dinsdag 28 februari 2012

NK Vossejacht gaat niet door


Helaas gaat het NK Vossejacht aanstaande zondag niet door. Er waren slechts 9 aanmeldingen voor dit evenement, te weinig om van een volwaardig NK te spreken.

We hopen volgend seizoen weer wel te mogen afsluiten met een NK. Ook dit jaar mag de grijze vos Dick van Homoet zich Nederlands Kampioen noemen.


donderdag 16 februari 2012

Denk aan het NK Vossejacht

Beste jagers.
Zoals jullie weten staat zondag 4 maart het Nederlands Kampioenschap Vossejacht op het programma. Nu gaat dit kampioenschap pas door als er minstens 20 deelnemers zijn. Nu staat de teller slechts op 7 deelnemers!

DUS GEEF JE VIA VOSSEJACHTZOETERMEER@GMAIL.COM OP VOOR HET NK-VOSSEJACHT 2012.

Als er niet genoeg deelnemers zijn zal het kampioenschap niet doorgaan, dus haast je met opgeven voor het NK-Vossejacht

woensdag 8 februari 2012

Himalaya Robbie wint sneeuwjacht.


Roskamp pakt eindzege

De laatste , en fraaiste jacht van het seizoen, gereden in een fantastisch winterlandschap is gewonnen door Rob `Himalaya` Schilperoort. Uitzetters Verheijen en Worst hadden er een mooie jacht van gemaakt, die mede door de uitzonderlijke omstandigheden, het predicaat `Jacht van het jaar” terecht verdiende.
Welke fiets is van wie?
In de finale van de jacht moest Schilperoort zich, na een potje vrij worstelen, bevrijden van Antoon Milatz alvorens hij z´n ring om de vos kon gooien. Hiermee kreeg de laatste jacht van dit seizoen een passend slot, er werd gestreden voor iedere meter en ieder punt. De fanatieke Milatz sprintte met Schilperoort op de vos af, hierbij kwamen beide kemphanen met elkaar in aanraking waarna een potje vrij worstelen volgde. En dat terwijl onze vriend Antoon, door een gemiste controle, helemaal geen zicht had op de zege. Maar ja , dat hij een controle gemist had besefte hij pas na deze worstelpartij.

vrijdag 3 februari 2012

5 februari laatste jacht en prijsuitreiking

Beste vossenjagers,
aanstaande zondag is alweer de laatste jacht van het seizoen. En dat betekent na afloop van de jacht broodjes, soep, drankjes én natuurlijk de prijsuitreiking. Voor iedere aanwezige deelnemer ligt een prijs klaar. Dus komt allen!
Uitzetters Pascal en Hann zetten voor zondag een uitdagende en -gezien de kou en de festiviteiten na afloop- niet al te lange jacht uit. Dus stop een krant onder de koerstrui, zet de precaire lichaamsdelen dik in de vaseline en tot zondagochtend!

De uitslag en de stand na de laatste jacht vind je hier

En vergeet je ook niet op te geven voor het NK Vossejacht op zondag 4 maart.

Het bestuur

donderdag 2 februari 2012

Slimme “grijze’ vos pakt zege


In een spetterende  finale van de 11e jacht van het seizoen pakte  van Homoet de zege door zijn vluchtmakker Pascal Verheijen  achter zich te houden. De Haagsche veteraan, door sommige van zijn concurrenten ook wel Greyfox genoemd, wist met een krachtige demarrage zijn jonge metgezel  op 1 km. van de finish van zich af te schudden. Onbedreigd reed hij vervolgens richting vos waarbij hij niet vergat  om eerst nog een ommetje naar de blauwe controle te maken. Verheijen was weliswaar geklopt maar toch best tevreden met z´n 2e plek.