zondag 23 december 2012

Alerte Endeveld wint weer eens.

endeveld

Het was alweer even geleden dat Henk Endeveld nog eens aan een overwinning mocht ruiken en lang zag het er in deze jacht naar uit dat hij ook nu weer genoegen moest nemen met een plek in de schaduw van de klassementsmannen.  De vorm van weleer heeft hij (nog) niet te pakken en zodra er vooraan gasgegeven wordt moet hij, eigenlijk het hele seizoen al, passen.

 Liet hij zich vorige week nog in luren leggen door een luizenstreek van een paar andere jagers, dit keer lette hij beter op en belangrijker, hij wist het juiste wiel te houden toen hij op achterstand was geraakt.  `Knijper` Henkie kon in het Balijbos aansluiten bij de kopgroep omdat hij op sleeptouw was genomen door Turbo Steekelenburg en van Homoet. Op het voormalig Floriade terrein lachte Vrouwe Fortuna Henkie nog maar eens toe want terwijl een ieder het  spoor bijster was geraakt, was het Endeveld die op goed geluk de pijlen weer oppikte icl. de laatste controle .

De jacht van Roskamp werd na afloop door een enkeling betiteld als een “ouderwetse K…acht” maar dat zal wel een vorm van rancune geweest zijn vanwege de gemiste kansen. Roskamp had met behulp  van zoon Rik de jacht uitgezet onder erbarmelijke omstandigheden, het was echt hondenweer. Maar ja, zoals een oud vossenjagersgezegde luidt: iedere uitzetter krijgt het weer dat hij verdient! Roskamp was ’s om halfvijf opgestaan om de jacht opnieuw van verse pijlen te voorzien. Nu zult u misschien denken wat fantastisch dat de voorzitter zo vroeg opstaat om voor z’n vrienden van het vossenjachtpeloton het echtelijke bed te verlaten maar de insiders onder de vossenjagers weten dat het met de nachtrust van Roskamp nooit zo wil vlotten. Kortom, hij was al lang wakker  en aangezien moeder de vrouw wel in diepe rust was zat er voor de voorzitter niets anders op dan erop uit te trekken.
Voorafgaande aan de jacht werd de winnaar van vorige week, Aad Scholten, gehuldigd. Aadje maakte een genereus gebaar door de hoofdprijs, een paar sokken van het fameuze  21 Virages, te schenken aan de pechvogel van vorige week. Een gebaar dat in dank werd aanvaard en de kans bestaat dat Scholten hierdoor later in het seizoen nog kan rekenen op een wederdienst. Scholten verstevigde zijn leidende positie maar het is altijd handig om wat vrienden in het peloton te hebben.
Volgende week zijn de gebroeders Alberts aan de beurt om de jacht te verzorgen, het verhaal gaat dat ze er iets heel bijzonders van gaan maken. Aan de voorbereiding kan het niet liggen want i.p.v. aan de Roskampjacht deel te nemen zijn de mannen op pad geweest om hun jacht te verkennen.

Douwe Dapper.



kerstmankersvrouwenTot slot, voor de mannen die wat snelheid missen, hier een speciale trainingsmethode.

[youtube=http://youtu.be/tb_an2LpY3A]


Het bestuur van de Zoetermeerse vossenjagers wenst u fijne feestdagen!

Uitslag van de 8e jacht
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=12&output=html&widget=true" width="500" height="300" /]

Stand na de 8e jacht
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=27&output=html&widget=true" width="500" height="300" /]

5 opmerkingen:

  1. Douwe heeft het goed gezien dat de uitroep "K...jacht" van the grey fox inderdaad enige frustratie in zich had.

    Maar ja, als je alleen afgaat op informatie die je op slinkse wijze aan Frans Lemckert hebt ontfutseld.... En als Frans dan per ongeluk "Mandelabrug" in plaats van "witte fietsbrug" zegt.... Tja, dan luidt een oud vossenjagersgezegde: "kijk altijd zelf naar de pijlen en vertrouw nooit je medejagers".

    Het zal de vermoeidheid zijn geweest bij grey fox. Want over het algemeen is hij juist degene die deze ongeschreven vossenjagerswet naleeft....

    Op naar de jacht van de gebroeders Albers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de jacht van de voorzitter, en zoon, was het wederom raak
    Ook hier waren de afstekers in het voordeel, zoals zo vaak
    Zij konden zich bij de vos met de meeste punten verblijden
    Door in de finale het zware paardenpad te ver"meiden"
    Bij deze een belofte: volgende week zijn jullie wel de sjaak

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik mis in dit verslag over de strijd die werd geleverd op de Landscheiding waar we door 10 kilometer land moesten en onze fietsen over 60 hekken moesten tillen. Dat stuk land wat door een groepje B-rijders is overgeslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik dacht al: wanneer begint het geklaag over de hekjes?! Troostende gedachte is wellicht dat de HH uitzetters de GEHELE route hebben afgelegd op een opoefiets en transportfiets. Zojuist even op google het ledig gewicht van de laatste opgezocht: 21 kg.... En ja, ik heb er nog steeds spierpijn van....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik klaag niet over de hekken, hoe meer hoe beter. Maar het feit dat Douwe er geen melding van maakt in het verslag terwijl de jacht hier in een plooi werd gelegd. Van mij mogen er meer van dit soort stukken land erin.

    BeantwoordenVerwijderen