woensdag 30 november 2011

Coers bevestigt vorm.

Patrick Coers werd door uw verslaggever vorige week als de man om in de gaten te houden bestempeld en zie een week later slaat de alerte Coers toe met zijn eerste winst sinds mensenheugenis. Beschikt uw verslaggever over profetische gaven of is dit pure toeval? Zeker geen toeval, nee uw verslaggever had het goed gezien. Dit is een coureur om rekening mee te houden dit seizoen. Naast een paar goede benen beschikt hij ook over een andere, belangrijke eigenschap, hij rijdt zijn eigen koers. Ja, je heet Coers of niet..
28 november 2011

Daar waar het gros der jagers zich door de uitzetter in de luren liet leggen door een zoekpijl met de rode emmer in het zicht, liet Coers zich niet van de wijs brengen en reed hij als eerste wel het listige lusje en pikte zo ook de groene controle mee. Toen hij achterom keek zag hij dat slechts 5 man zijn goede voorbeeld volgden. Vanaf dat moment reed hij met een smile van oor tot oor op zijn gezicht in het rond en was het zaak om de overige controles ook mee te pikken.
Door het annuleren van de jacht op Voorne-Putten moest op korte termijn een alternatief verzonnen worden. Gelukkig beschikt de Zoetermeerse vossenjagersclub over een zeer invloedrijk ( en vermogend) voorzitter die, na het betalen van de nodige pecunia,van Homoet ertoe kon bewegen om de jacht uit te zetten. Nou kan hij die pecunia wel gebruiken want tijdens het uitzetten van jacht op zaterdag brak zijn voorvork finaal af. Het had maar een haartje gescheeld of de jacht had hierdoor alsnog geannuleerd moeten worden. Het was aan zijn buitengewone valtechniek te danken dat hij er slechts met een paar lichte schaafwonden van af is gekomen. Met behulp van zijn buurman en mede-uitzetter, Anton Stig, kwam hij weer veilig en wel in het Haagsche. Zijn fiets is er slechter aan toe,het is maar de vraag op wat voor materiaal hij zondag aan de start zal verschijnen.

De uitzetters schotelden de heren coureurs een prachtige jacht voor. Het eerste hoogtepunt was er al voor de start,een paar lukraak,voor de grap neergezette pijlen, zorgden voor de nodige opwinding onder een paar man. I.p.v. achter de man aan te rijden die de start wist, zoals van Homoet voor de start had gezegd, besloten zij de pijlen te volgen en reden zo een rondje crossbaan. Heren, luister voortaan eens naar het praatje van de uitzetter.
Via Leidschenveen werd richting de A12 gereden, bij het fietserstunneltje reed menigeen direct rechts af naar de rode emmer het land in i.p.v. de zoekpijl, die verderop de brug stond, te volgen. Dit overigens tot groot plezier van de uitzetter en zijn kompanen, die verdekt opgesteld, genoten van dit prachtige schouwspel. Daarna ging het in sneltreinvaart richting Zevenhuizen waar van Homoet erin geslaagd was om het enige stuk land in de wijde omgeving te vinden wat niet te lijden had gehad van de droge novembermaand. Liefst 3 km onverhard kregen de mannen voor de wielen. Voorin waren het de Kippenboeren die met Aad Scholten, Erik Bos en Jules Roskamp het tempo aangaven in de modder, op geringe afstand gevolgd door v.d. Tang, Verheije en nog wat andere mannen. Regelmatig werd er van koppositie gewisseld, zo ook bij de blauwe controle die in het land stond opgesteld en die slechts na enige acrobatische toeren over smalle plankjes bereikt kon worden. Coers was erin geslaagd om zijn naaste belager, Rob Schilperoordt, van zich af te schudden en wist dat hij goede zaken kon doen voor het klassement. Via een heuse kasseienstrook langs de A20 werd, beukend tegen de wind, de terugweg naar Zoetermeer ingezet. Vooraan werd er hevig strijd gevoerd, nog ongewis van het feit dat men een controle had gemist.
Jules-de man in supervorm-Roskamp slaagde erin om als eerste bij de vos te komen. Voorwaar een voortreffelijke prestatie van de klassementsleider maar hij had er toch beter aangedaan om het ( anonieme) advies op te volgen van iemand die hem had aangeraden om zijn vuurwerkbril in te wisselen voor een betere kijker. Wellicht had hij dan de groene emmer wel meegepakt.
De echte strijd om de overwinning vond daarachter plaats. Coers had Schilperoord in het land afgeschud maar omdat hij alleen reed moest hij alle zeilen bijzetten om Schilperoord, die in het gezelschap van een paar anderen reed, voor te kunnen blijven. Uiteindelijk slaagde hij in zijn missie en werd hij een verdiende winnaar. Na Coers en Schilperoord was het good old Adrie van Santen die de 3e plaats bemachtigde. Hij moest hiervoor wel het hele parcours afleggen, dat is al een prestatie op zich. Na afloop had hij wel de nodige sportdrank nodig om weer een beetje te recupereren.
Ook opmerkelijk was dat de gebroeders Albers achterin het veld een verbeten strijd voerden om de 4e en 5e plek die uiteindelijk in het voordeel van Rene werd beslecht. Jeroen reed kilometers lang op100 mtr. van zijn broer maar slaagde er niet in om hem te achterhalen. Toch raar als je bedenkt dat hij de avond ervoor de nodige brandstof had ingenomen. Volgend keer maar eens een andere brandstof met een lager promilage proberen!

Douwe Dapper

Volgende week is de traditionele Pepernotenjacht,dit keer uitgezet door 2 heuse Prinsen. (Kroonprins en Prins van het Noordeinde) Komt allen want vorig jaar toverde deze laatste een mooie jacht uit zijn hoge hoed.
Wie herinnert zich niet de paarse slipjes van zijn geliefde die hij gebruikte om ons door Paleistuin en Scheveningse Bosjes te loodsen? Mis dit niet!


Voor de volgende data zoeken we nog uitzetters :
18 december, 8 januari, 22 januari, 29 januari en 5 februari

Uitslag en stand


Uitzetters

6 opmerkingen:

  1. Groen was bijzonder sluw geplaatst, nu afwachten of deze grijze vos ook goed kan speuren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is wel lastig zitten met al die veren in mijn reet...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. geen zorgen Pat, deze anonieme jager plukt je a.s. zondag weer helemaal kaal!

    Goeie observatie trouwens van Douwe, dat Roskamp zo goed in vorm is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nououou...., ik vind die observatie van die Douwe maar helemaal niets. Die Roskamp zit 42,5 km in het wiel en komt slechts met de vos in´t zicht naar voren om zijn neus aan het venster te drukken.

    Prins Pils

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt vossenjachtweer vandaag,ik hoop dat het zondag ook zo is.
    Ook leuk voor de uitzetters.... sterkte

    Sluwe Vos

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op Twitter was het weer gisteren ook al een punt van aandacht https://twitter.com/#!/Zoekdevos

    BeantwoordenVerwijderen