aan. Beide mannen hadden de koplopers in de verte zien rijden en hadden volle bak gereden om weer aan te sluiten. Hierbij hadden ze de lus, met controle, over het boerenerf echter over het hoofd gezien.
 
Na Hazerswoude werd richting Koudekerk gereden door een prachtig besneeuwd landschap. Vooraan werd even niet door gereden en daar maakten Jansen en Roskamp gebruik van om weer aan te sluiten. De daar achter rijdende Jeroen Alberts kon, mede door een uitglijder, het gat niet dichten en werkte de rest van de jacht solo af.
Vooraan bleven de 6 man lang samen maar bij het binnenrijden van Zoeterwoude zagen Aangenendt en Scholten als eerste lint aan de overkant van een drukke kruising hangen. Snel staken zij de weg over en namen hierbij een voorsprong van zo’n 150 meter. Achter hen deed vooral van Homoet verwoede pogingen om het gat te dichten maar hij kon niet op steun van de anderen rekenen.
Roskamp en Jansen wilden wel maar het beste was er bij deze mannen af en v.d. Sande wilde niet rijden achter zijn “kippenboermaat”.
 
Aangenendt was als eerste bij de vos maar realiseerde zich na de finish dat de anderen een knijper minder aan het stuur hadden en dat hij dus met v.d. Sande een controle had gemist. Uiteindelijk bleken dat er 2 te zijn en omdat de anderen ook de eerste controle hadden gemist was het dus wachten of het drietal, Schiperootd, Lemckert en Marco Scholten wel alle controles hadden aangedaan.
 
Dit bleek het geval en omdat Lemckert beide andere mannen moest laten gaan draaide het uit op een sprint tussen Schilperoort en Scholten. Eerstgenoemde bleek de snelste loper te zijn en pakte zo de overwinning in deze prachtige jacht.
 
 
Aangezien een aantal jagers voor zondag 14 februari toch nog iets belangrijkers hebben dan af te reizen naar Zelhem voor het NK (wat kan dat nou zijn.....) is zondag as de finale jacht. Na afloop volgt een kleine prijsuitreiking. Op zondag 14 februari wordt het nog eens groots overgedaan. De gebroeders Alberts valt de eer ten deel om de laatste jacht uit te zetten.

Naast de aankondiging van voormalig topjager Pieter van Heijningen dat hij overweegt om tijdens het NK zijn comeback te maken heeft ook good old Harry Bregman zich ingeschreven voor het NK. De man die in de jaren 90 het peloton regelmatig wist te geselen met zijn splijtende demarrages heeft zijn wollen koersbroek weer uit de kast gepakt en zal de jeugd nog eenmaal laten zien hoe het moet. Welke oud jagers willen met Harry een ouderwets pact sluiten en de strijd met de huidige generatie aangaan!?

Parcoursbouwer Gerard heeft ons verzekerd dat hij weer een schitterende ronde heeft uitgezet. In verband met de gladheid heeft hij zelfs een klein strooiwagentje in elkaar geknutseld die hij achter zijn fiets hangt. Dagelijks fietst hij nu met gevaar voor eigen leven de ronde om de strijd met de koude grond te winnen. Dus komt allen op de dag der liefde om uw benen te laten spreken!!!!
 
Snelle Siemen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten