woensdag 29 december 2010

Vossejacht 2 januari gaat door

Er was al eerder over gesproken, maar nu is het zeker. We zullen het nieuwe jaar goed beginnen met een Vossejacht. Antoon en Jeroen zullen dan wederom hun jacht uitzetten en ons laten genieten van een mooie jacht zoals ze hadden beloofd.

Langs deze weg wensen we je alvast een fijne jaarwisseling toe en hopen iedereen in goede gezondheid weer aan te treffen op 2 januari.

woensdag 22 december 2010

Foto's uit de oude doos

Het is al enige tijd geleden, maar langs deze weg tonen we je nog de foto's welke Antoon Milatz 31 januari j.l. heeft gemaakt. En ja, ook toen lag er sneeuw. Klik op de foto om naar het album te gaan.
Vossejacht 31 januari 2010

maandag 20 december 2010

Sneeuwjacht voor echte mannen zet klassement op zijn kop

Vossejacht 19-12-2010

Dat Jeroen Janssen graag een jacht in de sneeuw uitzet is geen verassing. Dat heeft hij vorig jaar al bewezen.
Toch vonden de uitzetters Jeroen en Antoon de 15 cm sneeuw op de zaterdag niet genoeg en verzochten de weergoden om er nog een schepje bovenop te doen.

Zo werden we zondagochtend toch verast door een sneeuwlaag ruim 25 cm. Uit alle hoeken en gaten kwamen toch een noemenswaardig aantal jagers richting het clubhuis. Henk Endeveld, was na het uitgraven van zijn molen nog drie kwartier onderweg geweest. Onderweg pikte hij Dick van Dijke op die zo in de war was van de sneeuw en de hele verkeerde kant op fietste. 
Frans Lemckert wist op het kleine stukje van huis naar het clubhuis al 5 keer te vallen.
Menig jager greep zijn kans om over de hoofdwegen van Zoetermeer richting het Buytenpark te rijden, er wordt nu zelfs gesproken over "Tunnelbak Bertje".
Klassementsleider van Homoet die (gehoord vanuit welingelichte bron) schrik heeft om in de sneeuw zijn krachten met de andere deelnemers te meten. Hij kan dan onvoldoende profiteren van de slipstream.
Vanuit Nootdorp was een heel peloton Kippenboeren aangekomen. Ze hadden een sneeuwschuiver ingehuurd die ook gedurende de jacht de weg voor hen zou vrijmaken.

zaterdag 18 december 2010

Vossejacht van 19 febrari gaat door.

Zoals het er nu naar uitziet zal de jacht van morgen gewoon doorgaan. Antoon en Jeroen zijn druk in de weer geweest met veel, heel veel wit krijt. Wegens de omstandigheden is de jacht wel wat ingkort, in plaats van 70 km zal de jacht slechts 65 km zijn aldus de uitzetters. Zoals je al merkt hadden de heren uitzetters er zin in dus dat belooft wat voor morgen.
Vanaf 9 uur ben je weer welkom in het clubhuis van FCV Zoetermeer '77.
Tip van deze kant, zorg voor genoeg drinken onder deze omstandigheden, iets van Berenburger of zo.

dinsdag 14 december 2010

Slimmeriken op podium na fraaie jacht.

Geen loon naar werken voor zandhaas Post.

Bij de vossenjacht komt meer kijken dan hard rijden alleen. Dit bleek maar weer eens aan het eind van een zeer fraaie jacht uitgezet door Cees v.d. Burg en Endeveld sr.
Niet de sterkste man in koers, Hans Post, won. Nee, de zege ging naar de slim rijdende Henk Endeveld die hiermee zijn achterstand op klassementsleider van Homoet bijna ongedaan wist te maken.
De eerste ontsnapping van de dag kwam om naam van Frans Lemckert die er direct na de start als een haas van doorging. Hij reed de rest gewoon uit het wiel en ging zo hard dat hij de eerste controle pardoes voorbij reed. Omdat hij vervolgens weer een heel eind terug moest  was hij gedwongen om de rest van de jacht in de achtervolging te gaan.

zaterdag 4 december 2010

Sinterklaasjacht gaat niet door

Voor wie er naar buiten kijkt zal het niet verwonderen, de jacht van 5 december zal niet doorgaan. Cees en Mark van der Burg waren al druk onderweg met het uitzetten van een aangepaste jacht, volgens de verhalen hadden ze een spoor uitgezet met strooigoed, maar ook dit mocht niet baten.
Omdat er ook ijzel wordt voorspeld vind de de organisatie het niet verantwoord om morgen te gaan rijden. We wensen eenieder langs deze weg een fijne Sinterklaas toe en zien volgende week wel wie er niet in de zak van de goedheiligman mee moest naar Spanje.