zondag 4 december 2011

Revanche voor Endeveld


Vorige week was hij nog de schlemiel van het peloton, voormalig "Snelle Henkie” eindigde toen ver in de achterhoede. Het resulteerde zelfs in een nieuwe bijnaam, “Knijper Henkie” dit vanwege z’n grote liefde voor de edele wasknijper. Maar deze week revancheerde hij zich knap door de 5e jacht van het seizoen winnend af te sluiten. De basis van dit succes legde hij al direct na de start door zich niet te laten misleiden door een slimmigheidje van de uitzetters. Hadden we vorige week al een listig lusje, deze week was de opdracht voor bijna het hele peloton te ingewikkeld. Men trapte massaal in de door Mutsaers bedachte truc door direct na de start links af te slaan, echter de startpijlen wezen alle kanten op behalve naar links. Slechts 3 man lieten zich niet in de luren leggen; Endeveld, Coers en Marco Scholten reden wel het extra lusje. De winnaar van vorige week, Coers, was blijkbaar nog met z’n hoofd in de wolken want hij presteerde het om toch de witte controle voorbij te rijden. Daarna reed hij 2x lek waardoor hij geen vervolg kon geven aan zijn eerder succes.

Hierdoor hoefde Endeveld alleen Scholten voor te blijven en de rest van de controles mee te pikken. Dit deed hij bekwaam en daardoor kon hij de 45 punten bijschrijven. Het kwam hem erg goed uit dat de overige mannen wit gemist hadden want Endeveld kon het tempo van de rappe mannen vooraan nog niet volgen. Geen schande overigens want de kopgroep met daarin toch sterke mannen als de kippenboeren en Erik Bos, hadden de grootste moeite om het tempo van Aad Scholten en van Homoet te volgen. Aadje reed weer als vanouds en de Hagenees, die eindelijk weer op goed materiaal reed, liet weten dat dit een voorproefje was voor de rest van het seizoen. Daar waren de anderen nauwelijks in staat waren om nog van hen over te nemen, wisselden deze 2 elkaar keurig af op kop. Slechts Verheije kon af en toe een handje toe steken.
De fraaie en goed uitgepijlde jacht, uitgezet door Mutsaers en v.d. Tang, voerden de jagers langs de golfbaan in het Bentwoud. Menig golfballetje scheerde rakelings langs de hoofden van de coureurs. Ook was daar nog de boswachter die op de loer lag om een jager te bekeuren die van het pad zou geraken. Vrijdag, tijdens het uitzetten, waren Mutsaers en v.d. Tang al met de boswachter in aanraking gekomen. Het was louter en alleen aan hun grootse inventiviteit te danken dat ze uit zijn grijpgrage handen wisten te blijven.
Via Zoeterwoude werd koers gezet naar de Vlietlanden alwaar het ATB parcours werd opgezocht en waar v.d. Tang nog 2 controles had geposteerd. De koplopers hielden het tempo strak maar wisten al dat ze niet meer voor de hoofdprijs streden, die was voor Endeveld , gevolgd door Marco Scholten. Pascal Verheije complementeerde met een 3e plek het podium en deed goede zaken voor het klassement.
Over het klassement gesproken, dat gaat na deze jacht redelijk op z’n kop. Klassementsleider blijft Coers en over zijn avonturen heeft u al kunnen lezen, maar de oplettende lezer zal t.n.t. een andere naam gemist hebben in dit verslag…..juist, die andere klassementsleider is nog niet genoemd. En dat was toch die man, die volgens zichzelf in supervorm verkeerde en die vandaag al z’n concurrenten op een hoop zou rijden… Hoe anders liep het vandaag voor Roskamp. Wel in het clubhuis aanwezig zijn en niet van start gaan? Dat roept de nodige vraagtekens op bij uw verslaggever. Bezwijkt hij nu al aan de druk van de koploper of was er iets anders aan de hand? Omdat hij zelf iets onduidelijks mompelde als niet geheel fit, teveel alcohol en Sinterklaasfeest vond uw verslaggever het raadzaam om dit nader uit te gaan zoeken.

 Even een telefoontje gepleegd naar de Rhonestroom in Oosterheem om bij Mw. Mildred Roskamp navraag te doen naar de ware oorzaak van zijn afwezigheid. Welnu, wat was er aan de hand met de voorzitter, klassementsleider en zelfbenoemd talent der talenten. Afgelopen vrijdag is Sinterklaas langs geweest op de goudkust van Oosterheem en ter ere van het bezoek van de Goedheiligman werd er de nodige Bisschopswijn gedronken. Het werd een heel geanimeerd heerlijk avondje met Sint en zijn pieterbazen. Roskamp had het dan ook reuze naar zijn zin en genoot met volle teugen. Dat de Bisschopswijn best koppig kan zijn heeft hij aan den lijve ondervonden, de hele zaterdag bracht hij noodgedwongen tussen de lakens door.
Nooit meer Bisschopswijn voor mij.

Daardoor niet in staat om aan zijn zaterdagse huishoudelijke verplichtingen te voldoen. Over de precieze aard van deze huishoudelijk werkzaamheden wilde Mw. Roskamp niet al teveel loslaten maar ze verzocht uw verslaggever wel om daar niet teveel aandacht aan te besteden……. Kortom, omdat hij op zaterdag zijn verplichtingen had verzaakt kreeg Jules ”George” Roskamp een startverbod voor de jacht van zondag van zijn vrouw opgelegd en kon hij zondagochtend thuis aan het werk.
Tsja, en dat terwijl de vossenjachten ooit zijn bedacht als de ultieme remedie tegen de zondagse katers!
Douwe Dapper

Volgende week wordt de jacht verzorgd door Antoon Milatz en Jeroen Jansen, kenners weten wat dit inhoudt. Zaterdag vroeg naar bed en voldoende koolhydraten stapelen.
Voor de weken daarop zijn nog geen uitzetters!!! meld je dus aan om je medejagers eens te zien ploeteren terwijl je lachend toekijkt.


BEKIJK HIER DE UITSLAG EN STAND





5 opmerkingen:

  1. Ik hoorde van de Nootdorpers dat de Stompwijkers vroeger altijd rechtstreeks vanuit de kroeg naar de jacht kwamen. Sterker nog, de Jacht is verzonnen om een kater eruit te rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uit betrouwbare bron is vernomen dat de voorzitter zeer ernstig geschokt is door de vuige aantijgingen over zijn afwezigheid bij de jacht van afgelopen zondag. Ook het vrijgeven van het overduidelijk gefotoshopte beeldmateriaal is bij de voorzitter hard aangekomen. Hij heeft dan ook inmiddels juridisch advies ingewonnen voor passende maatregelen. De overige bestuursleden hebben besloten dat de juridische ondersteuning uit de clubkas wordt bekostigd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De overige bestuursleden stappen na een nachtje doorzakken wel gewoon op de fiets.

    Een kenner

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De overige bestuursleden hebben zondag na afloop, dus zonder de voorzitter, en onder het genot van een lekker drankje nog even vergaderd.
    Het bestuur heeft de nodige coulance getoond richting voorzitter, hij mag aanblijven maar dient zich voortaan waardiger te gedragen. Een man in zo´n functie mag de naam van het Zoetermeerse vossenjagen niet bezoedelen!

    Het Bestuur der Zoetermeerse Vossenjagers (minus voorzitter)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Roskamp for President!

    Zotte Vos.

    BeantwoordenVerwijderen