dinsdag 18 december 2012

Dubbelslag Aad Scholten

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Vol ontzag kijken naar Scholten[/caption]

Het was een mooie zondag voor Aad Scholten, naast de winst in de 7e jacht pakte hij ook de koppositie in het algemeen klassement. Om de dag nog mooier te maken nam z’n favoriete club uit Rotterdam Zuid ’s middags de Haagsche boefjes met 3-2 te grazen.

Kortom een prachtig dag voor de gewezen topamateur die hiermee bevestigd wat uw verslaggever al na de 1e jacht constateerde, Aadje heeft zich serieus op dit seizoen voorbereid en dat betaald zich nu uit.

Voor z’n talrijke fans is het te hopen dat hij niet te vroeg piekt want nu is hij opeens de man op wie gejaagd gaat worden. Ook in deze jacht hadden de gewezen klassementsaanvoerder Bos en z’n voornaamste opponent, Verheijen, vooral oog voor elkaar. Hiervan profiteerde Scholten optimaal door samen met de jarige Hans Post en wat andere mannen wel door te rijden langs de A13 terwijl er geen pijl meer te zien was. Uiteindelijk pakten ze het goede spoor weer op terwijl Bos met Verheijen en een paar andere mannen wel rechtsomkeert maakten om het juiste spoor weer op te pakken. Hierdoor raakten ze zo ver achterop dat ze de koplopers nooit meer wisten te achterhalen. Helaas voor hen stond hier ook geen controle geposteerd.

Eerder in de door de heren van Steekelenburg en van Rijn uitgezette jacht stond wel een controle. Langs de A13 tegenover Nutricia stond een rode emmer op het talud en bijna het hele peloton reed aan de emmer voorbij. Uitzetter van Rijn had blijkbaar de avond tevoren wat te diep in het glaasje gekeken want hij dacht dat het hele peloton al gepasseerd was maar hij had niet in de gaten dat er nog 3 man moesten komen.

Deze 3 mannen, Mutsaers, Jeroen Alberts en van Homoet namen wel het trappetje naar de controle, maar helaas voor hen was de emmer net daarvoor weggehaald door de voormalige Prins van Gaandriƫ.

Alberts en Mutsaers, die steeds meer als Adrie van Santen aan het rijden is, speelden in de jacht verder geen rol van belang. Van Homoet daarentegen reed een knappe achtervolging , wist bij Verheijen en consorten aan te sluiten en pakte vervolgens ook nog alle controles mee. In feite is hij eigenlijk degene die aanspraak mag maken op de overwinning in deze jacht, het tekent de grootheid van deze Haagsche coureur dat hij hier na afloop geen scene van maakte in het clubhuis. (RESPECT!)

 

Scholten reed een sterke jacht en werd de verdiende winnaar na een ware uitputtingsslag, menig vossenjager wist de vos niet eens te bereiken. Geveld door een lekke band (Marco Scholten) of door de geeuwhonger en/of de man met de hamer (Mutsaers, Lemckert en  Worst) De aankondiging vooraf van Stefan van Steekelenburg over een Superklassieker zat niet ver bezijden de waarheid, voor sommigen zelfs een beetje teveel van het goede. Om dit te compenseren heeft de uitzetter van volgende week, Voorzitter/penningmeester/ orakel van Oosterheem of te wel “MR. SRK” Jules Roskamp, beloofd er een sprintjacht van te maken.

Met behulp van zoon Rik gaat hij de jagers op een snelle jacht trakteren, speciaal voor al die thuisblijvers  zodat die om 12.00 uur bij schoonmoeder op de koffie kunnen..

 

Douwe Dapper.

[youtube=http://youtu.be/Sz1l5WrzL9g]

Uitslag jacht 7
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=11&output=html&widget=true" width="500" height="500" /]

Stand na jacht 7
De slechtste jacht is er nu afgestrokken
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=25&output=html&widget=true" width="500" height="500" /]

15 opmerkingen:

  1. Prins Frank allias "de Bob"18 december 2012 om 16:22

    van Homoet mag blij zijn dat hij de koers heeft mogen uitrijden! Als je na de bezemwagen nog op het parcours zwabbert dan is het volgens de regelementen juist dat de controle al weg is. Niks winnaar dus Scholte is gewoon de terechte winnaar.
    Respect voor Hans Post!! Ik had liever niet geweten dat deze brommer 60 jaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie is er in hemelsnaam bij de A13 geweest.............Douwe?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Complimenten voor het filmpje, prachtig stukje huisvlijt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgende week een rijdende camera???

    BeantwoordenVerwijderen
  5. helaas zijn het technisch vernuft en de fotografische kunsten van de familie Roskamp dermate onderontwikkeld dat zelfs een paar foto's al een hele opgaaf zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. helemaal eens met de Prins! Er in het begin al afgereden worden en dan een beetje gaan zitten pijpzeiken over "aanspraak maken op de overwinning"....

    Van Homoet reed trouwens helemaal geen achtervolging, maar kon stomtoevallig aanpikken bij dat deel van de eerdere kopgroep dat op de terugweg langs de A12 was omdat ze de pijl bij Siemens hadden gemist.

    Die sportverslaggevers moeten wat meer RESPECT tonen voor het werkelijke koersverloop..... ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk Van Homoet, dat verklaard zijn achterstand.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Stalen Ros(kamp) maakt het wel erg bont door zo'n loopje met de werkelijkheid te nemen,. Uw reporter ziet hem, ergens tussen Zevenhuizen en Moerkapelle, nog zitten sterven in het wiel van iemand die er zogenaamd in het begin van de koers al afgereden zou zijn.....overnemen kwam niet meer in zijn woordenboek voor. Voorzitter, hou je bij je leest!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik moet zeggen dat als je de beelden goed bekijkt dat uw voorzitter duidelijk in de achtervolging is, met Verheijen en Bos een treintje probeerde te vormen, Dat van ik mannen aan het elastiek heb zien hangen, duidelijk niet op een koffiemollentje reden, karretjes in de poep gereden werden, er in de sprint gekwakt werd, er zaten te harken, bordjes heb zien leeg eten, op belgische strontweggetjes ekimovjes heb zien stoempen. Chasse petat, Linkeballen, op de motor hebben we het allemaal gezien. Maar boven alles, Hans heeft de hele koers aan kop gereden heeft. Aad de terechte winnaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog even en er hangt een helikopter de hele jacht boven je hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helaas werd de motor van uw reporter al direct na de start getoffen door pech (sabotage??) waardoor zijn motard er niet meer in slaagde om de kopgroep te achterhalen en het voor Douwe dus onmogelijk werd om het wedstrijverslag van de kopgroep te volgen, gelukkig was daar nog wel zijn co-commentator...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ook De Dichter heeft een paar dagen aan moeten sluiten bij de rusters
    Na dit soort kaliber jachten weten wie de echte zijn en wie de prutsers
    Eerdaags gaan we allemaal op sprintles
    Dus prop ik snelle suikers in mijn drinkfles
    En als dat niet lukt sluit ik me aan bij een groep toerfietsers

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Tip voor zondag als het niet lukt om de snelle mannen te volgen: hou het wiel van Mutsaers

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heeft iemand Mutsaers nog gezien bij het clubhuis ?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jazeker Toon, jij niet dan. Zat je zo stuk!!

    BeantwoordenVerwijderen