zondag 11 november 2012

Trotse vader Mutsaers bekroont rentree met zege

Na een afwezigheid van bijna een jaar maakte Martijn Mutsaers  een uiterst succesvolle rentree in het vossenjachtpeloton door de 2e jacht van het jaar op zijn naam te schrijven. Geplaagd door fysiek ongemak besloot Mutsaers het fietsen op een laag pitje te zetten het afgelopen jaar. Naast zakelijke beslommeringen werd Mutsaers dit voorjaar vader waardoor er van fietsen helemaal weinig kwam. In de spaarzame trainingsritjes die hij met zijn fietsmaten ondernam ging het hem al snel te rap en voerde hij zelfs koffiestops in terwijl hij daar voorheen nooit iets van wilde weten. Deze periode van inactiviteit zorgde er ook voor dat Mutsaer’s gewicht  snel naar de 90 kg. ging waardoor hij van zijn `vrienden`  bijnamen kreeg als de “De Dikke” of  “De kiloknaller van het Noordeinde”.





Even leek het erop of Mutsaers voorgoed voor  het vossenjachtpeloton verloren zou zijn maar een aantal sessies met een bekende Haagsche mentalcoach brachten hem gelukkig op een ander idee.

[caption id="" align="alignnone" width="560"] Bos had voor een primeur gezorgd door onderweg voor een heuse ravitailleringspost te zorgen compleet met bidons, repen etc.[/caption]

Afgelopen zaterdag maakte Mutsaers een trainingsritje met van Homoet die voor het eerst in 5 weken weer eens op de fiets zat. Tijdens het ritje ging het redelijk wel met van Homoet waarop Musaers het voorstel deed om samen de volgend dag in te schrijven voor de vossenjacht. Niet om serieus mee te doen, maar voor de gezelligheid een beetje meerijden achteraan en zo hier en daar een beetje snijden,  zou wel moeten lukken.  Zo gezegd zo gedaan, en zondagochtend melden beide mannen zich  bij het clubhuis. Naast hen hadden nog 20 man zich ingeschreven voor de jacht van Erik Bos. Voor Bos was het de eerste keer dat hij een jacht uitzette en hij heeft prima werk afgeleverd. Door de zon was het soms moeilijk om de pijlen te onderscheiden maar voor de rest niets dan lof. Bos had voor een primeur gezorgd door onderweg voor een heuse ravitailleringspost te zorgen  compleet met bidons, repen etc.  Om bij deze post te komen moesten de jagers bij Zevenhuizen met een pontje over, het pontje was volgepropt met een peloton jagers waarbij Mutsaers de boot net miste en moest wachten op het volgende pontje. Zijn wraak was echter zoet, want in het vervolg van de jacht was hij de eerst die wel de rode emmer (pal voor de deur van Stefan Stekelenburg  in Zevenhuizen) wist mee te pikken, daarna moesten er nog 3 controles volgen. Een kwestie van opletten dus voor Mutsaers.

[caption id="" align="aligncenter" width="560"] Pontje volgeprompt met jagers[/caption]

Het grootste deel  van het peloton bleef tot driekwart koers bij elkaar maar toen waren het de topfavorieten Roskamp en Verheijen die  in de buurt van De Rotte er vandoor gingen. Beide mannen reden weg van de rest en leken samen uit gaan maken wie er met de overwinning zou gaan strijken. Maar ja, vossenjagen is meer dan hardrijden alleen, ter hoogte van de Kruisweg reden beide mannen de houten controle voorbij en amper 200 mtr. verder slaagde Roskamp erin om ook de witte emmer over het hoofd te zien.  Endeveld, die na beide mannen bij  de vos arriveerde, dacht daarmee de overwinning op zak te hebben. Helaas voor hem had hij buiten de waard (Mutsaers) gerekend. Deze had slim rijdend, grote stukken land afgesneden maar wel  alle controles meegepikt. Groot was dan ook zijn vreugde toen hij in de Dorpsstraat de grote meute die op weg was naar het clubhuis achterhaalde, luid jubelend liet hij weten dat hij de winnaar was van deze fraaie jacht. Inderdaad een fraaie jacht, als beloning hiervoor staat Erik Bos nu aan de kop van het klassement en is hij de man op wie gejaagd gaat worden de komende weken.

[caption id="" align="aligncenter" width="504"] Thijs, in drogere tijden[/caption]

Minder fortuinlijk was Thijs de Groot die in een vijver reed en volledig kopje onder ging. Volgens de laatste berichten is hij inmiddels wel weer op het droge maar in het clubhuis werd hij niet meer gesignaleerd.

[caption id="" align="aligncenter" width="504"] Erik Bos, de uitzretter[/caption]

Volgende week zet Aad Scholten de 3e jacht uit, uw reporter is razend benieuwd wat hij de jagers voor gaat schotelen. Let op, een gewaarschuwd reporter telt voor 2.

Douwe Dapper

Bekijk hier alle foto's.









11 november 2012

De uitslag van Jacht 2 (11-11-2012)
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=6&output=html&widget=true" width="550" height="300" /]

De stand na Jacht 2 (11-11-2012)
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=19&output=html&widget=true" width="550" height="300" /]

Bekijk hier nog de route, zoals gereden door Benny Bubble

13 opmerkingen:

  1. Niet om het een of ander hoor dappere douwe, maar de uitslag is niet helemaal juist weergegeven. deelnemer nummer 22 is vanaf het pontje met de uiteindelijke winnaar Mutsaers langs alle controles gereden. vanwege het onderweg kwijtraken van de houten knijper is in die controle de witte knijper achtergebleven en in wit, even verderop een blauwe bidon....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. euhh.... Het voltallige jurycomite zal zich beraden over deze nieuwe informatie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat kan vossenjagen toch mooi zijn. Zelfs als je een paar controles mist... IK HEB GENOTEN!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het schijnt dat bij Thijs de Groot het kroos nog in z'n oren zit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. A.s. vrijdagavond is het Hengstenbal in Leiden (exclusief voor vossenjagers, voor meer info...neem contact op met de voorzitter)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach die voorzitter, zal wel weer veel praatjes hebben maar ondertussen wel stipt om 22.00 uur thuis bij moeder de vrouw....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tsjezus, hoe weten jullie dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoe de f... is Benny Bubble?? Is het Benny uit Benthutten?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Badder Harry zit weer vast, nu die corrupte voorzitter nog..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik begin nu te begrijpen hoe het komt dat De Voorzitter zomaar een emmer voorbij fietst.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier is sprake van digitale identiteitsdiefstal! Het bovenstaande bericht van ene Jules R. is NIET, ik herhaal NIET door uw voorzitter gepost.

    DUS: graag uw eigen naam of een onzinnaam gebruiken als u een bericht wilt posten. Laten we svp niet beginnen om elkaars namen te misbruiken. Vroeg of laat, daar komt gezeik van.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. […] 2 : Trotse vader Mutsaers bekroont rentree met zege Terwijl Mutsaers letterlijk de boot miste en er vooraan volop werd gekoerst gaf hij zijn ogen goed […]

    BeantwoordenVerwijderen