dinsdag 22 november 2011

Scholtenjacht zorgt voor verwarring.


De fraaie jacht van de neven Marco en Pieter Scholten heeft voor de nodige verwarring onder de vossenjagers gezorgd. Het was niet alleen door de dikke mist dat het soms zoeken was naar de pijlen, rond het zandlichaam van de toekomstige A 4 hadden een stelletje onverlaten enkele vernuftige pijltjes, op satéprikkers bevestigd, omgedraaid waardoor menigeen lang moest zoeken naar het juiste vervolg.
 
                                                                                                                                    
Overigens was Aad Scholten het grootste slachtoffer tijdens deze jacht maar dit had hij louter en alleen aan zichzelf te danken. Toen een grote groep bij de Kandelaarbrug de trap omhoog nam bedacht Aad dat hij wel een ommetje kon maken en via het fietspad omhoog zou rijden. Daar kwam hij pijlen vanaf de brug tegen en snuggere Aadje pakte dit spoor op, zich niet bewust van het feit dat hij hiermee zo ongeveer de have jacht afsneed. In een recordtijd stond hij bij de vos, pas toen drong het bij hem door dat hij wellicht toch niet de grote winnaar zou zijn van deze jacht.  O
Voortaan zullen we een stopteken voor Aadje plaatsen als hij weer zo de mist in gaat.                                                                                                                                     
En dan te bedenken dat Aadje nog niet eens de eerste was die bij de vos kwam, een niet nader bij naam genoemde ICT specialist uit Stompwijk  was hem nog voorgegaan!! Erruug knap gedaan. Goede kans dat de voorzitter hier volgende week nog op terugkomt.
Het gaat uw verslaggever aan het hart dat nr. 4 van de Scholtenclan, ‘Bertje’, dit keer wederom ontbrak. En dat terwijl deze jacht hem op het lijf geschreven was; vele stukken onverhard en een paar listige lusjes. Wat is er nog meer voor nodig  om deze Scholten voor de vossenjacht te redden?
Misschien helpt het als we hem erop attenderen dat er tegenwoordig leuke prijzen zijn te verdienen voor de dagwinnaars. Online fietskledinggigant, 21 Virages, stelt iedere week een uitgebreid prijzenpakket beschikbaar. Wij zijn de eigenaren van deze firma hiervoor zeer erkentelijk!
Terug naar de jacht, na de nodige schermutselingen achter het geluidsscherm langs de A 13 was het de herboren Martijn Mutsaers die daar de benen nam en een riante voorsprong op wist te bouwen op de achtervolgers, dat hij hierbij een emmer misliep was natuurlijk niet zo handig. Halverwege de jacht werd hij in het Midden-Delfland achterhaald door de eerste achtervolgers. Toch eindigde hij nog op een knappe 7e plaats , 1 plek voor z’n voormalig Vitatem ploeggenoot van Homoet. Deze maakte z’n rentree in Zoetermeer na een uitstapje naar de Pijnackerse jachten. Helaas werd hij door gebrekkig materiaal gehinderd en moest hij noodgedwongen het grootste gedeelte van de koers staande op de pedalen afleggen, dat was zelfs voor de nationale kampioen een beetje teveel van het goede.
Zoals gezegd hadden Scholten & Scholten een fraai parcours uitgezet in dit gebied, het meeste was goed berijdbaar maar de heren jagers kregen af en toe de nodige modder voorgeschoteld. Menig vossenjager liep vlak voor de rode controle vast in de modder. De heren Roskamp en Coers gingen volledig over de kop terwijl hun fietsen rechtop in de modder bleven steken. Helaas konden  er door de dikke mist geen helicopterbeelden van dit spektakel gemaakt worden zodat u het moet doen van waarheidsgetrouwe getuigenissen van uw verslaggever in de koers.  Deze verslaggever had overigens de grootste moeite om het tempo vooraan bij te benen. Had ik u al gemeld over het, wederom, sterke rijden van Jules- de vorm is er- Roskamp? Het was deze zelfde Roskamp die als eerste een listig lusje in de buitenwijken van Schiedam wel opmerkte daar waar andere hardrijders dit volledig over het hoofd zagen. Ja, je merkt aan alles dat deze pientere jongen gestudeerd is. In de eindsprint moest hij Pascal Verheijen voor laten gaan maar omdat deze blauw had gemist was de zege voor het Orakel van Oosterheem. Hij bleef Erik Bos nipt voor, nu maar hopen dat hij tegen de druk bestand is want inmiddels is hij de te kloppen man  van het algemeen klassement. Maar let op, de sterk rijdende Patrick Coers zit hem op de hielen, en deze liefhebber van linkse hobby’s, kan het JR nog weleens knap lastig gaan maken. 
Overigens blijkt 21 Virages niet de enige sponsor, ook Erik Bos sponsorde de winnaar van vorige week met een blik krachtvoer. Volgens uw verslaggever heeft deze jongeman (Verheijen) dit echter helemaal niet nodig en doet hij er beter aan dit af te staan aan lieden die het harder nodig hebben. ( zie hieronder). )
Raoul de Zwart doet z’n naam wel eer aan!! Het is nog geen 5 december Raoul.(ziet u die gelukzalige glimlach van Hr. Roskamp, nog nagenietend van z’n zege)
Rest mij u nog te melden dat er na afloop nog druk nagepraat werd over de jacht van de beide neven Scholten, volgens een enkeling was het meer een nichtenjacht. Tsja, een oud Zoetermeers spreekwoord zegt….
…iedere vossenjacht krijgt de winnaar die het verdient!!
Douwe Dapper
 N.b: De vossenjacht van komende week is niet op Voorne –Putten maar gewoon op “vertrouwd” grondgebied.
De jacht wordt uitgezegd door Dick van Homoet, hij zoekt nog assistentie. Meld je aan via zoek de vos!


BEKIJK HIER DE UITSLAG EN DE STAND



UITZETTERSLIJST
27-Nov-2011 4 Dick en ??

4-Dec-2011 5 Martijn en Koen

11-Dec-2011 6 Jeroen en Antoon

18-Dec-2011 7

8-Jan-2012 8

15-Jan-2012 9 Eelco en Patrick

22-Jan-2012 10

29-Jan-2012 11

5-Feb-2012 12

6 opmerkingen:

  1. Prachtig en waarheidsgetrouw verslag van Douwe! Ook mooi dat een aantal nieuwe jagers in een zo zware jacht direct de finish halen, klasse!

    En laat 1van jullie vooral samen met dick dejacht uizetten, zo voorkomen we (weer) hooggeplaatste, ingegraven, of anderszins discutabele controles ;-)

    Groet, de klassementsleider

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo klassemments´lijer´,ingegraven emmers is iets voor heaumeau´s. Let jij nou paar op zondag, ik zou die vuurwerkbril vervangen voor een verrekijker!!!!!
    ( en monteer maar alvast tractorbanden!)
    D.D.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ...het grote verbale oorlogsvoeren is begonnen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nieuwe SMS dienst!!

    Sms "vos" naar 06-9999999999999 voor gespotte pijlen van de jacht van morgen.
    50 eurocent per tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. SMS dat is zo 2005, tegenwoordig heb je toch Twitter of Whatsapp :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Psst,
    Het nummer bestaat niet echt

    BeantwoordenVerwijderen