vrijdag 4 oktober 2013

3 november, start van het nieuwe seizoen

Nu het is gedaan met hoogtestages in de Dolomieten, het rijden van criteriums en het crossen met Streetraces. Sleutelbenen zijn weer genezen. Ego’s zijn weer tot de orde geroepen. Inmiddels is het bestuur ook weer bijeen geweest.




 

Nu is het de hoogste tijd om de draad weer op te pakken met het enige echte fietsseizoen.De Vossejacht. Vanaf zondag 3 november gaan we weer los voor 14 veelbesproken jachten, voorzien van een sausje door onze razende reporter Douwe Dapper.



Nu willen we dat veelbesproken wel even onder de loep nemen. Welicht heb je het al meegkregen dat er afgelopen winter in Delftsehout een akkefietje geweest tussen een wandelaar en een groep Vossejagers van de Spartaan. Deze kwestie is ook op TV geweest bij het programma “Recht in de regio”. (Bekijk hier het fragment : http://www.eerstehulpbijrecht.nl/fragment/recht-regio/belaagd-door-twintig-wielrenners-1 )


Kort gezegd komt het hierop neer. Een Vossejacht is een wedstrijd op de openbare weg en dat mag niet volgens de wegenverkeerswet. Nu zal dit voor de meeste niets nieuws zijn, maar we willen nog even een aantal punten benadrukken om onze hobby zo leuk mogelijk te laten verlopen zonder problemen. Daarom even wat aandachtspunten voor uitzetters en deelnemers :





  • Zet een jacht niet uit over voetpaden.




  • Vermijd bij het uitzetten van een jacht plaatsen waarvan bekend is dat het er op zondagochtend druk kan zijn met wandelaars en recreatieve fietsers.




  • Hou je als deelnemer aan de verkeersregels, dus :





    • Rij niet tegen het verkeer in




    • Neem rotondes zoals het hoort




    • Rij niet roekeloos door rood licht




    • Haal niet in als het niet kan




    • Mocht de jacht toch over een voetpad gaan, stop dan als er voetgangers aankomen






Kortom, gedraag je als een heer, ook al zit je van boven tot onder onder de modder of heb je net door een sloot gezwommen. Zo houden we het voor ons en andere leuk. Voor de uitzetters zal het wellicht even puzzelen zijn om een leuke jacht uit te zetten, maar met wat creativiteit moet het lukken.


Startlokatie
Na jarenlang te gast te zijn geweest bij de BMX club, gaan we vanaf dit jaar starten vanuit het clubhuis van de Toervereniging (Buytenparklaan 3b). Naar aanleiding van de Alp d’HuZes jacht van Frans Lemckert is er contact geweest tussen de Toervereniging en “Het Bestuur” om vanaf komend seizoen te starten vanaf de Toervereniging. We hopen daarmee meer deelnemers te krijgen bij de jachten omdat het aantal deelnemers de afgelopen jaren wat afneemt. Langs deze weg willen we de mensen van FCV Zoetermeer ‘77 hartelijk danken voor hun gastvrijheid de afgelopen jaren waarbij hun clubhuis bij weer en wind voor ons veilig heenkomen was.

2 opmerkingen:

  1. Het lichaam is weer gereinigd en het hoofd vol zuivere gedachten
    Het wordt het seizoen om je "collega's" geestelijk zo zwaar mogelijk te bevrachten
    Maar voordat het is begonnen weten we allemaal waar het gaat eindigen
    Eén ding is zeker, alles wat er gebeurd.........ik ontken
    Ik vraag me nu al af waarom ik deze zomer op de jachten heb lopen smachten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat het maar een mooi, sportief en modderig seizoen mag worden!

    BeantwoordenVerwijderen