maandag 25 november 2013

Topweekend voor Marco Scholten

https://twitter.com/Zoekdevos/status/404669592574115840

Wat een weekend beleefde Marco “Bode“ Scholten. Op zaterdag ontving hij als directeur van Bode Scholten van TLN (Transport en Logistiek Nederland) de eerste prijs in de categorie voor grote ondernemers en op zondag triomfeerde hij in de 4e vossenjacht van het seizoen. Dit was alweer zijn 2e overwinning van dit prille seizoen. Mooier kan een weekend voor Marco nooit meer worden. Een eerste prijs krijg je niet zomaar in de schoot geworpen, daar moet je wel wat voor doen. Voor een toelichting op de ondernemersprijs verwijs ik u graag naar de site van TLN.
TLN Congres en Feestavond Studio 21 HilversumDat Scholten met de prijs van zaterdag nog een tikkie blijer was dan met die 1e prijs van zondag valt wel te begrijpen. En ja, of je nu met de minister ( Melanie Schultz van Haeren) op de foto staat of met de voorzitter van de vossenjagers, dat maakt wel een verschil. Al komen beiden uit hetzelfde JOVD nest en hebben ze alle twee dus flink aan hun carrière getimmerd, de één als minister, de ander als onze voorzitter. (Voor het landsbelang is het beter dat dit niet andersom is gegaan!)


Zo’n prijs verdienen doe je niet in je eentje, bij Bode Scholte werken enthousiaste en vakbekwame mensen die met z’n allen dit succes hebben verdiend. In de vossenjacht gaat het er soms ook zo aan toe. In deze jacht kon Marco ook op steun van een paar kompanen rekenen zonder wiens hulp hij het waarschijnlijk niet gered had. Daarover later meer.

De 4e jacht van het seizoen was uitgezet door onze voorzitter met behulp van zoon Rik. Opvallend was dat liefst 37 jagers de weg naar het clubhuis hadden gevonden, zegt dit iets over de populariteit van de voorzitter of heeft hij weer eens kwistig met smeergeld gestrooid om maar zoveel mogelijk mensen aan de start te krijgen? En dan te bedenken dat er nog een heel lijstje van afwezigen was: de hele afdeling Benthuizen liet verstek gaan (groenteboer v.d Kooy en koster Milatz), Mutsaers (is er volgende week wel bij), v.d. Tang (weet de weg vanuit Leiden naar het clubhuis niet meer te vinden), van Rijn (??), Jansen (moest nog herstellen van de strandrace) Jeroen Albers (rugklachten) Adri van Santen (nog niet nuchter) en Schilperoort (herstellende na een valpartij, beterschap Rob).


https://twitter.com/Zoekdevos/status/404196066910011392

Wie na afwezigheid van 5 jaar wel weer aan de start stond was Youri Martens. 5 jaar ballingschap in Londen hebben hem geen goed gedaan, hij moet nog wat aan zijn conditie schaven wil hij als knecht van Aad Scholten wat kunnen betekenen. Nu de fietsers in Londen zo ongeveer vogelvrij zijn verklaard doet hij er wijs aan de vossenjachten boven het Londense asfalt te verkiezen.

De jacht van Roskamp kende weinig verrassende elementen en was meestal goed uitgepijld. Toch slaagde Patrick Coers erin om al direct na de start het spoor helemaal bijster te raken. Deze creatieveling meende een lusje te zien die door niemand anders was opgemerkt en helaas voor Patrick, ook door de uitzetters niet. Wat resteerde was een race in het achterveld. Dat een vossenjacht volgen niet altijd even makkelijk is bewees ook Rob Ruis, hij pakte in het Westerpark een pijl op met een S eronder en bleef dit spoor tot het bittere eind volgen. Gevolg was dat hij geen enkele knijper kwijt was. Een beginnersfout zullen we het maar noemen.

De jacht ging via het Balijbos richting de fietsbrug over de A12 waar de 1e controle stond. Daarna over het fietspad richting Siemens en vervolgens langs de HSL voor de volgende controle. Hierna werd koers gezet richting de goudkust van Oosterheem, langs het woonhuis van de voorzitter. Wie dacht hier op koffie getrakteerd te worden kwam bedrogen uit, wel stond op zijn riante oprijlaan de 3e controle. Na Oosterheem werd opnieuw de route langs de HSL opgepakt waar controles 4 en 5 stonden. Blijkbaar geïnspireerd door de HSL voerde Pascal Verheijen hier het tempo zo hoog op dat hij de houten emmer pardoes voorbij reed. Ook Aad Scholten reed hout voorbij maar werd hier even later op gewezen zodat hij alsnog terugkeerde naar hout.


Via Hazerswoude en de Broekweg werd koers gezet richting Zoeterwoude. Aan het eind van deze weg volgde de omvangrijke kopgroep met de nodige kippeboeren en andere hardrijders de route richting de N11. De 3 achtervolgers (Marco Scholten, Ronald Kappetein en Dick van Homoet) hadden gezien dat uitzetter Roskamp in zijn glanzende bolide links af was geslagen richting de Weipoort. Clever als Scholten en van Homoet zijn sloegen ze ook links af om naar de Weipoort te rijden. De mannen gokten erop dat Roskamp het bekende dijkje langs de Weipoortse Vliet in de jacht had opgenomen en daar de laatste controle had geplaatst. De veronderstelling van beide manen bleek te kloppen want alras pikten ze het spoor op en reden, tegen de pijlrichting in, het dijkje op. Groot was de verbazing bij Roskamp en Endeveld sr. toen ze opeens Scholten, van Homoet en in hun spoor Kappetein, naar de gele emmer zagen rijden.

Door deze actie reed dit trio opeens aan de leiding van de jacht. Via de Weipoort en Zuidbuurt werden de jagers vervolgens weer richting Stompwijk gestuurd. In de achtervolging op dit trio werd volop gekoerst, zo hard dat menigeen de pijl richting Stompwijk voorbij reden. Verheijen leidde een aantal andere jagers om de tuin door ze richting de Noord-A te sturen terwijl hijzelf,met Aad Scholten in zijn wiel, via de Ondermeerweg naar Stompwijk reed. De dag ervoor had hij al pijlen gezien richting het Buijtenpark, hij wist dus de kortste weg te nemen richting de vos. Zo kon het gebeuren dat dit tweetal vlak voor de vos alsnog bij het duo Scholten en van Homoet wisten aan te sluiten. De moegestreden Kappetein had al eerder de rol van het leidende duo moeten lossen.

Wat volgde was een hectisch finale waarin van Homoet iets teveel risico nam door, op kop rijdend, te hard door de bocht na het smalle witte bruggetje te rijden en onderuit schoof. De winst leek zodoende voor het grijpen te liggen voor Aad Scholten. In de sprint bergop gleed hij echter onderuit en ook Verheijen moest van de fiets. Marco Scholten, die aanvankelijk genoeg leek te moeten nemen met een 3e plek, profiteerde hier optimaal van en sprintte al eerste naar de vos en maakte hiermee zijn topweekend compleet. Van Homoet, die razend snel weer op zijn fiets was geklauterd, pakte nog net de 43 punten voor de neus van Aad Scholten weg.


Voor het klassement deed Erik Bos goede zaken. Hij nam de leiding in het klassement van van Steekelenburg over. Benieuwd of de dichtende kaasboer uit Rotterdam tegen de druk bestand zal zijn die de koppositie in het vossenjachtklassement met zich meebrengt. We zullen het zien komende zondag. Jacht 5 wordt uitgezet door Dick van Homoet, hij kan nog wel wat hulp gebruiken hierbij. Welke nieuweling onder de jagers durft het aan om van Homoet te assisteren bij het uitzetten zaterdagochtend? Het grote voordeel is dat je dan zondagochtend niet zelf de pijlen hoeft te gaan zoeken, je doet een schat aan ervaring op en…. zeer belangrijk, je bent zeker van 45 punten!!

Douwe Dapper

N.B: Wil je assisteren bij de jacht van zondag? Neem dan contact op met Dick (06-22270940)

 


https://twitter.com/Zoekdevos/status/404575895970926592

Uitslag van de 4e jacht
Klassement na de 4e jacht

13 opmerkingen:

  1. Ik ga voor zondag ook maar eens langs #deLem. Eens kijken of er nog een snelle fiets in zijn schuurtje staat, want dit is niks.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jagen is niet zo moeilijk als zakelijk ondernemen zo is gebleken
    Gewoon door een sloot lopen en een stukje afsteken
    De laatste 100 meter niet op de fiets maar hij holt
    Hierdoor ontvangt hij ook nog een nieuwe bijnaam…..Usain Bolt
    De winnaar heeft altijd gelijk en vindt het waarschijnlijk allemaal gescheten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stefan van Steekelenburg26 november 2013 om 17:58

    Ik sluit mij helemaal aan bij de dichter. Marco, van harte gefeliciteerd met de TLN ondernemersprijs. Hier is zeker hard voor gewerkt en is prachtig voor het hele bedrijf. Alleen die tweede overwinning daar is aan gestolen, maar zo is jagen, snijden en pikken, en ondernemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaar die hoge klassering van die Gerberakweker (en de kaasboer..)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is het stil uit de hoek van stalen Ros
    of is hij nu echt de klos
    stofzuigen, poetsen of de afwas doen
    hij doet alles voor het goede fatsoen
    in plaats van stukkies schrijven a la Bos

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Misschien moet hij wel gewoon een keer werken bij SRK

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 37 Wielrijders bij de jacht van de voorzitter aan de start
    De mannen van de hoge snelheid maakte de wedstrijd hard
    De kaasboer deed in het klassement de beste zaken
    De gerberakweker moet zondag weer punten goed maken
    Van Homoet pakt zondag zeker 45 punten
    Wanneer gaat A Scholten nou eens stunten
    Diverse Mannen die controles voorbij rijden
    M. Scholten won zondag alleen maar door te snijden
    De komende jacht zullen P Verheijen zeker zien
    Of een outsider wel heel misschien
    De Zwarte Piet wie wordt die toe geschoven
    Tijdens het vossenjagen is alles te veroorloven
    Voor jury beraad moet men naar Mr. Visser
    Zo eindigt elke wedstrijd weer met een sisser
    Roep dan ook niet tijdens een wedstrijd voortaan
    Maar doe net als Marco Scholten, eindig gewoon vooraan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Joop van Tellingen27 november 2013 om 01:07

    Waar zijn de foto's?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het schijnt dat, om juridische reden, de beelden niet vrijgegeven mogen worden. Daarom zullen wij, van Sporza, aanstaande zondag niet aanwezig zijn bij de cross maar de jacht. De bloemenman was al goed bezig met zijn video, jammer dat dit door de jurist niet is voortgezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. fietsen doe je met je benen jochie. Snelle fietsen bestaan niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De familie Roskamp heeft zoals u allen bekend is vele kwaliteiten. Helaas hebben zij bij het uitdelen van technisch inzicht minder vooraan gestaan... Er wordt thans nog druk gestudeerd hoe foto's van telefoons naar fietspat kunnen worden gezonden....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heb jij die fietsen dan nooit bij #DeLem zien staan met die stekkers eraan?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Effe in de uitslag gekeken: Jan Hiemstra: 11 punten.... Prima score, vanuit songfestival perspectief... Kom op Jan, laat ze volgende week weer eens een poepie ruiken!

    BeantwoordenVerwijderen