donderdag 29 november 2012

Strava

De bezitters van een GPS (Garmin, Bryton etc.) kennen wellicht Strava al.

Nu is er voor de Vossejacht ook een groep aangemaakt waar de gebruikers zich kunnen aanmelden. De groep vind je hier

.

Ook heb je geen GPS, er is ook een app welke je op je smartphone kan installeren waarmee je fietsritten kan opnemen
De jacht van afgelopen zondag staat als Segment al op Strava zodat je je tijd kan vergelijken met andere deelnemers.

De jacht van afgelopen zondag vind je hier

woensdag 28 november 2012

Van Santen snijdt en … wint

Het was eindelijk weer eens echt vossenjachtweer tijdens de door Thijs Vreugdenhil uitgezette 4e jacht van dit seizoen. Slechts 19 jagers hadden de moed om de storm te trotseren en waren naar het clubhuis gekomen. Veel te weinig want de mooie jacht van Vreugdenhil en Endeveld sr. had meer jagers verdiend. Grote afwezigen waren de hoofdrolspelers van van de laatste 2 jachten, Aangenendt en Slingerland waren er niet en “Mr. 21 Virages” himself., Martijn Mutsaers, verkoos het gezelschap van z’n jonge echtgenote in het knusse bed boven het gezelschap van zijn vossenjachtvrienden.
Voor de ware vossenjager een onbegrijpelijke vergissing maar ach, deze zonde wordt hem voor deze keer vergeven. Het verstand komt met de jaren, wellicht dat hij dan wel leert de juiste keuzes te maken.

dinsdag 20 november 2012

“Extra” controle bezorgt jury hoofdbrekens.

Aangenendt wint of toch niet….?


Commotie alom na afloop van de 3e vossenjacht, veroorzaakt door een rode emmer onder het spoorwegviaduct bij Oude Leede. Niks bijzonders zegt u ware het niet dat het geen emmer was van de Zoetermeerse vossenjacht maar van een rivaliserende vossenjachtclub.

Menig jager gooide z’n knijper wel in deze emmer met als gevolg dat toen in de finale van de jacht Tom Moers strategisch stond opgesteld met een emmer, dit door menig jager als laatste controle werd gezien. Wanneer het parcours gewoon gevolgd was had men eerst de groene controle nog meegepakt alvorens bij Tom Moers uit te komen. Verwarring alom natuurlijk want dit was voor de meeste jagers de 7e controle.

zondag 11 november 2012

Trotse vader Mutsaers bekroont rentree met zege

Na een afwezigheid van bijna een jaar maakte Martijn Mutsaers  een uiterst succesvolle rentree in het vossenjachtpeloton door de 2e jacht van het jaar op zijn naam te schrijven. Geplaagd door fysiek ongemak besloot Mutsaers het fietsen op een laag pitje te zetten het afgelopen jaar. Naast zakelijke beslommeringen werd Mutsaers dit voorjaar vader waardoor er van fietsen helemaal weinig kwam. In de spaarzame trainingsritjes die hij met zijn fietsmaten ondernam ging het hem al snel te rap en voerde hij zelfs koffiestops in terwijl hij daar voorheen nooit iets van wilde weten. Deze periode van inactiviteit zorgde er ook voor dat Mutsaer’s gewicht  snel naar de 90 kg. ging waardoor hij van zijn `vrienden`  bijnamen kreeg als de “De Dikke” of  “De kiloknaller van het Noordeinde”.

Prins Adri de 1e van Gaandrië

Wisten jullie dat we een echte prins onder de deelnemers hebben. Adri van Santen is gekroond tot Prins Adri de 1e van Gaandrië. Via onze contacten hebben we ook een foto van de Prins. Langs deze weg gefeliciteerd Adri. Alaaf

Afbeelding

zondag 4 november 2012

Verheijen wint openingsjacht

De eerste jacht van het nieuwe seizoen is een prooi geworden voor Pascal Verheijen. Op voorhand al was hij genoemd als een der kandidaten om Roskamp op te volgen als kampioen en hij liet in de openingsjacht al direct zien dat hij er helemaal staat Alles wat Verheijen dit seizoen reed stond in het teken van de Vossenjachten. Trainingskampen in binnen-en buitenland werden belegd, een speciaal dieet gevolgd en , om niets aan het toeval over te laten, werd flink geïnvesteerd in een carbon crossfiets die hij van niemand minder dan Erik Dekker wist over te nemen. Zie hier de ingrediënten om er voor de Swiftcoureur een perfect seizoen van te maken, met deze overwinning deelt hij een eerst tik uit richting de concurrentie.