dinsdag 29 oktober 2013

De eerste pijl....

Binnenkomen bericht :
De eerste pijl van het seizoen is gezet
Dus het is bijna afgelopen......de voorpret
Zal de uitzetter nog weten hoe het moet?
Want er wordt verwacht, een superjacht uit zijn hoge hoed
Als hij zich er maar aan houdt.....de wet

image

zondag 27 oktober 2013

Douwe blikt vooruit

Nog een weekje en dan gaan we weer van start met de competitie der competities, de Zoetermeerse vossenjacht doet menig jagershart sneller kloppen. Maandenlang is er naar uitgekeken en nu de zomer definitief voorbij is en  het herfstweer zijn intrede heeft gedaan, zal de strijd om de opvolging van Aad Scholten op 3 november losbarsten. Zoals eerder vermeld verlaten we de BMX club en starten we vanuit de kantine van de Zoetermeerse toerclub.
Uw reporter heeft de afgelopen maanden zijn ogen goed de kost gegeven en heeft menig vossenjager bezig gezien in de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

donderdag 24 oktober 2013

Uitzetters

Volgend weekend start de Vossejachtcompetitie weer. De eerste jacht zal uitgezet worden door Martijn Mutsaers Erik Bos, maar daarna is de lijst nog maagdelijk leeg. Natuurlijk hopen we weer op groot enthousiastme om de jachten uit te zetten zonder dat de telefoonrekening van Henk Endeveld de spuigaten uit loopt. Als je op onderstaande link klikt kan je de uitzetters bekijken en aangeven wanneer je jouw jacht uitzet en stuur dan email naar vossejachtzoetermeer@gmail.com

Tot slot nog een verzoek van de uitzetters van vorig jaar. Rij je jacht nog eens na en haal al het overbodige lint weg, dat zal voor het komende seizoen een hoop verwarring schelen.

Uitzetterslijst

vrijdag 18 oktober 2013

Terugblik (2) : De achterblijvers

Soms vraag je je af waarom de mannen die steeds snel gelost worden toch steeds blijven terug komen bij de Vossejacht. Mannen die na de start al meteen de rol moeten lossen. Mannen die na een zomer niks doen, totaal ongetraind zich in het peloton melden. Mannen die niet de benen laten spreken maar de ogen. Mannen die het er op gokken en soms de zwaarste stukken land overslaan zonder een controlepost te missen. De mannen die door de snelle jongens soms vol verbazing wel een paar keer per jacht worden ingehaald.

Wat motiveert die mannen om week in week uit toch weer aan te sluiten bij de Vossejacht. Het antwoord is simpel : Ook zij maken kans om een jacht te winnen! Ook afgelopen seizoen waren er een aantal achterblijvers die er met de winst vandoor gingen. De snelle mannen gefrustreerd achterlatend.

maandag 14 oktober 2013

Vooruitblik en terugblik (1)

Zondag 3 november start het nieuwe Vossejachtseizoen. Om alvast in de stemming te komen en het geheugen op te frissen blikken we terug op vorig jaar naar een paar heroïsche of beslissende momenten.
We beginnen meteen met de eerste jacht welke was uitgezet door Rob "Himalaya" Schilperoort. Rob wist er in zijn uppie tussen de regenbuien door een prachtige jacht uit te zetten. Na een nieuw stuk langs de HSL mochten we ook een stuk land met hekken bij Hazerswoude nemen. De toon was meteen gezet, de mannen werden hier gescheiden van de jongens. 

vrijdag 4 oktober 2013

3 november, start van het nieuwe seizoen

Nu het is gedaan met hoogtestages in de Dolomieten, het rijden van criteriums en het crossen met Streetraces. Sleutelbenen zijn weer genezen. Ego’s zijn weer tot de orde geroepen. Inmiddels is het bestuur ook weer bijeen geweest.




 

Nu is het de hoogste tijd om de draad weer op te pakken met het enige echte fietsseizoen.De Vossejacht. Vanaf zondag 3 november gaan we weer los voor 14 veelbesproken jachten, voorzien van een sausje door onze razende reporter Douwe Dapper.