zondag 27 oktober 2013

Douwe blikt vooruit

Nog een weekje en dan gaan we weer van start met de competitie der competities, de Zoetermeerse vossenjacht doet menig jagershart sneller kloppen. Maandenlang is er naar uitgekeken en nu de zomer definitief voorbij is en  het herfstweer zijn intrede heeft gedaan, zal de strijd om de opvolging van Aad Scholten op 3 november losbarsten. Zoals eerder vermeld verlaten we de BMX club en starten we vanuit de kantine van de Zoetermeerse toerclub.
Uw reporter heeft de afgelopen maanden zijn ogen goed de kost gegeven en heeft menig vossenjager bezig gezien in de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Grote vraag is wie Aad Scholten dit jaar van zijn troon zal kunnen stoten? Wordt het Verheijen, Bos, van Homoet, Endeveld of één van de andere kanshebbers?
Scholten zal er alles aan doen om zichzelf op te volgen. Deze zomer zat hij iedere zondagochtend al om 7.30 uur op de fiets om een flinke training af te werken. Hij deed dit in z'n ééntje terwijl zijn broer Pieter en neef Marco 2 uur later vertrokken. Volgens deze mannen wilde Aad niet mee omdat ze niet snel genoeg gingen en ook nog een koffiestop maakten, dit is aan Aadje niet besteed. Overigens kan uw reporter melden dat de hoge klassering vorig seizoen van Pieter en Marco geen toeval is geweest. Beide mannen hebben hard getraind en vooral Pieter had het tempo er flink in zitten. Blijft de vraag of deze mannen zich in dienst van hun kopman blijven stellen of voor hun eigen kans zullen gaan?
Voornaamste concurrent voor Scholten wordt ongetwijfeld "youngster" Pascal Verheijen. De Swift coureur reed dit jaar menig criterium bij de A amateurs en liet zien een flinke progressie geboekt te hebben. Erik Bos zal ook dit jaar weer van voren mee strijden, afgelopen seizoen bracht hij menig kilometer achter op de motor door als KNWU jurylid bij wielerwedstrijden door het hele land. Daarnaast heeft hij ook flink getraind want uw reporter spotte hem afgelopen zondag onderweg  met Ashlyn van Baarle en Bos stond zo scherp als een mes.
Van Homoet staat nog niet zo scherp. Een gebroken sleutelbeen, opgelopen eind augustus, heeft hem 2 maanden van de fiets gehouden en zodoende een conditionele achterstand bezorgd. Maar dit was vorig jaar ook zo en uiteindelijk eindigde de Hagenees nog als 2e. Wie ook nog niet echt scherp staat is Martijn Mutsaers. Deze Mr. 21 Virages kan nu beter Mr. 91 kilo worden genoemd, werk aan de winkel dus voor onze huissponsor.
Verder ben ik benieuwd of Stekelenburg zijn BBQ spoiler inmiddels heeft afgetraind, zal Endeveld zijn bijnaam als "Snelle Henkie" weer eens waar gaan maken, gaan de Kippenboeren de weg naar het nieuwe clubhuis weten te vinden en zal Lemckert nu eindelijk definitief gestopt zijn. Ja, wel met werken bij defensie maar met de vossenjacht??

Vorig seizoen  ging er bijna geen jacht voorbij of Roskamp zag een emmer over het hoofd. Het gerucht gaat dat hij op eigen initiatief deze week stad en land heeft afgezocht naar extra grote emmers om er toch maar zeker van te zijn dat hij ze komend seizoen niet over het hoofd zal zien.
Leek het er toen op alsof Roskamp er alles aan deed om maar niet bij de eerste tien te eindigen, deze voormalige vedette (zelfbenoemd) zal het komende seizoen zijn stinkende best moeten doen om wel in de Top 10 te kunnen eindigen.

Douwe Dapper.

5 opmerkingen:

  1. Mooi, mijn naam wordt niet genoemd. Kan ik er mooi op kousevoeten tussendoor fietsen zonder dat er op me gelet wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo hadden we het toch ook afgesproken? Douwe weet echt wel wat je aan trainingskilometers hebt gemaakt. Daar komt ook het "thuisvoordeel" nog bij, kortom; je zet jezelf alsnog in de picture. Dat op kousevoeten ervan tussen gaan kan je nu wel op je buik schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De scherprechter29 oktober 2013 om 20:27

    Zou de voorzitter een herfstreces hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor diegene die (nog) niet de juiste vorm hebben is er een alternatief : http://www.haibike.de

    BeantwoordenVerwijderen