maandag 4 februari 2013

Aad Scholten terechte Kampioen!

Het kon bijna niet meer fout gaan voor de kopman van de Scholtenformatie in de laatste jacht van het seizoen, het enige wat hij moest doen was zijn enig overgebleven concurrent, Eric Bos, in de gaten houden. Geen probleem voor Aadje in de finalejacht van Verheijen en v.d. Tang. Hij verloor Bos geen moment uit het oog en bepaalde ook in deze jacht vaak het tempo.
20130203_102757De laatste jacht was prima uitgezet door het duo Verheijen en v.d. Tang, via een aanloop langs de Noord-Aa werd richting Zoeterwoude gereden waar de jagers langs de N11 werden gestuurd. Scholten, Bos en van Homoet bepaalden het tempo en reden keurig door de grasstrook maar achter hen waren er diverse coureurs die het asfalt van de snelweg verkozen boven het grasland. Zelfs de voorzitter bezondigde zich aan deze volkomen foute actie die mogelijk nog tot de nodige represailles voor betrokkenen zal leiden. In een tunneltje onder de N11 stond de blauwe controle geposteerd, de route vervolge via de andere kant van de N11 waar de witte emmer stond . De helft van het peloton had echter het fietspad boven de grasstrook verkozen, om bij de witte emmer te komen moest men of omrijden of een sloot oversteken. Endeveld reed voorop richting de sloot maar deinsde terug toen hij zag hoe breed de sloot was, van Homoet aarzelde niet en stapte zo in de sloot, van meer dan een meter diep, en waadde naar de overkant. Het bekende spreekwoord van het schaap over de dam werd hier werkelijkheid, de ene na de andere vossenjager volgde het voorbeeld van de Hagenees en stapte in de sloot. Menig automobilist, onderweg naar Leiden, keek z’n ogen uit bij dit wonderlijke tafereel.
Na deze schermutselingen ontstond een grote groep die richting de A4 reed, deze overstak en aan de andere kant van de snelweg opnieuw het land werd ingestuurd. Het was hier dat de uitzetters een listig lusje in de jacht hadden opgenomen. Te listig voor Scholten, Bos en Roskamp die hierdoor de groene controle misten. Van Homoet lette beter op, de Hagenees reageerde alert op een actie van Endeveld, die deed voorkomen of hij materiaalpech had maar in werkelijkheid in de gaten had dat hij een controle was voorbij gereden. Daar waar Scholten en z´n beide kompanen niet op of omkeken draaiden Endeveld en van Homoet om en pikten zodoende vervolgens de groene controle mee. Dit overigens net als de rest van het peloton dat vervolgens, en groupe, de jacht op de 3 ontsnapten inzette. De jagers werden ten zuiden van Leiden door een flink stuk weiland gestuurd, het was hier dat van Homoet de rest van het peloton op achterstand reed en langs de Vliet de aansluiting bij Bos wist te bewerkstelligen. Vanaf dat moment was het voor hem zaak om het juiste spoor te blijven volgen om ook de laatste controle mee te pikken. In een zwaar stuk land langs de A4 stond de laatste emmer geposteerd. Aad Scholten reed hier Roskamp los die vervolgens ook nog door Bos en van Homoet werd voorbij gereden alsof hij stil stond.
Het tekent de strijdlust van Scholten dat hij, ondanks de gemiste controle, er toch vol voor ging om als eerste bij de vos te arriveren. De overwinning in het eindklassement was voor hem en kwam zodoende terecht bij de coureur die daar het meeste aanspraak op mocht maken. Het hele seizoen heeft hij constant voorin gereden, schuwde het kopwerk niet en wanneer hij eens een foutje maakte door een controle te missen had hij het geluk dat zijn naaste belagers hier niet van konden profiteren. Bos werd op de valreep nog voorbij gestoken in het klassement door van Homoet die dankzij z´n tweede overwinning Bos 0,2 punt wist voor te blijven.
Jeroen Jansen verscheen ook weer eens aan de start en omdat beide zoons niet hoefden te schaatsen besloten ze hun vader te vergezellen en hun debuut in de vossenjacht te maken. Dat beide mannen uit het goede hout zijn gesneden blijkt wel uit het feit dat ze zonder problemen met de grote mannen meereden. Ferdinand presteerde het zelfs om z’n vader er finaal af te rijden, Edward was zo sportief om vervolgens de rest van de jacht bij z’n vader te blijven. Wie dacht dat de toekomst van de vossenjacht bij Verheijen en v.d. Tang lag heeft het mis, vossenjagers wees gewaarschuwd; Jansen en Jansen komen eraan!
Na afloop werd de huldiging opgeluisterd door Prins Adri en zijn gevolg. Samen met opper Thijs Vreugdenhil verzorgde hij de prijsuitreiking, gevolgd door elf kussen voor de winnaar door zijn schone page. Volgende week , 9 februari , zijn Prins Adri en zijn gevolg weer te bewonderen bij de carnavalsoptocht in Stompwijk. Komt dat zien, komt dat zien!
Ook dichter Eric Bos las voor uit eigen werk, nog even en hij wordt onze genomineerde voor de volgende dichter des vaderlands. Natuurlijk ontbrak ook het gebruikelijke praatje van onze voorzitter niet, hij liet maar weer eens zien dat het praten hem momenteel beter afgaat dan het fietsen.
Niet onvermeld dient te blijven dat fietskledingvoordeel.nl zorgde voor de prijzen en de bloemen geschonken werden door kwekerij van Steekelenburg uit Nieuwerkerk.
Dank ook voor de mannen van de fietscross voor de soep, broodjes en andere versnaperingen. Al met al een mooie afsluiting van een geweldig seizoen Zoetermeerse vossenjacht.
Douwe Dapper.
Dit keer geen kort gedicht
Maar brengt De Dichter u een iets langer bericht

Na een zomer volle training en gemis
Gingen de jagers vanaf begin november wekelijks op zoek naar de bloemen van de kiss-miss.

Na de 7e competitieronde belande Bos van de regen in de drup
Hij kon duidelijk niet tegen de hoog oplopende druk

Pascal vond het vaak niet gezellig en reed ver voor de eerste groep
Maar net zo vaak sloeg de twijfel toe en reed hij zijn karretje niet in de poep

De voorzitter was toen al in geen velden of wegen te bekennen
Rijdend buiten de top tien was voor hem onaangenaam wennen

Na de klassieke jacht van Stephan alias “de kont”
Stak Aad zijn neus aan het wielerfront

Daarna was het de beurt aan de voorzitter en zoon om pijlen te gaan zetten
Hij ging de afstekers helpen in plaats hun voor de volle punten te beletten

Niet alleen voorin vonden er felle gevechten plaats
Een ieder vocht voor zijn punten en een klassering voorwaarts

In hoofddorp stonden er 3 emmers in de eerste kilometers
De vinders van deze emmers waren na afloop weer de grootste betweters

Terug in Zoetermeer lag er een heerlijk pak sneeuw
Een fantastisch uitgezette jacht, was dit de jacht van de eeuw?

In de finale van de competitie werd er links en rechts nog serieus geïnvesteerd
Nieuw materiaal, schaats- en trainingskampen, alles moest door de vrouw worden getolereerd

Over het geheel vielen er flinke records met veelal de voorzitter aan het woords
Acrobate Henkie over een balkie, het grootste aantal jagers op een pontje, de grootste zoekpijlen, alles is goed voor het guinniss book of records

Ook haalden er verscheidene een nat pak
En belande hierdoor tijdelijk in het wielerwak

Om de laatste jacht uit te kunnen zetten
Schijnt het nodig te zijn om 2 weken op een damestrainingskamp je zinnen te verzetten

Aad staat vele punten op de concurrentie los
Voor De Dichter bent u de GRAN VOS

Een dikke proficiat aan u allen
Tot volgend jaar

“De Dichter” bood de winnaar een fles “GRAN VOS” wijn aan.

Uitslag 14e jacht
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=18&output=html&widget=true" width="500" height="300" /]

EINDSTAND
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=33&output=html&widget=true" width="500" height="300" /]

6 opmerkingen:

  1. Protest !!! Onder het motto eerlijk duurt het langst: Dick heeft driftig zitten tellen met Henk, maar ........ Eric Bos heeft in zijn laatste jacht minder punten gehaald dan zijn slechtste resultaat dus ..... Eric heeft 0.8 punten meer dan Dickie
    Ere wie ere toekomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga het morgen eens napluizen, zou best wel end kunnen kloppen wat je zegt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. graag je bevindingen vermelden op de site Pat! Het zal toch niet zo zijn dat knijper-Henkie en Trickie-Dick met de puntjes hebben zitten te lopen foezelen????? Het is maar goed dat de voorzitter tenminste wél voor 100% te vertrouwen is.

    Over de melding dat meerdere jagers het asfalt van de N11 opzochten: inmiddels heeft een uitgebreid onderzoek plaatsgevonden, onder leiding van de voorzitter uiteraard. Het meest waarschijnlijk is dat de koplopers last hadden van een tijdelijke collectieve zinsbegoocheling, waardoor het léék dat er jagers op het asfalt reden. Klacht is bij deze geseponeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jagen bestaat voornamelijk uit fietsen en kleine stukjes lopen
    Sinds afgelopen zondag zijn er een paar zwemmende jagens die serieus hopen
    Op een jacht in de vorm van een heuze triathlon
    21 Virages is inmiddels aangeschreven voor het ontwikkelen van een camelbak die gevuld kan worden gelijk een heliumbalon
    Want als het langs de N11 dieper was, dan waren al een paar van onze vrienden verzopen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vind ik ook, ere wie ere toekomt.. .alle lof voor Patrick. Zijn excelbestand werkt feilloos

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wout de Sneeuwpop7 februari 2013 om 20:05

    Die snelle jelle mag z´n schoolgeld weleens terug gaan halen.

    BeantwoordenVerwijderen