donderdag 2 februari 2012

Slimme “grijze’ vos pakt zege


In een spetterende  finale van de 11e jacht van het seizoen pakte  van Homoet de zege door zijn vluchtmakker Pascal Verheijen  achter zich te houden. De Haagsche veteraan, door sommige van zijn concurrenten ook wel Greyfox genoemd, wist met een krachtige demarrage zijn jonge metgezel  op 1 km. van de finish van zich af te schudden. Onbedreigd reed hij vervolgens richting vos waarbij hij niet vergat  om eerst nog een ommetje naar de blauwe controle te maken. Verheijen was weliswaar geklopt maar toch best tevreden met z´n 2e plek. 




Al vroeg in de door Charles  Aangenendt uitgezette jacht , na 2 controles, had hij ernstig aan opgeven gedacht toen hij samen met van Homoet het spoor helemaal bijster was geraakt. De Hagenees kon hem ervan overtuigen hem te volgen richting de Vliet omdat hij daar s óchtends, op weg naar Zoetermeer, een paar pijlen had gezien. 
 Het geluk lachte het duo toe want in Ypenburg kwamen ze pijlen uit tegengestelde richting tegen. Het duo besloot deze pijlen te volgen en reed zodoende terug richting Delft.  In een stuk land langs de A13 kwamen ze als eerste van het peloton vossenjagers Han Worst tegen, omdat deze ook nog 4 knijpers aan het stuur had besloten ze om rechtsomkeert te maken en hun jacht nu in de juiste richting te volgen. Beide mannen persten er een flink tempo uit en waren daardoor in een ommezien uit het gezichtsveld der achtervolgers verdwenen. Eendrachtig samenwerkend bouwden ze een enorme voorsprong op de eerste achtervolgers. Volgens Endeveld sr, die in de  Vlietlanden  stond te posten, wel een half uur! Dit was iets overdreven maar uiteindelijk duurde het ruim een kwartier eer dat de eerste achtervolgers zich bij de vos melden. Deze waren zo kapot gereden dat ze vergaten om de pijlen te volgen die hen eerst nog naar de blauwe controle had moeten brengen. Hierdoor kon het zomaar gebeuren dat Jeroen Alberts ,die nog wel fris genoeg was om het juiste spoor te volgen, het podium kon complementeren. Het duo Verheijen en v.Homoet deed goede zaken en komt hierdoor in het algemeen klassement weer in de buurt van de top 3.
 De laatste  jacht wordt uitgezet door ``Runner Up` Pascal Verheijen en Han Worst. Verheijen heeft beloofd er een mooie jacht van te maken, gezien de verwachte weersomstandigheden beloofd dit een jacht voor de echte bikkels te worden.
 Zal de trotse koploper Roskamp bestand zijn tegen de winterse elementen en de (hoge) druk?
Douwe Dapper.

OVER DE UITSLAG IS DE JURY NOG DRUK AAN HET VERGADEREN DEZE VOLGT ZO SPOEDIG MOGELIJK

VERGEET OOK NIET HET NK VOSSEJACHT OP 4 MAART!!


9 opmerkingen:

  1. Wat is het probleem met de uitslag? Blauw wordt toch gewoon meegerekend? Of komt dat bij de voorzitter niet goed uit .... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie punt 5 en richtlijnen ;-)

      Verwijderen
    2. Als de winnaar van afgelopen week tot ver na de finish bij de blauwe emmer staat te posten, dan weet hij toch ook wie wel en niet eerlijk blauw heeft gehaald! Of is hij een goed maatje met de voorzitter en kunnen de mannen 1 en 2 worden. Waarschijnlijk weten ze al wat de prijzen voor dit jaar zijn.

      Verwijderen
  2. Slimme? Ik denk eerder gelukkige vos die eerder in de jacht gelost was

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeg voorzitter, uit betrouwbare bron is vernomen dat "Youngster" Verheijen alle zeilen bij moest zetten om die ouwe Hagenees bij te houden, hoezo gelost!

      Verwijderen
  3. Prachtig om te zien dat naar het einde van de competitie de spanningen toenemen. Klassementsleiders die de druk niet meer aan kunnen en andere jagers die ook nog hun jacht proberen mee te pakken. Het zal wat worden zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het feit dat de uitslag van de afgelopen jacht nog niet 'online' staat zegt al heel wat. Probeert men de uitzetters voor komende zondag te beinvloeden of is men bang dat er groepen worden gevormd 'tegen' de klassementleider? Zondag om 13:00 uur zullen we het weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een onzin dat die uitslag nog niet bekend is, die was zondag om 13.00 uur toch al bekend???
    Van Homoet 1, Verheijen 2 etc... Roskamp 12e.
    Die voorzitter is zeker bang voor z'n plekkie in het klassement.

    Blauwe vos.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waarschijnlijk heeft de voorzitter de hele week met zichzelf overlegd over hoe hij zich 'legaal' in de top 5 van de uitslag kon schuiven ...
    Anders had nummer 2 van het klassement hem voorbij gestreefd en daar was hij niet blij mee!
    Ik stel een onafhankelijke arbitrage commissie voor of een referendum geleid door wijze mannen.

    BeantwoordenVerwijderen