woensdag 8 februari 2012

Himalaya Robbie wint sneeuwjacht.


Roskamp pakt eindzege

De laatste , en fraaiste jacht van het seizoen, gereden in een fantastisch winterlandschap is gewonnen door Rob `Himalaya` Schilperoort. Uitzetters Verheijen en Worst hadden er een mooie jacht van gemaakt, die mede door de uitzonderlijke omstandigheden, het predicaat `Jacht van het jaar” terecht verdiende.
Welke fiets is van wie?
In de finale van de jacht moest Schilperoort zich, na een potje vrij worstelen, bevrijden van Antoon Milatz alvorens hij z´n ring om de vos kon gooien. Hiermee kreeg de laatste jacht van dit seizoen een passend slot, er werd gestreden voor iedere meter en ieder punt. De fanatieke Milatz sprintte met Schilperoort op de vos af, hierbij kwamen beide kemphanen met elkaar in aanraking waarna een potje vrij worstelen volgde. En dat terwijl onze vriend Antoon, door een gemiste controle, helemaal geen zicht had op de zege. Maar ja , dat hij een controle gemist had besefte hij pas na deze worstelpartij.


Niet alleen om de dagzege werd gestreden, ook de koppositie in het klassement werd nog fel betwist. Leider Roskamp was erin geslaagd om de uitslag van vorige week op een dusdanige manier te manipuleren, dat hij met een geruststellende voorsprong van 12 punten op z´n naaste rivaal aan de laatste jacht kon beginnen. Het enige wat hij hoefde te doen was in de buurt van z´n concurrent te blijven. Maar Roskamp wilde laten zien dat hij sterk was en pakte in het gebied rond de Noord-A de kop en reed in gezelschap van Bos en v.d. Tang van de anderen weg. Dit was precies de tactiek die z´n Haagsche opponent had bedacht, alleen het missen van een controle door Roskamp zou hem perspectief bieden. En bijna kwam het zo ver, Roskam reed voorop verkeerd maar omdat ook van Homoet en andere achtervolgers het juiste spoor niet direct vonden bleef dit zonder kwalijke gevolgen voor Roskamp.
Klassementleiders pakken wat extra kilometers
Wie wel het juiste spoor te pakken had was een groepje met de al eerder genoemde Milatz en Schilperoort. Deze mannen bouwden een enorme voorsprong op en werden pas bij de vos weer teruggezien. De kopgroep wisselde nogal eens van samenstelling maar uiteindelijk bleven Schilperoort en Milatz vooraan over.
De groep der favorieten volgde op grote achterstand, Roskamp bleef uiterst alert en verloor z´n belangrijkste opponent geen moment uit het oog. Groot was dan ook zijn vreugde toen hij zonder kleerscheuren en met alle controles bij de vos arriveerde. Voor de 2e keer in zijn carrière mag hij zich Vossenjager van het jaar noemen. Een fraaie beloning na een seizoen keihard trainen en investeren. Zo is hij van de zomer 4 dagen gaan werken om iedere vrijdag achter de derny te kunnen trainen. Deze investering betaald zich nu dus uit, het gerucht gaat dat hij komende zomer een wekenlang trainingskamp in de Alpen gaat beleggen om volgend seizoen nog beter gerepareerd aan de start te verschijnen. Concurrentie, u bent gewaarschuwd.!
Na afloop werden de diverse renners en vrijwilligers in de bloemetjes gezet . De prachtige bloemen waren gesponsord door Gerberakwekerij Stekelenburg, waarvoor dank Stefan! Hij deed zelf niet mee aan de laatste jacht, hij verkoos het schaatsen op de Rotte maar toch had hij de moeite genomen om eerst vanuit Nieuwerkerk in de auto te springen om de bloemen in Zoetermeer te bezorgen.
Ook fietskledingvoordeel.nl liet zich niet onbetuigd en schonk diverse prijzen van het nu al fameuze huismerk 21 Virages.


Douwe Dapper

N.B: De voorzitter kondigde aan dat het volgend seizoen weer ui t 14 jachten zal bestaan, Thijs Vreugdenhil neemt opnieuw de seizoen opening voor zijn rekening eind oktober.
Op 4 maart is het NK in Zelhem, meld je aan bij zoek de vos, bij minder dan 20 aanmelding is er geen NK!! (en houdt van Homoet z’n titel nog een jaartje)



1 opmerking:

  1. Welke jager heeft afgelopen zondag zijn overschoenen vergeten? (BBB-Waterflex).Ze willen graag opgehaald worden.(bij Henk Endeveld)

    BeantwoordenVerwijderen