dinsdag 14 december 2010

Slimmeriken op podium na fraaie jacht.

Geen loon naar werken voor zandhaas Post.

Bij de vossenjacht komt meer kijken dan hard rijden alleen. Dit bleek maar weer eens aan het eind van een zeer fraaie jacht uitgezet door Cees v.d. Burg en Endeveld sr.
Niet de sterkste man in koers, Hans Post, won. Nee, de zege ging naar de slim rijdende Henk Endeveld die hiermee zijn achterstand op klassementsleider van Homoet bijna ongedaan wist te maken.
De eerste ontsnapping van de dag kwam om naam van Frans Lemckert die er direct na de start als een haas van doorging. Hij reed de rest gewoon uit het wiel en ging zo hard dat hij de eerste controle pardoes voorbij reed. Omdat hij vervolgens weer een heel eind terug moest  was hij gedwongen om de rest van de jacht in de achtervolging te gaan.

De jacht werd gedomineerd door Hans Post, die samen met Aangenendt bij iedere ontsnapping betrokken was. Cees v.d. Burg had een fraai parcours uitgezet waarbij menig kilometer door het rulle zand in de omgeving van Pijnacker moest worden afgelegd. Iedere keer dat het peloton weer een zandbak werd ingestuurd was het Post die van zijn metgezellen wegreed.
Een paar keer was Post al met 2 metgezellen op avontuur geweest maar uiteindelijk waren er 8 man in de buurt van Berkel ontsnapt. Slechts de sterk rijdende van Trigt, Boshuijer, en zijn schaduw Jansen, wisten vlak voor de laatste controle in Pijnacker nog aan te sluiten.
De kopgroep van 11 man werd tussen Pijnacker en Zoetermeer opnieuw een zandvlakte op gedirigeerd. Hier leek Post zijn definitieve slag te slaan, hij pakte de laatste controle mee en reed als eerste het Balijbos in gevolgd door Aangenendt en de rest op grotere afstand.
In zijn ijver vergat Post het juiste spoor te volgen en zo kon het gebeuren dat Aangenendt als eerste de modderpoel inging die de finale leek te worden van deze jacht. Terwijl achter hem menigeen tevergeefs probeerde om in het zadel te blijven was het, de door de wol geverfde, Boshuijer die besloot om een alternatieve route te nemen en zodoende een flink stuk wist af te snijden.
In zijn spoor nam hij Endeveld en, natuurlijk, Jansen mee. De gok om te snijden pakte goed uit want de vos stond niet aan het eind van de modderpoel. Het trio kon zijn geluk niet op toen ze vervolgpijlen zagen in de richting van de Mandelabrug.
Henk Endeveld liet deze buitenkans niet onbenut en sprintte voor Boshuijer naar zijn eerste zege van het seizoen.

Snelle Siemen.

Bekijk de uitslag >>
Bekijk de stand >>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten