maandag 24 januari 2011

Jansen trekt aan langste eind.


In een vossenjacht is alles mogelijk, zelfs winst voor Jeroen Jansen.
De ex-Stompwijker, tegenwoordig buurman van Roskamp aan de goudkust van Oosterheem, kon het zelf ook bijna niet bevatten na afloop van de 10e jacht van het seizoen.
De jacht, uitgezet door de gebroeders Albers, leek in eerste instantie geen jacht voor de notoire hardrijders. Tot halverwege de jacht, in het Elsenburger bos, bleef het complete peloton bij elkaar. Het was daar op het mountainbike parcours van De Spartaan dat het trio Post, Hiemstra en van Homoet het tempo opschroefden en de eerste schifting ontstond.
Na het Elsenburger bos werd richting het kantoor van Radio / Tv West gereden. Bij menig coureur sloeg de schrik om het hart want daar wachtte de coureurs de gevreesde passage van 2 kilometer moerasland.
Het duo kippenboeren Post en Hiemstra baggerden het snelst door de modder heen, van Homoet volgde op zo’n 100 meter en achter deze Hagenees gaapte een groot gat naar de rest van het veld. Post en Hiemstra leken op weg naar een herhaling van vorige week maar raakten bij uitrijden van het land de weg compleet kwijt. Van beide mannen werd tijdens de rest van de jacht taal nog teken meer vernomen.
Het schijnt dat ze tot laat in de middag hebben rondgereden op zoek naar het juiste spoor..
Achter hen had van Homoet wel het juiste spoor te pakken en hij bouwde een voorsprong op van een paar minuten op zijn achtervolgers.
Helaas voor hem waren de ( zoek)pijlen in Leidschenveen niet altijd goed te volgen en hiermee verspeelde hij veel tijd, zoveel tijd dat bij het binnenrijden van het Westerpark een grote groep achtervolgers hem kon achterhalen.
In het park wachtte de jagers voor de vos nog één controle, op weg hiernaar toe reden nog eens diverse mannen verkeerd. Zo kon het gebeuren dat Jeroen Jansen als verrassende winnaar uit de bus kwam. De zege is hem gegund, de laatste keer dat hij nog eens met de bloemen kon zwaaien dateert van de Ronde van Zoetermeer halverwege de tachtiger jaren.

Was het vorige week de truc met de ingegraven emmer die het nodige stof deed opwaaien , deze keer was er een laatste controle die op amper 150 mtr. van de vos stond geposteerd. Het wordt hoog tijd dat het bestuur van de Zoetermeerse vossenjagers de reglementen er weer eens bij gaat halen om verdere malversaties te voorkomen.
Volgende week is de laatste jacht, deze wordt uitgezet door Martijn Mutsaers.
In die jachtzij dubbele punten te verdienen, of het klassement nog op z’n kop gezet gaat worden hangt van het besluit van het bestuur af hoeveel jachten er mee tellen voor het klassement. Het lijkt erop dat Aad Scholten nu de beste papieren heeft maar dat kan a.s. zondag zomaar weer ander zijn.
Komt allen a.s. zondag en laat u verrassen.

Snelle Siemen.

N. B: 6 februari open NK vossenjacht in Zelhem, zie bericht van zoek de vos.
Voor de thuisblijvers; die dag starten ook de vossenjachten weer in Pijnacker. Start om 10.00 uur in sporthal het Baken


UITLAG       
       
    DAGKLASSEMENT    Punten
1    Jeroen Jansen    45,1
2    Thijs de Groot    43
3    Dick van Dijke    41
4    Aad Scholten    40
5    Koen van der Tang    39
6    Thijs Vreugdehil    38
7    Henk Endeveld    37
8    Marco Scholten    36
9    Jules Roskamp    35
10    Dick van Homoet    34
11    Gijsbert Scholten    33
12    Pieter Scholten    32
13    Adrie van Santen    31
14    Rob Schilperoort    30
15    Gert-Jan van der Kooy    29
16    Frank van Rijn    28
17    Martijn Mustaarts    27
18    Nico van Velzen    26
19    Jan Hiemstra    25
20    Hans Post    25
21    Rick Verhage    23
22    Rob van de Sande    22

1 opmerking:

  1. waarom dit jaar maar 1 slecht resultaat ipv 2 de waaghalzen krijgen zo wel heel veel voordeel van hun jacht over de ijsvlakte van zoetermeer voor de rest heeft het bestuur altijd gelijk

    BeantwoordenVerwijderen