zondag 30 juni 2013

Kasseivreters

Wisten we u onlangs al te melden dat er een aantal jagers al begonnen met de voorbereidingen van het nieuwe jachtseizoen door middel van hoogtestages. Nu ontvingen wij het bericht dat een tweetal andere jagers, Schilperoort en Coers het op een andere boeg gooien. Zij zijn vorige week hun voorbereidingen begonnen. Daarbij kozen ze niet de luxe van asfaltwegen maar kozen voor het echte werk door de Vlaamse Ardennen in te duiken. Ook het weer werkte mee door te zorgen voor wat regen onderweg zodat de kasseien er mooi glad bijlagen.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Schilperoort op De Muur[/caption]

In de eerste 25 km werden de Mariaborrestraat, Steenbeekdries, Stationsberg, Taaienberg, Kerkgate, Molenberg en Paddestraat afgewerkt. Natuurlijk werd de Muur van Geraardebergen ook niet overgeslagen. De finale werd gekenmerkt door het in rap tempo afwerken van de Oude-Kwaremont, Paterberg en Koppenberg. Dus bij de jachten met barre omstandiheden kunt u het beste rekening houden met deze heren. Schilperoort heeft toch al en naam wat dat betreft gezien hij al een reputatie gezien het feit dat hij al eens in een sloot is gesprongen om als eerste bij de vos te zijn.

[caption id="" align="aligncenter" width="859"] Coers op de Paddestraat[/caption]

10 opmerkingen:

  1. Het verbaast ondergetekende toch ernstig dat er zo serieus getraind wordt door de HH vossenjagers. Want het moge wijd en zijd bekend zijn dat juist de vossenjachtcompetitie gekenmerkt wordt door een volstrekt ontbreken van dopingcontroles, whereabouts-geneuzel en dergelijke... Dus pák nu die peuk en die pint! En schaf half oktober een paar pilletjes en een paar spuitjes aan en je rijdt als de brandweer. Overigens heeft ondergetekende die versterkende middelen niet nodig. Je bent een natuurtalent of niet.... Ahum....

    Over

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het Orakel uit Oosterheem kan beter peen eten ter voorbereiding van de competitie: ziet hij tenminste geen emmers over het hoofd...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. alles in het dagelijks leven staat in een schril contrast
    zodra de jagers wakker worden wordt een ieder weer verrast
    door kinderkopjes, zuurstoftenten en hoogtestages
    vanaf nu is alles geoorloofd tot aan de Scheveningse bajes
    zolang het kraaiende haantje maar recht in het potje plast

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook natuurtalenten zulllen moeten trainen. Neem een voorbeeld aan van Homoet, die was afgelopen week wederom op hoogtestage. Nu in de Dolomieten, ondanks de sneeuw die daar overvloedig uit de hemel kwam trapte de Hagenees toch dik 400 km weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Chapaeu voor die kasseienvreters, nu maar hopen dat ze er in het seizoen dat er echt toe doet ook zullen staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. kun je svp in een wat groter lettertype reageren? Ik kan het namelijk niet goed lezen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik zie de relatie tussen natuurtalent en van Homoet niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wout de Sneeuwpop3 juli 2013 om 00:22

    Die relatie is er ook niet, dit is nu een typisch voorbeeld van `Arbeid adelt`

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De kasseivreters hebben een bevriende fietser ingezet om Van Homoet te slopen gedurende zijn hoogtestage in de Dolomieten. Ze hopen dat Van Homoet zo totaal overtraind aan het nieuwe Vossejachtseizoen begint.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Uit betrouwbare bron kan ik u vermelden dat de door de Zoetermeerse connectie ingezette bevriende fietser moeite had om het tempo van van Homoet te volgen, zowel overdag als s' avonds in de bar..
    De Hagenees is er nu al klaar voor!

    BeantwoordenVerwijderen