zondag 4 november 2012

Verheijen wint openingsjacht

De eerste jacht van het nieuwe seizoen is een prooi geworden voor Pascal Verheijen. Op voorhand al was hij genoemd als een der kandidaten om Roskamp op te volgen als kampioen en hij liet in de openingsjacht al direct zien dat hij er helemaal staat Alles wat Verheijen dit seizoen reed stond in het teken van de Vossenjachten. Trainingskampen in binnen-en buitenland werden belegd, een speciaal dieet gevolgd en , om niets aan het toeval over te laten, werd flink geïnvesteerd in een carbon crossfiets die hij van niemand minder dan Erik Dekker wist over te nemen. Zie hier de ingrediënten om er voor de Swiftcoureur een perfect seizoen van te maken, met deze overwinning deelt hij een eerst tik uit richting de concurrentie.


Slechts 18 coureurs verschenen aan de start van de door Rob Schilperoort, perfect uitgezette jacht.

Het hele peloton mistte in Noordhove de eerste controle. Langs de HSL ontstond, onder impuls van Aad Scholten, de eerste afscheiding in het peloton.

Een trio coureurs nam hier een lichte voorsprong naast Scholten waren dat Verheijen en Bos. De sterk rijdende Stefan Stekelenburg wist later in z’n eentje het gat naar de koplopers te dichten.

In zijn spoor volgden een aantal andere coureurs zoals Endeveld en Bert Scholten, maar het was al duidelijk wie de sterkste mannen in koers waren. Niet hierbij zat titelverdediger Roskamp die ervoor koos om in het spoor van Roskamp jr. te blijven rijden. Insiders beweerden dat hij niet beter kon maar dat zullen we in de volgende jachten wel gaan zien.

Het eerder genoemde trio reed in de buurt van het Spookverlaat weg van de concurrentie en eendrachtig samenwerkend werd een behoorlijke voorsprong opgebouwd. In de finale rond de Noord-A nam Verheijen op een ruiterpad de maat van zijn medevluchters en soleerde vervolgens soeverein naar de zege. Op kleine afstand pakte Eric Bos een keurige 2e plaats, gevolgd door een totaal uitgewoonde Aad Scholten.

Volgende week zet Eric Bos de 2e jacht uit, de verwachting is dan dat ook erkende kleppers als Milatz, v.d. Kooij, Mutsaer s, Jansen, v.d. Tang en de gebr. Alberts aan de start verschijnen. Het gerucht gaat dat winnaar Verheijen zich volgende week zal laten vergezellen door zijn vriendin, een reden te meer voor de afwezigen van deze week om volgende week de reis naar het Buijtenpark te maken.

Of we Roskamp jr. volgende week wederom aan de start zien is de vraag, het schijnt dat de eerste kennismaking met de vossenjacht hem niet is meegevallen.



Neem nog een boterham met pindakaas jongen!! ( ook je vader is er groot mee geworden).

Volgende week zal de jacht uitgezet worden door Erik Bos en de week daarop door Aad Scholten (met vraagteken).

Douwe Dapper

Uitslag van Jacht 1









4 november 2012

4 opmerkingen:

  1. Prachtige jacht, mooie strijd ook in het achterveld! Wel pijnlijk dat de sluwe ouwe rotten Bos en Scholten zich in de finale in de luren laten leggen door zo'n jonkie... Waren de heren te zeer geïmponeerd door het nieuwe materiaal van Verheijen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kreeg bij thuiskomst een speciaal "product" in mijn handen gedrukt van mijn leverancier. Daarmee had ik vorig jaar ook veel "succes", dus zal ik vanaf nu weer voorin te vinden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zie hier de ingrediënten om er voor de Swiftcoureur een perfect seizoen van te maken. Haha...
    a.s. zondag eerst dat bordje maar eens leeg eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. […] Uiteindelijk werd de jacht gewonnen door Pascal Verheijen op zijn kersverse crosser. Lees het verslag nog maar eens na. > Verheijen wint openingsjacht […]

    BeantwoordenVerwijderen