dinsdag 3 december 2013

Gijzenbergh op herhaling!

Opnieuw was Henk Gijzenbergh de slimste in een door van Homoet uitgezette jacht. Lette hij vorig jaar in Delft goed op bij een lusje voor de Oude Jan, dit keer keek hij in Stompwijk goed uit z'n doppen en reed het listige lusje vlak na de blauwe controle en pakte zodoende de groene emmer mee. Hiermee profiteerde hij optimaal van een enorme black out van Roskamp die wel het lusje reed maar de groene emmer over het hoofd zag. Roskamp was hiervan zo van zijn stuk gebracht dat hij zondagmiddag van pure ellende z'n bed in dook en daar pas maandagochtend weeruit te voorschijn kwam.


Ondertussen stuurde hij vanuit bed het ene na het andere smsje naar uw verslaggever met daarin talloze suggesties voor een pakkende kop boven dit artikel. Hieronder een selectie van een paar van die pakkende koppen: " Roskamp beroofd van verdiende zege", " Roskamp slachtoffer van broedermoord", Kutjacht van van Homoet eindigt in misere". Aan het eind van de dag verstuurde hij, onder de noemer van voortschrijdend inzicht, zijn laatste sms met als titel: "Roskamp ontzettende paardelul…"!!
Tsja, wat kan uw verslaggever daar verder nog aan toevoegen?
Feit is dat de voorzitter een kans voor open doel miste om de aansluiting met de top 3 van het klassement te maken. Nu blijft Bos aan de leiding, op de voet gevolgd door van Steekelenburg en uizetter van Homoet.
Als het de bedoeling van deze Hagenees was om in de 5e jacht voor wat verwarring te zorgen, dan is hij daar goed in geslaagd. Het begon al direct na de start waarbij het peloton over de nieuwe brug boven de Zoetermeerse rijweg werd gestuurd. Aan het eind van de brug, bij het golfterrein, stond een pijl terug de brug over waar in de verste bocht van het fietspad de eerste controle stond. De meeste jagers wisten de emmer wel te winden maar sommigen reden nog een keer de brug op omdat ze het spoor bijster waren. De uitzetter en Endeveld sr. zaten al bijna in de auto toen Mutsaers, even later gevolgd door Post en Aangenendt, alsnog de houten knijper kwamen afleveren.
Via het fietspad langs de A12 werd richting Nutricia gereden en door het tunneltje werd de route vervolgd via het fietspad aan de andere kant van de snelweg. Via het volgende tunneltje reden de jagers weer naar de Zoetermeerse kant van de snelweg en ging de route terug richting Zoetermeer. Omdat er ook pijlen in tegenovergestelde richting stonden zorgde dit weer voor de nodige verwarring onder de jagers. Onder de HSL stond Endeveld geposteerd. Moesten ze nu het land in of gewoon verder terug naar Siemens? Gewoon de pijlen volgen riep Henk sr. nog, dit advies werd ook door de meeste jagers opgevolgd en na een flink stuk onverhard kwamen de jagers opnieuw bij Endeveld uit. Groot was de verbazing toen bleek dat hij geen controle bij zich had. Een enkeling vertrouwde het niet en reed nog een extra rondje op zoek naar een emmer.
Ondertussen dacht de Scholtenclan slim te zijn door niet door het land terug te rijden maar de Zoetermeerselaan langs het bedrijvenpark te pakken om zo via het fietspad parallel aan de N209 naar het tunneltje richting de Kruisweg te rijden. Daar zagen ze richting het tunneltje  een pijl staan en in gezelschap van Ronald Kappetein besloten ze die pijl te volgen zonder zich ervan te vergewissen hoe ze op deze pijl uit hadden moeten komen. De rest van de kopgroep had wel besloten om via de A12 terug te rijden, daar stond aan het eind een zoekpijl. Omdat ze eerder al uit zuidelijke richting waren gekomen werd klakkeloos de andere kant opgereden. Ook deze mannen pakten de pijl, na de bocht, op en reden richting de Kruisweg. Hiermee liepen ze als een stelletje dilettanten in de voor hen opgezette val die van Homoet had uitgezet.
Op ruime achterstand kwam het 2e gedeelte van het peloton aanrijden, aanvankelijk reden ze dezelfde kant op maar het waren Mutsaers en Roskamp die in de gaten hadden dat er na de zoekpijl geen vervolgpijl stond voor de bocht. Ze reden terug uit de richting waar ze eerder vandaan waren gekomen, daar ontdekte Mutsaers een pijl die links af wees het land in richting de trap omhoog. Daar boven, achter een elektriciteitskast,  had van Homoet zich geposteerd met de rode emmer. Van bovenaf had hij een schitterend uizicht op wat er zich beneden van hem allemaal afspeelde. Na de rode emmer liep de route het talud af langs de N209 naar de volgende pijl. Ook bij deze achtervolgers was er sprake van de nodige verwarring, zo pakte Antoon Milatz in zijn enthousiasme de fiets van Ted v.d. Pijl mee.  Deze slaagde er nog net in om Milatz van zijn fiets af te trekken anders was de fietsende koster er op zijn peperdure Schouten special van doorgegaan. Bij deze achtervolgers werd John van Santen opnieuw door pech getroffen. Wederom was hij de gehele jacht op achtervolgen aangewezen.

Roskamp waande zich in deze groep kansrijk voor de zege, het was zaak voor hem om in het vervolg geen controle meer te missen en dan in de finale met zijn tegenstanders af te rekenen. Onderweg moest hij dan nog wel de verleiding weerstaan om thuis even aan te wippen voor een bakkie koffie.
Na een lang stuk land langs de HSL (gele controle) reden de jagers voor de 2e achtereenvolgende week langs het riante optrekje van de voorzitter aan de Rhonestroom. Vorige week stond op zijn oprijlaan een controle, nu werden alle jagers door Mw. Roskamp uitgenodigd voor de koffie. Het schijnt dat slechts de uitzetter daar dankbaar gebruik van heeft gemaakt!

https://twitter.com/Zoekdevos/status/406736149894680576

Via Benthuizen en het kerkepad bij Gelderswoude werd richting Zoeterwoude gereden. Daar stonden geen controles maar in Stompwijk stonden de 4e en 5e (laatste) controle vlak bij elkaar. De voltallige kopgroep reed na de blauwe controle  links af de Meerlaan op maar zag daarbij over het hoofd dat de pijl richting Meerlaan uit tegenovergestelde richting kwam. Er zat een klein lusje rond  een transformator huisje in die door bijna iedereen over het hoofd werd gezien. Erik Bos had de pijl wel opgemerkt en stapte van zijn fiets. Hij deed voorkomen of hij problemen met zijn ketting had, maar niets was natuurlijk minder waar. Om één of andere reden riep hij Aangenendt nog terug en beiden pakten zodoende de groene emmer mee.


Ruim na deze mannen kwam de 2e groep onder aanvoering van Roskamp bij deze controles aan.
Hoe dit is verlopen heeft u al in het begin van dit verslag kunnen lezen. Een compliment is hierbij toch wel op zijn plaats voor Gijzenbergh, de hele koers in het wiel van Roskamp rijden en op het beslissende moment het hoofd koel houden en wel alle controles meepakken. Het kan geen toeval zij dat de fietsenmaker uit Bleiswijk hiermee alweer zijn 2e overwinning van dit seizoen pakt. Als deze trend zich doorzet dan is volgend week, na 2 x Marco Scholten en 2 x Gijzenbergh, Pascal Verheijen weer aan de beurt. De Youngster had deze week verstek moeten laten gaan, wil hij nog een rol van betekenis spelen dit seizoen dan zal hij komende zondag toch serieus uit zijn pijp moeten komen.

De komende jacht wordt door de neven Pieter en Marco Scholten uitgezet, de verwachting is dat beide mannen het peloton een loodzware jacht zal voorschotelen.

Het is nog maar net december maar hierbij toch al uw aandacht voor de eerste jacht in 2014. Deze wordt uitgezet door John van santen en Mr. 21 Virages, Martijn Mutsaers.  Start is dit keer niet in Hoofddorp maar bij het hoofdkwartier van www.fietskledingvoordeel.nl in Aalsmeer.
Nadere berichtgeving volgt, noteer zondag 5 januari alvast in uw agenda.

Douwe Dapper

Uitslag 5e jacht
Klassement na 5e jacht
Foto's 5e jacht

23 opmerkingen:

  1. Een zeer uitgebreid en waarheidsgetrouw verslag van Douwe Dapper, proficiat!
    In de top 8 van de uitslag staan zeven 50plussers, waar blijft de jeugd ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als 40+ onder "De jeugd" valt dan ben ik er al!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Homoet komt voor de val
    Zo leef je op jagerswolken en zo zit je in een dal
    Elk jaar is het een vraag hoe hij het doet
    Het uitzetten zit hem duidelijk in het bloed
    Maar wees getroost, het is zoals voetballisten wekelijks zeggen: hij is rond….de bal

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe is het mogelijk dat er jagers van rechtuit de trap op lopen terwijl de pijlen na de zoeker toch duidelijk via een andere weg richting de trap gaan.
    Heeft de uitzetter zich bij de doorkomst van de snelle jongens zich verscholen en is hij daarna op het electiciteitshuisje gaan staan om de overige jagers te lokken?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De overige jagers volgde het spoor van Mutsaers die voorop reed en wel het juiste spoor volgde.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor de start werd er door de heren Gijsenbergh en Roskamp nog gebroederlijk gesproken over de teamspirit die eenzelfde clubtenue bij elkaar kweekt. En waar in de jacht Roskamp Gijsenbergh continu uit de wind hield, tempo maakte en de overige mannen in de groep uitputte, was het juíst Gijsenbergh die op het moment supreme zijn trouwe luitenant Roskamp een dolksteek in de rug bezorgde. (zie onder voor vervolg)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ach je kent het wel, Mustaers moest langs de A12 de rol lossen, nadat wij waren omgekeerd na de zoekpijl ging hij de juiste weg in en reed voorop. Zodoende.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Op de foto zien we duidelijk dat de voorzitter zich niet aan de afgesproken ploegentactiek heeft gehouden.
    Hij zit in het wiel van zijn kopman terwijl hij op kop zou moeten rijden.
    Kan hij niet beter of is hij nog geen illusie armer?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Roskamp had Gijsenbergh net het land doorgeduwd, kijk maar hoe fris die Henk nog uit z'n oogjes kijkt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. (vervolg) Het geloof van de voorzitter in de mensheid in het algemeen en van vossenjagers in het bijzonder kreeg hierdoor zo'n knauw dat hij zich uit verdriet de gehele zondag aan pepernotenwijn en kruidnotensherry heeft gelaafd. De gevolgen daarvan zijn zichtbaar op de foto... Rest de vraag hoe Douwe aan deze inside information komt. Heeft hij wellicht de uitnodiging om koffie te drinken aan de goudkust van Zoetermeer wat ruimer opgevat?...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Waar zijn de foto's dat de kopgroep "rood" voorbij rijd?
    Was de controle post niet op tijd?
    De pijlen waren kleiner dan een chocoladeletter?
    De kopgroep reed harder dan.........de uitzetter!
    Dit pleit voor Juryberaad!
    Is Bos niet degene met een officieel Jurycertificaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Liesbeth Schaatser4 december 2013 om 00:44

    Hier zijn duidelijk de mannen van de jongens gescheiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Kijk, een dame met een scherpe blik. Daar kan menig jager nog wat van leren!
    Ik zou haar graag eens tegenkomen in het peloton der vossenjagers, iemand met zo'n vlijmscherp eindschot en die goed uit de ogen kijkt moet mee kunnen doen om de prijzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dit is een mooi voorbeeld van: "Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten"

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja, wat een wijsheid! Lastig voetballen met een vierkante bal.
    En die van Homoet komt weleens ten val ( 2 weken geleden nog)
    Maar altijd weer komt hij eruit
    Pas op, binnenkort grijpt hij de buit
    Morgen is de verjaardag van de Sint
    Benieuwd wie er komende zondag wint
    Bos zit er altijd heel dichtbij
    Wanneer legt hij eens het verlossende ei?
    Turbo Stefan zit hem op de hielen
    Rijdt hij de kaasboer zondag uit de wielen?
    Kom zondag allen naar de start
    Kan je zien wie de koek krijgt en wie de gard.
    Het gerucht gaat dat het parcours wordt uitgezet met peprnoten
    Hopelijk helpt dit de jacht niet naar de kl..........,

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Inderdaad, zoals de waard is............

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik snap hem niet.
    Maar Zwarte Piet naar mijn idee ook niet.
    Homoet komt voor de val.
    Dit moet een link zijn naar het alom oude en o zo ware gezegde:
    Hoogmoed komt voor de val.
    De Dichter geeft heel slim en met recht aan dat je tijdens het jagen direct gestraft wordt op de uitspaken die je doet.
    Vandaar dat ik al een tijdje stil ben. (en vanaf nu voorlopig ook weer blijf)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Als Sporza zondag de rechten weer krijgt, doen wij het schaatsen wel

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prem Ratkashoesijn (of zo iets)4 december 2013 om 22:31

    Dat van die zwarte en witte pieten vindt ik etisch niet kunnen. Dan moeten er ook andere kleuren pieten fietsen

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ja frisser dan Roskamp. Vandaar dat die fietsenmaker die groene emmer wel zag!
    Roskamp schijnt komende zondag met een nachtkijker aan zijn helm aan de start te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hans "Roskamp" Anders

    BeantwoordenVerwijderen