zondag 9 december 2012

Verheijen pakt 2e zege.

[caption id="attachment_424" align="aligncenter" width="584"]Een speciaal dieet werd gevolgd Een speciaal dieet werd gevolgd[/caption]

Na winst in de eerste jacht pakte Pascal Verheijen opnieuw de 45 punten door te zegevieren in de door de Pieter en Marco Scholten  uitgezette jacht.  Slecht 18 man hadden de moeite genomen om naar het clubhuis te komen, zij kregen waar voor hun geld want beide neven hadden een prachtige jacht uitgezet. Zoals zo vaak kregen de thuisblijvers ongelijk en het is dan ook een compleet raadsel voor uw reporter waarom een aantal vossenjagers de keuze maakten om thuis te blijven en niet naar het Buytenpark te komen. Excuses zoals bij schoonmoeder op de koffie moeten of luiers te verschonen zijn wel erg slappe excuses om de strijd met de “diehards”, die er wel in weer en wind erop uit te trekken, te ontlopen.

Aan de weersomstandigheden kon het ook niet liggen want door de dooi-inval waren de wegen prima te berijden en waren de omstandigheden een stuk beter dan vorige week.

De jacht van beide neven was prima uitgezet, beide heren hadden er veel werk van gemaakt en zelfs telefonistes, secretaresses en receptionistes van Bode Scholten waren ingeschakeld om de nodige hand en spandiensten te verlenen. De jacht verliep via allerlei onverharde paadjes door Zoetermeer naar het Balijbos waar even voorbij de Mandelabrug het complete peloton de eerste controle over het hoofd zag. Ondertussen had Thijs Vreugdenhil al kennis gemaakt met het asfalt. Op de oprit van Marco Scholten ging hij over de kop, gelukkig bleef hij ongedeerd. Na het Balijbos reden de mannen via allerlei onverharde en wel erg modderige paden richting Berkel. Op de Munnikenweg vond Verheijen het tijd om eens flink door te trekken, de jongste man van het peloton pakte een kleine voorsprong op zijn achtervolgers maar liet zich al weer snel inhalen. Via opnieuw allerlei onverharde paden reed de kopgroep van een man of 8 richting de A13. Daar moest opnieuw de modder opgezocht worden en was het Hans Post die het tempo aangaf, alleen Verheijen en van Homoet konden de tempobeul uit Nootdorp volgen. Deze 3 man pakten een klein gaatje en reden vol door richting Nutricia, helaas voor hen zagen ze een cruciale pijl over het oog waar de achtervolgers, onder aanvoering van Roskamp, listig van wisten te profiteren. Vooraan was Verheijen de eerste die merkte dat hij fout zag en hij maakte rechtsomkeert. Dat hij er nog in slaagde om uiteindelijk weer vooraan te verschijnen zegt iets over de blakende vorm waarin hij verkeert. Alles maar dan ook alles wordt in huize Verheijen opzij gezet om de heer des huizes aan de felbegeerde eindwinst in het Zoetermeers vossenjachtklassement te helpen.

[caption id="attachment_425" align="aligncenter" width="584"]Op trainingskamp Op trainingskamp[/caption]

Eerder al kon ik u melden over de talrijke trainingskampen die dit jaar in binnen- en buitenland werden belegd, de speciale Giant carbon crosser die werd aangeschaft en het speciale dieet dat al tijden gevolgd wordt. Verder heeft uw verslaggever uit betrouwbare bron vernomen dat Verheijen vanaf de donderdagavond op de logeerkamer slaapt om er vooral maar voor  te zorgen dat geen energie wordt verspilt..
Dit alles legt hem geen wineieren want eenmaal weer vooraan gekomen liet hij in de slotfase z’n concurrenten achter zich.

Hiermee kreeg deze prachtige jacht een verdiende winnaar en neemt de spanning in het klassement almaar toe. Verheijen is nu de man op wie gejaagd gaat worden, hij zal op z’n tellen moeten letten want hij mag dan wel erg hard rijden, om het klassement te winnen komt meer kijken dan hardrijden alleen. Na de nacht van 2 neven volgende week een jacht van 2 vrienden, Van Rijn en Van Steekelenburg. Deze laatste kondigde alvast aan om voor volgende week zondagmiddag maar geen afspraken te maken… dat beloofd wat voor komende jacht. Thuisblijvers van deze week, u weet wat u te doen staat.

Douwe Dapper

UITSLAG 6E JACHT[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=10&output=html&widget=true" width="100%" height="500" /]

STAND NA 6E JACHT
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=23&output=html&widget=true" width="100%" height="500" /]

12 opmerkingen:

  1. Insiders weten het: stalen ros heeft over het algemeen atijd wel een kritische noot te kraken over de penneroerselen van Douwe. Maar hier past uitsluitend instemming. Wát een jacht! Heren Scholten bedankt! En wát een winnaar!

    Overigens is het niet alleen de logeerkamer die de onvermoede krachten bij Pientere Pascal losmaakt. Want waar andere vossenjagers na afloop van de koers hun fiets en hun plunje moeizaam zelf moeten schoonsoppen, in huize Verheijen is het droomvrouw Yvon die deze taak op zich neemt. En ligt Pascal onder een warme deken op de bank met de benen omhoog zich al weer voor te bereiden op de volgende zondag. Dus Yvon: wees sportief naar ons en laat Pascal lekker zelf zijn zooi opruimen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke jacht is typisch en kent zijn eigen verhaal.
    Het was wederom de voorzitter, nu klaagde hij steen en been over zijn materiaal.
    Maar dat is niet het enigste wat er aan schort.
    Hij schiet op meerdere fronten te kort.
    Dat weten we zo langzamerhand wel allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gedurfd van die Verheijen om niet alleen met z´n vriendin maar ook met Roskamp op trainingskamp te gaan. Kent hij zeker de reputatie van de voorzitter nog niet..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We kennen nu allemaal
    Roskamp zijn verhaal
    klagen als de beste
    fietsen als de slechtste
    maar als voorzitter is hij geniaal

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leve de voorzitter................................
    ..................maar Verheijen reed wel erg hard

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor wie hem nog niet kent.
    Ik zeg.......Roskamp for president.
    Hij en zijn medebestuursleden helpen mij uit vele zorgen.
    Zonder hem zou ik atijd verplicht uit moet slapen op zondagmorgen.
    En alleen naast hem in de blubber voel ik mij een hele vent.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prins Frank de eerste12 december 2012 om 20:51

    Ik hoor niets meer over die Stefan die vorige week nog zo geweldig was en nu een week later door het ijs is gezakt.

    Zo leer je wel je vrienden kennen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hij zakte niet door het ijs maar wel erg diep in de overvloedige modder, hij kwam niet meer vooruit. Had hij toch maar het advies van de Sint op moeten volgen om niet zoveel te snoepen op het heerlijk avondje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als je wint, heb je vrienden
    Rijen dik, echte vrienden...

    BeantwoordenVerwijderen