woensdag 30 november 2011

Coers bevestigt vorm.

Patrick Coers werd door uw verslaggever vorige week als de man om in de gaten te houden bestempeld en zie een week later slaat de alerte Coers toe met zijn eerste winst sinds mensenheugenis. Beschikt uw verslaggever over profetische gaven of is dit pure toeval? Zeker geen toeval, nee uw verslaggever had het goed gezien. Dit is een coureur om rekening mee te houden dit seizoen. Naast een paar goede benen beschikt hij ook over een andere, belangrijke eigenschap, hij rijdt zijn eigen koers. Ja, je heet Coers of niet..
28 november 2011

dinsdag 22 november 2011

Scholtenjacht zorgt voor verwarring.


De fraaie jacht van de neven Marco en Pieter Scholten heeft voor de nodige verwarring onder de vossenjagers gezorgd. Het was niet alleen door de dikke mist dat het soms zoeken was naar de pijlen, rond het zandlichaam van de toekomstige A 4 hadden een stelletje onverlaten enkele vernuftige pijltjes, op satéprikkers bevestigd, omgedraaid waardoor menigeen lang moest zoeken naar het juiste vervolg.

woensdag 16 november 2011

Foto's van de 2e jacht

Een Vossejacht is natuurlijk niet compleet met mooi beeldmatriaal.
De fam. Endeveld heeft zijn best gedaan om een paar sfeervolle plaatjes te schieten. Zie hier het resultaat.

Vossejacht 13 november 2011

dinsdag 15 november 2011

Bericht van een beginnend jager.


Vossenjagen......stoempen, harken en soepel draaie met de pedale
Zoekpijlen, rijdend in het ongewisse en veelal bale
Collegiaal elkaar waarschuwend voor verkeer en een verdacht opgestelde put
Steken onder water, koude, bagger, nevel en prut
Vandaag alles gecompenseerd door een schitterende finale


Victorie voor Verheijen in tweede jacht van het seizoen


Voorproefje van de foto's die nog volgen

Van uw tijdelijke verslaggever Harko Uitdeduim.

Pascal Verheijen heeft op indrukwekkende wijze een veld vol sterke deelnemers achter zich gelaten. In de laatste honderden meters onverhard naar de vos werd hij alleen nog op de hielen gezeten door een vlijmscherpe Erik Bos (houdt deze man de komende jachten in de gaten, heren renners!). Pientere Pascal bleef ijzingwekkend koel en schoof met een grote grijns de ring om de paal.

Bijna tien minuten daarvoor waren de heren van Santen en Vreugdenhil al gearriveerd. Zij hadden echter bijna nog meer knijpers aan het stuur dan bij de start… Toen enige minuten later Thijs de Groot en Gert Jan vd Kooij met nog slechts 1 knijper aan het stuur de vos bereikten, was de verrassing compleet. Helaas voor de heren bleken zij beiden een emmertje bij Klein Giethoorn voor de houten controle te hebben aangezien en het lange stuk onverhard bij de N11 te hebben gemist. Ook anderen hadden deze fout gemaakt. Namens de eigenaar van Klein Giethoorn overigens dank voor het aanvullen vande knijpervoorraad! 

De door Endeveld en Roskamp uitgezette jacht was -zoals het van beide heren mag worden verwacht- om door een ringetje te halen. Duidelijke pijlen, lange stukken verhard, een paar listige lusjes en een knoeper van bijna 4 km onverhard. Door het droge weer kon overigens ook op dat stuk de gaskraan vol worden opengedraaid. Het pak van 25 renners bleef daarom lang bij elkaar. Alhoewel… De passage achter Oosterheem werd door BMX toptalent Jeffrey de Backer gebruikt om een shortcut terug naar het clubhuis te nemen. Een schouderkwetsuur, zo twitterde Jef. In ieder geval, pa Ruud de Backer  en Jeff staan volgende week weer aan de start! Overigens doen hardnekkige geruchten de ronde dat dan ook ex topamateur Eite “Iceman” Levinga zijn opwachting maakt…   

Even voor de Oosterheem-lus werden de coureurs een parkeerdek opgestuurd bij een prachtig kantorencomplex van een van de beste juridische dienstverleners in Nederland is gevestigd. Hier was de rode controle maar ook de witte controle (listig) geplaatst. Maar, tekenend voor het hoge niveau van de vossenjagers in de Zoetermeerse competitie, geen van de slaven van het ijzeren ros liet zich foppen.   

De jacht van aanstaande zondag wordt uitgezet door Pieter en Marco Scholten. De kenners weten wat dit betekent: ijzingwekkend zware stukken die een aanslag voor de mens en zijn materiaal betekenen. Dus: komt allen!

Noot van de verslaggever: ondanks de vele hartverwarmende reacties over mijn bijdragen, zult u het vanaf aanstaande week weer met de hersenspinsels van Snelle Siemen moeten doen. Gun deze jonge verslaggever een kans! En Siemen, ik heb het nu 2 keer voorgedaan, succes jochie!
Naschrift van de organisatie: bijna in het zicht van de vos zijn 2 zeer gewaardeerde renners met elkaar in aanraking gekomen, waardoor in ieder geval 1 van de renners de kans op een goede klassering werd ontnomen. Dit heeft geleid tot een verhitte discussie tussen de beide heren waar harde woorden zijn gewisseld. De organisatie betreurt deze situatie ten zeerste. We roepen de beide renners dan ook op om deze week contact met elkaar op te nemen, zodat de lucht wordt geklaard en zij aanstaande zondag beiden weer met goede zin aan de start staan.



dinsdag 8 november 2011

Seizoensouverture voor alerte Aangenendt


Van onze tijdelijke verslaggever ter  plaatse, Harko Uitdeduim.

De eerste jacht van het seizoen 2011/2012 is een prooi geworden voor de leep rijdende Charles Aangenendt. In het zicht van de spreekwoordelijke haven stuurde hij zijn rivalen bij de laatste zoekpijl de verkeerde kant op. Ook het laatste stuk onverhard, het paardenpad in het Westerpark, vermeed Charles slim. Daardoor reed hij onbedreigd naar de overwinning.

De heren Vreugdenhil c.s. hadden een prachtige route in en om het prachtige Zoetermeer uitgezet voor de 27 coureurs. Eerst stak onze voorzitter een gloedvol betoog af, waarbij het besluit van het bestuur om ter nagedachtenis van Rob Moioli voortaan om 9.35 uur te starten met luid applaus werd bekrachtigd. Rob kwam imers altijd 5 minuten te laat aangefietst.

Hierna vertrok de troep hongerige jagers, nadat eerst Gert Jan van der Kooij in recordtijd (ahum) een lekke band verving. Al bij de eerste controle was een listig lusje geplaatst. De meeste jagers doorzagen dat. Slechts Remco Wieser, Pascal Verheijen en de - zelfbenoemde - kroonprins van het klassement Koen van der Tang misten de blauwe emmer. Een foutje dat de jonge honden Wieser en Verheijen nog kan worden vergeven. Maar een serieuze domper voor van der Tang. Het valt nog maar te bezien in hoeverre hij deze faux pas in de rest van het seizoen kan rechtzetten.     

Opvallende rijders: Remco Wieser, Pieter Scholten en Dick van Dijke bleken de zomer prima te zijn doorgekomen en reden de keien uit de straat. Maar ook Stefan Stekelenburg, jaren geleden voor het laatst aanwezig en nu opnieuw vastberaden om het hele seizoen te gaan knallen was zeer regelmatig in de kop van de wedstrijd te vinden op zijn 29-er. En uiteraard bleek de familie van Zanten het snijden nog niet verleerd!

Ook opvallend: coureurs die nog zoekende zijn naar hun vorm… Zoals Arjan Hanssen, de getalenteerde BMX-er, die leerde dat het “echtemannenfietsen” toch wat anders is dan het rondstuiteren op een baan met wat bultjes. En wat te zeggen van Martijn Mutsaers. Blakend van het zelfvertrouwen stond hij aan de start in de prachtige wielerkleding van zijn eigen persoonlijke sponsor. Die kleding kon niet verhullen dat het vormpeil van deze “topper van weleer” nog flink moet verbeteren om weer aansluiting te verkrijgen. Een Jeroen Albers, die een ruim jasje had aangetrokken om zijn extra verkregen “spiermassa” te verhullen. En last but not least Henkie Endeveld. Bij de vos, met bloedrood doorlopen ogen, probeerde hij uw verslaggever te overtuigen dat het met de vorm wel goed zit. Wellicht dat hij met deze krampachtige poging zichzelf probeerde te overtuigen, ondergetekende was dat zeker niet.

Ook terug op het vossenjagersnest: Raoel de Zwart, die na twee jaren van fysiek malheur weer stond te trappelen. Welkom terug Raoel!. Sportief trouwens dat Raoel gedurende de jacht bij de achterblijver (Mutsaers) in de buurt bleef.  

De koers kende trouwens nog enige spectaculaire momenten. Onder meer de prachtige salto voorover met fiets die de zeer sterk rijdende Jules Roskamp maakte bij de doorsteek van Oosterheem richting A12. Wat Patrick Coers deed besluiten “dat kan ik ook” en ook Coers dook met hetzelfde resultaat in het diepe gat waar even daarvoor Roskamp was verdwenen.   

Op enige meelevendheid van de collega-coureurs hoefden de beide onfortuinlijke heren overigens niet te rekenen. Integendeel, de zware crash van Roskamp leidde tot een tempoversnelling in de kopgroep. Het was dan ook alleen aan Roskamp’s talent en volhardenheid te danken dat hij spoedig weer aansloot (en uiteraard direct de kop weer overnam).

Al dit wielergeweld heeft trouwens een aantal minder sterke renners afgeschrikt om de traditioneel zware eerste jacht van het seizoen te rijden. Allereerst Gijsbert Scholten alias Tunnelbak Bertje, die met een “ik moet ter kerke”-smoes zijn afwezigheid hoopte te verdoezelen. Maar Dick van Homoet maakte het pas echt te bont. Zelfs na een zomer waarin hij zijn maatschappelijke carriere tijdelijk op een laag pitje zette om scherp aan de start te kunnen verschijnen, durfde “grey fox” Dick het toch niet aan en verkoos hij een B-koersje in Pijnacker boven het echte werk in Zoetermeer. Daarbij had hij zijn trouwe kompaan, onze vaste verslaggever Snelle Siemen ook meegekregen. Wat trouwens de reden is dat u nu voor het eerst in jaren een objectief verslag van de Zoetermeerse jacht leest. Had ik u trouwens al verteld van de enorm sterk rijdende Jules Roskamp???....

Belangrijk: bij het verschijnen van dit verslag is nog niet duidelijk of de jacht van a.s. zondag 13 november kan plaatsvinden. Er heeft zich nog geen uitzetter gemeld en winnaar Charles Aangenendt is echt niet in de gelegenheid. Zegt ‘ie… Houd de email dus goed in de gaten!

Bekijk hier de uitzetterslijst
Bekijk hier de uitslag en de stand na jacht 1