maandag 10 januari 2011

Geluk lacht v.d. Sande toe

Zonder geluk vaart niemand wel is een alom bekend gezegde. Was het vorige week Roskamp die daar van mee kon praten, deze week geldt dat niet minder voor Rob v.d. Sande. De lange Nootdorper profiteerde optimaal aan het eind van de fraaie jacht die de gebroeders Coers in en om Zoetermeer hadden uitgezet.
Onderweg reed hij tot 2 x toe bijna een controle voorbij, beide keren werd hij door Aangenendt gered. Aan het eind van de jacht leek dezelfde  Aangenendt op weg naar zijn eerste overwinning van het seizoen maar hij vergiste zich met de vos in het zicht zodat v.d. Sande alsnog met de eer kon gaan strijken.

Overigens had het trio v. Rijn, Vreugdenhil en van Santen al eerder bij de vos kunnen zijn ware het niet dat ze de vos voorbij waren gereden. Sneu met name voor Adrie van Santen die zijn zinnen op deze jacht had gezet.
Dit trio had, als enige, na  de eerste schermutselingen in Stompwijk het goede spoor te pakken aan het eind van de Benedenmeerweg. De rest van het peloton zag een zoekpijl over het hoofd en reed richting Zoeterwoude. Dit had grote gevolgen want verderop werden oude pijlen , van de jacht van Endeveld, opgepakt. Een groep van een man of 10 bemerkte na enige tijd hun vergissing en pakten alsnog het goede spoor op. Anderen onder wie de man in vorm, Roskamp, Post, Hiemstra en v.d. Tang raakten hier op grote achterstand. Ook klassementsleider van Homoet reed met een aantal anderen een rondje Zoeterwoude alvorens het goede spoor weer op te pakken. Nog bonter maakte Mutsaers het, die reed bijna tot aan Leiden toe. Het was dan ook lang wachten na afloop in het clubhuis eer hij met o.a. Marco Scholten en Cees v.d. Burg arriveerde.
Gevolg van dit alles was dat het peloton in diverse groepen verspreid over het parcours reed. Vooraan reden v. Rijn, Vreugdenhil en van Santen zowaar de hele route, pakten alle controles mee en niets leek een overwinning voor één hen nog in de weg te staan. Maar ja, je moet wel op blijven letten tot het eind en dat deden deze mannen blijkbaar niet want ze reden de vos voorbij.
Achter hen kwam Aad Scholten als eerste bij de vos maar hij had onderweg samen met o.a.  Jansen, Boshuijer en Gijsbert Scholten een controle gemist.
Gevolg van dit alles was dus dat de zege naar v.d. Sande ging  en Endeveld goede zaken deed voor het klassement. Met nog 3 jachten te gaan neemt de spanning toe en valt er over de afloop nog niets te zeggen.

Volgende week wordt de jacht uitgezet door Roskamp en Gijsbert Scholten, volgens een zeer betrouwbare bron zijn beide mannen zijn hier al weken mee bezig.
Dat beloofd wat moois volgende week!

Snelle Siemen.

Vossejacht 9 januari 2011
UITLAG       
       
    DAGKLASSEMENT    Punten
1    Rob van de Sande    45,1
2    Charles Aangenent    43
3    Thijs de Groot    41
4    Henk Endeveld    40
5    Adrie van Santen    39
6    Thijs Vreugdehil    38
7    Frank van Rijn    37
8    Dick van Homoet    36
9    Jules Roskamp    35
10    Hans Post    34
11    Jan Hiemstra    33
12    Pieter Scholten    32
13    Dick van Dijke    31
14    Nico van Velzen    30
15    Gert-Jan van der Kooy    29
16    Martijn Mustaarts    28
17    Aad Scholten    27
18    Jan Boshuijer    26
19    Jeroen Jansen    25
20    Gijsbert Scholten    24
21    Frans Hakkers    23
22    Rob Schilperoort    22
23    Marco Scholten    21
24    Kees van der Burg    20
25    Harry van Rooijen    19
26    Koen van der Tang    18


Geen opmerkingen:

Een reactie posten