vrijdag 18 oktober 2013

Terugblik (2) : De achterblijvers

Soms vraag je je af waarom de mannen die steeds snel gelost worden toch steeds blijven terug komen bij de Vossejacht. Mannen die na de start al meteen de rol moeten lossen. Mannen die na een zomer niks doen, totaal ongetraind zich in het peloton melden. Mannen die niet de benen laten spreken maar de ogen. Mannen die het er op gokken en soms de zwaarste stukken land overslaan zonder een controlepost te missen. De mannen die door de snelle jongens soms vol verbazing wel een paar keer per jacht worden ingehaald.

Wat motiveert die mannen om week in week uit toch weer aan te sluiten bij de Vossejacht. Het antwoord is simpel : Ook zij maken kans om een jacht te winnen! Ook afgelopen seizoen waren er een aantal achterblijvers die er met de winst vandoor gingen. De snelle mannen gefrustreerd achterlatend.




Jacht 2 : Trotse vader Mutsaers bekroont rentree met zege
Terwijl Mutsaers letterlijk de boot miste en er vooraan volop werd gekoerst gaf hij zijn ogen goed de kost. Zo wist hij als eerste een knijper in de rode emmer te gooien terwijl de snelle mannen er blind voorbij gereden waren. Door vervolgens goed op te letten ging hij er met de winst vandoor.

[caption id="" align="aligncenter" width="454"] Mutsaers miste de boot[/caption]

Jacht 4 : Van Santen snijdt en … wint
Nu is het eerste deel van de titel niet zo heel erg bijzonder, want wanneer snijdt meestersnijder Adrie van Santen nou niet? Maar dat hij daarbij weet te winnen is wel bijzonder. Later kwam wel de aap uit de mouw. Want Adrie werd geïnstalleerd als Prins Adrie de 1e van Gaandrië met als opper, Thijs Vreugdenhil, jawel de uitzetter van de betreffende jacht.
Jacht 9 : “Bode” Scholten snelt naar winst
De naam Scholten komt met enig regelmaat voor als winnaar van een jacht. Maar dan gaat het meestal om Aad. Maar dit jaar wist Marco er ook eens vandoor te gaan met de winst. Wederom werd er niet goed opgelet en was het meteen bij de start  al raak. Slechts 4 man pakte deze controle mee. Toen was het voor Marco een kwestie van blijven opletten met als resultaat de winst.




Jacht 10 : Triomf voor Gijsenberg in jacht der jachten
Wat onopvallend rijd de fietsenmaker uit Bleiswijk rond in het peloton. Maar gedurende de 10e jacht sloeg hij zijn slag. Terwijl de snelle mannen dachten in Delft hun slag te hebben geslagen, bleken ze het "Rondje om de kerk" te hebben gemist. Henk was daar niet bij en wierp keurig zijn knijper in de emmer die door zijn 12 voorgangers was overgeslagen.

henkgijsenbergh

 

1 opmerking:

  1. Ik mis in dit overzicht der achterblijvers de naam van "tricky Dick", ook bekend als sleutelbeen Dikkie van Homoet...

    BeantwoordenVerwijderen