maandag 24 januari 2011

Jansen trekt aan langste eind.


In een vossenjacht is alles mogelijk, zelfs winst voor Jeroen Jansen.
De ex-Stompwijker, tegenwoordig buurman van Roskamp aan de goudkust van Oosterheem, kon het zelf ook bijna niet bevatten na afloop van de 10e jacht van het seizoen.
De jacht, uitgezet door de gebroeders Albers, leek in eerste instantie geen jacht voor de notoire hardrijders. Tot halverwege de jacht, in het Elsenburger bos, bleef het complete peloton bij elkaar. Het was daar op het mountainbike parcours van De Spartaan dat het trio Post, Hiemstra en van Homoet het tempo opschroefden en de eerste schifting ontstond.
Na het Elsenburger bos werd richting het kantoor van Radio / Tv West gereden. Bij menig coureur sloeg de schrik om het hart want daar wachtte de coureurs de gevreesde passage van 2 kilometer moerasland.

NK Vossejacht 6 februari

Beste Jagers,

Ook dit jaar zullen Ciska en Gerard de organisatie van het NK vossenjagen op zich nemen. We starten dus weer in de omgeving van Zelhem en na afloop is er het wilhelmus, een biertje/ frisje en natuurlijk de pan met soep en het broodje kroket. Als je mee wilt doen stuur dan even een email naar martijnmutsaers@hotmail.com of geef het a.s. zondag in het clubhuis even door.

Benodigde informatie:

Datum:           6 februari
Start            verzamelen om 09.30 in Zelhem. Start uiterlijk 10.00
Lokatie         Boomgaard 30, 7021KZ Velswijk Zelhem
Inschrijving:  Iedereen met een fiets mag meedoen, maar laat van te voren even weten dat je meedoet.
Inschrijfkosten: 5 euro (hiervoor krijg je een hapje en drankje na afloop)
Jury:            Ciska en Gerard

maandag 17 januari 2011

Kippenboeren domineren! (Maar Endeveld is spekkoper)


Het duo Post en Hiemstra heeft de 9e jacht van het seizoen naar hun hand gezet. Laatstgenoemde trok uiteindelijk aan het langste eind.
In een loodzware jacht met veel, heel veel land erin waren beide mannen continu voorin te vinden. De uitzetters Roskamp en Scholten hadden bedacht het peloton der vossenjagers eens op een jacht te trakteren met grote pijlen, weinig zoekers, kilometers land en als bijzondere surprise, een ingegraven emmer. Voor veel jagers was dit teveel, slechts een handjevol pikte de ingraven blauwe emmer mee.

maandag 10 januari 2011

Geluk lacht v.d. Sande toe

Zonder geluk vaart niemand wel is een alom bekend gezegde. Was het vorige week Roskamp die daar van mee kon praten, deze week geldt dat niet minder voor Rob v.d. Sande. De lange Nootdorper profiteerde optimaal aan het eind van de fraaie jacht die de gebroeders Coers in en om Zoetermeer hadden uitgezet.
Onderweg reed hij tot 2 x toe bijna een controle voorbij, beide keren werd hij door Aangenendt gered. Aan het eind van de jacht leek dezelfde  Aangenendt op weg naar zijn eerste overwinning van het seizoen maar hij vergiste zich met de vos in het zicht zodat v.d. Sande alsnog met de eer kon gaan strijken.

dinsdag 4 januari 2011

Orakel van Oosterheem wint oliebollenjacht.

Vossejacht20110102
Na afloop van de eerste jacht van 2011 had Jules Roskamp het hoogste woord in het clubhuis. Hij had daar ook wel een reden voor want hij had zojuist de traditionele oliebollenjacht op zijn naam weten te schrijven. Luid verkondigde hij dat hij zich al zat te verheugen op het verslag van deze jacht en welke passende kop er boven zou staan. Zelf somde hij de volgende mogelijkheden al voor uw reporter op:

Roskamp ook op mountainbike onverslaanbaar.
Roskamp degradeert concurrentie.
Roskamp onklopbaar in 2011
Roskamp wint met 2 vingers in de neus
Roskamp wint; concurrentie niet te zien op finishfoto

….en zo nog een handvol suggesties van dit orakel uit Oosterheem. 

De kop “Lucky Roskamp wint” had echter beter op zijn plaats geweest. Halverwege de koers in Moerkapelle was Roskamp onzacht in aanraking gekomen met het asfalt en leek hij zijn winstaspiraties te kunnen vergeten. Het was aan de sportiviteit van zijn medevossenjagers te danken dat hij zijn weg in hun gezelschap kon vervolgen. Andere slachtoffers van deze valpartij waren de sterk rijdende Pascal Verheijen en Thijs de Groot. Dit was niet de enige valpartij van deze jacht,
glas en gladheid eisten deze jacht hun tol. Bert Scholten kwam ook ten val en reed daarna nog lek, pech voor deze Scholten want hij reed weer opmerkelijk gemakkelijk door modder en sneeuw.
Mutsaers en Coers reden al snel lek en dit zelfde overkwam van Homoet met de finale in zicht.

In de finale was Roskamp de Nootdorpers Post en Hiemstra te snel af en deed zodoende goede zaken voor het algemeen klassement. Dit beloofd nog wat voor de rest van het seizoen, in deze blakende vorm lijkt hij de te kloppen man voor de komende weken.

De fraaie jacht van Jeroen Jansen en Antoon Milatz was geheel met linten uitgezet waardoor de listige lusjes van Jansen dit keer achterwege bleven, toch waren er nog een paar coureurs die erin slaagden om niet alle controleposten mee te nemen. Wellicht waren ze van hun stuk gebracht door wat overgebleven donderslagen die door een of andere onverlaat vlak voor de start werden afgestoken of hadden ze te gulzig van de door Jeroen Jansen meegenomen oliebollen geproefd.

Volgende week wordt de jacht uitgezet door de Coers Brothers!!