woensdag 24 april 2013

Roskamp spekt pot!

Afgelopen zaterdag vond op het terrein van de Benthuizer groenteboer Gert-Jan van der Kooij een grandioze happening plaats. Om geld in te zamelen voor het team Martine, in het kader van Alpe d'HuZes, waren er de gehele dag diverse activiteiten waaronder een spinningmarathon. Voorzitter der Zoetermeerse vossenjagers, Jules Roskamp, fleurde dit spektakel op met zijn aanwezigheid. Hij verbaasde de vele aanwezigen door zomaar € 100 uit zijn binnenzak tevoorschijn  te halen en dit met een fraai gebaar aan Gert–Jan te overhandigen. Onder de aanwezigen bevonden zich een aantal vossenjagers die bijna van hun stoel vielen toen ze Roskamp dit genereuze gebaar zagen maken, ze konden hun ogen bijna niet geloven; Roskamp die zomaar 100 euro uit eigen (binnen)zak doneerde!

Al gauw kwam echter de aap uit de mouw toen Roskam zijn bijnaam van “Orakel van Oosterheem” maar weer eens eer aan deed. Hij was hier dit keer niet alleen uit hoofde van functie als voorzitter maar ook in die van zijn dubbelrol als penningmeester.

Hij overhandigde de 100 euro aan Gert-Jan uit naam van alle vossenjagers van afgelopen seizoen, op deze manier konden de niet aanwezige vossenjagers toch hun steentje bijdragen aan het goede doel!

Gert-Jan, succes op de flanken van de Alp en met je inzamelactie!

Douwe Dapper

dinsdag 9 april 2013

Alp d'HuZes Spinningmarathon

Het zou mij leuk lijken als er een team van de vossen jacht mee doet met een lesje spinnen.

We willen zo ook dan een beetje de training omzetten naar een vossen jocht ( doormiddel met knijpers en emmers te gaan spinnen)

Dus een spinning met een extra opdracht er bij.


Graag hoor ik wat van je als je hiervoor mensen zou kunnen motiveren om hier aan mee te doen.

De kostes zijn €15.- voor 30 minuten spinnen voor het goede doel natuurlijk!

Na de spinning is er een omkleed gelegenheid & een lekker drankje achteraf!

[googleapps domain="docs" dir="document/d/1ABxMtlDDjvXftXb7ulTofQS45QeEkazVy0HVxCTB_ps/pub" query="embedded=true" width="640" height="500" /]
Met vriendelijke groeten,

Gert-Jan v/d Kooy

(eventueel als er vragen zijn kan je me altijd bereiken op : 06-27451697)

Voorbereiding Thijs de Groot voor vossenjachtseizoen 2013-2014 van start!

Dat Thijs het vossenjagen serieus neemt is bij velen bekend. Zo schafte hij afgelopen seizoen al een prachtige nieuwe Focus crossfiets aan. De resultaten waren er echter nog niet naar.... Vandaar dat Thijs -Matthijs voor intimi- een straf trainingsschema in elkaar heeft gezet om het komende seizoen te kunnen vlammen. 


Dat dat schema nu al zijn vruchten afwerpt bleek afgelopen zondag. Thijs had zich onder het pseudoniem Damien Gaudin ingeschreven voor Parijs-Roubaix, een tochtje dat qua zwaarte vergelijkbaar is met een lichte Zoetermeerse vossenjacht. Vandaar ook dat Thijs gisteren (wél...) keurig in de top van de koers eindigde. Maar waar Thijs had gehoopt dat zijn deelname anoniem zou blijven, daar had hij toch buiten onze eigen reporter Douwe Dapper gerekend. Want zelfs tussen de stofwolken herkent Douwe de knietjes naar buiten en de ietwat zware tred van stilist Thijs, alias monsieur 52 X 12  uit duizenden.


Het vossenjachtpeloton is gewaarschuwd!