maandag 20 december 2010

Sneeuwjacht voor echte mannen zet klassement op zijn kop

Vossejacht 19-12-2010

Dat Jeroen Janssen graag een jacht in de sneeuw uitzet is geen verassing. Dat heeft hij vorig jaar al bewezen.
Toch vonden de uitzetters Jeroen en Antoon de 15 cm sneeuw op de zaterdag niet genoeg en verzochten de weergoden om er nog een schepje bovenop te doen.

Zo werden we zondagochtend toch verast door een sneeuwlaag ruim 25 cm. Uit alle hoeken en gaten kwamen toch een noemenswaardig aantal jagers richting het clubhuis. Henk Endeveld, was na het uitgraven van zijn molen nog drie kwartier onderweg geweest. Onderweg pikte hij Dick van Dijke op die zo in de war was van de sneeuw en de hele verkeerde kant op fietste. 
Frans Lemckert wist op het kleine stukje van huis naar het clubhuis al 5 keer te vallen.
Menig jager greep zijn kans om over de hoofdwegen van Zoetermeer richting het Buytenpark te rijden, er wordt nu zelfs gesproken over "Tunnelbak Bertje".
Klassementsleider van Homoet die (gehoord vanuit welingelichte bron) schrik heeft om in de sneeuw zijn krachten met de andere deelnemers te meten. Hij kan dan onvoldoende profiteren van de slipstream.
Vanuit Nootdorp was een heel peloton Kippenboeren aangekomen. Ze hadden een sneeuwschuiver ingehuurd die ook gedurende de jacht de weg voor hen zou vrijmaken.


Later dan normaal, ging de groep van start. Antoon toonde ons nog de vlag die de Vos zou aanduiden.
Na de start lag de groep meteen uit elkaar, hier was geen zoekpijl voor nodig.
Frans Lemckert besloot ons nog een keer te demonstreren hoe hij viel, gelukkig is de weg niet beschadigd.
Voorin bleek dat Gijsbert een ware sneeuwkoning te zijn en door het sneeuw reed alsof er niets aan de hand was, De geruchten over een motor in zijn fiets deden alom de ronde. Het bestuur beraad zich ook over het invoeren van dopingcontrole. Achterin spartelde een hulpeloze Aad Scholten die ervaart dat het lijden achterin de koers zwaarder is dan in de kop. Als we toch met de familie Scholten bezig zijn, zelfs een gezamenlijk bezoek aan Marco Scholten kon hem niet overtuigen om de fiets uit de schuur te halen.

Via de Dorpsstraat en de Zegwaardseweg werd er koers gezet richting Oosterheem, daar verzonnen Aad Scholten en Patrick Coers nog een extra lusje, helaas trapte de rest er niet in. Bij Jeroen voor de deur werd een sneeuwschep bestormd alsof het de Vos was, daar stond het peloton van hoe nu verder? Jeroen had inmiddels zijn fietskleding aan en kon de jacht worden voortgezet richting de Kruisweg. Bij DSO was het wel zoeken naar een fietspad die daar ergens moest liggen. Eenmaal langs de N209 was het allemaal een stuk beter, daar ging de gaskraan ook meteen open.

Via Bleiswijk ging het weer op Zoetermeer aan waar een zinderende finale over de Zegwaardseweg geen winnaar opleverde...of toch wel?

Naast de eerder genoemde dopingcontrole moeten deelnemers bij winterse omstandigheden ook rekening houden met alcoholcontrole, enkele jagers worden ervan verdacht Beerenburger in de bidon te hebben gedaan voor betere prestaties.

Onder voorbehoud melden we dat de jacht op 2 januari waarschijnlijk wel doorgaat, Jeroen en Antoon zullen dan andermaal de jacht uitzetten.

Om de geschiedenisboeken compleet te maken de lijst met aanwezige.

Rob Schilperoort, Frans Lemckert, Patrick Coers, Frank van Rijn, Henk Endeveld, Dick van Dijke, Pieter Scholten, Aad Scholten, Gijsbert Scholten, Charles Aangenendt, Hans Post, Rob vd Sande, Jan Hiemstra, Jules Roskamp en uitzetters Antoon Milatz en Jeroen Jansen

Snelle Siemen het niet had aangedurfd om de reis naar het Buytenpark te maken. Daardoor wint het wedstrijdverslag wel erg aan realiteitszin... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten