zondag 30 juni 2013

Kasseivreters

Wisten we u onlangs al te melden dat er een aantal jagers al begonnen met de voorbereidingen van het nieuwe jachtseizoen door middel van hoogtestages. Nu ontvingen wij het bericht dat een tweetal andere jagers, Schilperoort en Coers het op een andere boeg gooien. Zij zijn vorige week hun voorbereidingen begonnen. Daarbij kozen ze niet de luxe van asfaltwegen maar kozen voor het echte werk door de Vlaamse Ardennen in te duiken. Ook het weer werkte mee door te zorgen voor wat regen onderweg zodat de kasseien er mooi glad bijlagen.

Van Groentenkweker tot IJzervreter!

GJKoojDat de groenteboer van Benthuizen, Gert Jan van der Kooij, uit het goede hout is gesneden wisten we al maar nu blijkt hij ook nog een man staal te zijn met het hart op de goede plaats. Gert Jan heeft met zijn Team Martine ruim € 42.000 opgehaald voor het goede doel, de strijd tegen kanker. Alhoewel niet de meest getalenteerde klimmer onder de vossenjagers heeft Gert Jan het voor elkaar gekregen om de Alpe d'Huesz 6 x te beklimmen, een prestatie van formaat van Gert Jan enzijn team waarvoor hulde: Klasbak!

streekblad

maandag 17 juni 2013

Hoogtestage

Vossejagers op hoogtestage

De eerste voorbereidingen voor het seizoen zijn alweer begonnen, een groep van 5 vossenjagers koos het Noord - Italiaanse Bormio als uitvalplaats voor hun hoogtestage.

Bormio ligt op 1225 mtr. hoogte, net over de Zwitserse grens en slechts een tiental kilometers verwijderd van de Oostenrijkse grens. De afstand vanaf Zoetermeer is zo´n 1080 km, de reistijd ongeveer 12 uur.

Niet afgeschrikt door tv beelden van besneeuwde bergtoppen togen de jagers naar de Oost Alpen. Ook het feit dat de 19e rit van de Giro d’Italia over Stelvio en Gavia werd geschrapt kon de jagers niet weerhouden. De heenreis beloofde niet veel goeds, regen , regen en nog eens regen in Duitsland, in Zwitserland en Oostenrijk sneeuw maar eenmaal in Italie aangekomen bleek het droog. Dit zou de rest van de week zo blijven waardoor de meegebrachte winterkleding in de koffers kon blijven.

De eerste dag stond een ritje naar Livigno gepland , onderweg moesten de Passo Foscagno 2250 mtr. en Passo Eire bedwongen worden.

Ben jij de beste ploegleider?!

Voor vossenjagers is natuurlijk geen enkele koers te zwaar en voor een rondje fietsen door Frankrijk draaien ze de hand niet om. Het vervelende is alleen dat de Tour de France in de zomer wordt georganiseerd en dat is nu juist de periode dat er rust moet worden genomen voor het aanstaande jachtseizoen. Onze huissponsor Fietskledingvoordeel.nl heeft hier echter een prima oplossing voor gevonden. Een gratis tourpoule waarbij je vanuit de rustpositie kan aantonen dat je echt wel verstand hebt van wielrennen.

Schrijf je dus snel in en maak kans op één van de vele schitterende prijzen. En voor de beste ploegleider onder de vossenjager heeft de sponsor nog een extra prijs in de aanbieding! Wil je hier kans op maken, schrijf je dan in met het woord VOS in je gebruikersnaam. Dus bv. JulesdeVOS of JulesVOSkamp of VOSkeJules

http://www.fietskledingvoordeel.nl/over-ons/tourpoule

Fietsvoordeel_banner_tourpoul

dinsdag 11 juni 2013

Vossejagers op hoogtestage

Vossejagers op hoogtestage

 

Terwijl de winter eindelijk uit onze omgeving lijkt verdwenen en iedereen weer in korte broek kan gaan fietsen, denken bepaalde Vossejagers daar totaal anders over. Ze hebben afgelopen winter te weinig sneeuw gezien en gaan daarom op zoek naar meer sneeuw. Na het zien van de beelden van de Giro wisten ze waar ze heen moesten. Met andere woorden, de voorbereidingen van het Vossejachtseizoen 2013-2014 zijn begonnen.