dinsdag 20 december 2011

Nieuwjaarswens





Het bestuur,incl. de voorzitter,van de Zoetermeerse vossenjagers wenst u prettige kerstdagen en een gezond,voorspoedig en bovenal een sportief 2012 toe.

Van Homoet triomfeert in loodzware jacht.


Uitzetters van Rijn en Stekelenburg hadden bedacht om de Zoetermeerse vossenjagers eens op een zware  jacht te trakteren.  Dit is hen, mede door de zware regenval van de laatste dagen, uitstekend gelukt. De 7e jacht werd hierdoor de zwaarste van het seizoen tot dusver.  Zo´n jacht vraagt om een winnaar die weet wat het is om a la Sven Nijs door te modder te ploegen en die zich niet af laat schrikken door een buitje regen of hagel. 
Dit geldt overigens voor alle 23 jagers die de moeite hadden genomen om naar het clubhuis te komen op deze frisse zondagochtend. Grote klasse dat deze mannen door weer en wind op de fiets stappen om met elkaar op de, dit keer wel erg sluwe, vos (van Rijn) te gaan jagen. Het leverde  deze mannen in ieder geval een slotavond Rotterdamse zesdaagse op. (waarover later meer) 
Na een gratis “rondje Mutsaers’, dit keer zonder controle, werden de jagers direct de groene wei van het Buijtenpark ingestuurd. Vervolgens werd richting Leidschenveen gereden om de eerste 2 controles mee te pakken. Daarna werd een zware strook land opgezocht achter het geluidsscherm van de A4 bij Leidschendam-zuid. Hier namen Coers en van Homoet de benen waarbij de laatste nog tijd genoeg had om rustig om zich heen te kijken en hierbij een heuse IJsvogel spotte.

dinsdag 13 december 2011

Endeveld gaat op herhaling.


Vorige week won Endeveld ondanks dat hij te tempo van de snelle mannen niet bij kon benen,deze week ging hij op herhaling en pakte hij opnieuw de 45 punten. Was er eerst sprake van Snelle Henkie, toen van Knijper Henkie, nu kunnen we wel spreken van Slimme Henkie. Want ja,de tactiek van de snelle mannen niet kunnen, of willen, volgen betaalde hem opnieuw goed uit. Daar waar de kopgroep in volle vaart langs de HSL denderde en een cruciale zoekpijl miste, lette Endeveld wel op en pakte hij zodoende de laatste controle samen met v.d. Tang en Coers mee. Maar ja, het tempo van deze achtervolgers lag zoveel lager dat ze bijna over de zoekpijl struikelden. In de eindsprint naar de vos liet Henkie zich het kaas niet van het brood eten en troefde hij kroonprins van der Tang en Coers nipt af.

11 december 2011

dinsdag 6 december 2011

Op de valreep


Het heerlijk avondje was al bijna voorbij gegaan
toen Sint besloot nog even bij het afgelopen weekend stil te staan
Want wat heeft hij nu weer van zijn Pieterbazen in het land gehoord
Die boeren uit Eindhoven verloren van Feyenoord
De club met poen, verloren van de jeugd
Ja, dat doet het oude hart van de Sint heel veel deugd

Zondag was het ouderwets vossenjachtweer
Sint’s gedachten gingen dus uit naar Zoetermeer
Al voor de start was er de nodige pret
Uit Nootdorp trakteerde Hans Post op letters van banket
De voorzitter moest helaas verstek laten gaan
Hij had die dag thuis een andere “baan”

Aadje Scholten reed als in zijn beste jaren
dat hij wat ouder wordt merk je enkel aan zijn grijze haren
Patrick Coers was wederom goed op weg
Maar dit keer werd hij getroffen door brute pech
En wat te denken van de winst van Endeveld
Is hij na een kwakkelzomer geheel hersteld

We zullen het zien in de komende jachten
Sint kan op de ontknoping bijna niet wachten.
Komend weekend een jacht van Milatz en Jansen
Sint geeft (de uitgeruste) Roskamp de beste kansen
Voor de jachten erna zijn we nog naar uitzetters op zoek
Kom op heren jagers,geef je op en zet je naam in het grote boek.

Sint & Piet

zondag 4 december 2011

Revanche voor Endeveld


Vorige week was hij nog de schlemiel van het peloton, voormalig "Snelle Henkie” eindigde toen ver in de achterhoede. Het resulteerde zelfs in een nieuwe bijnaam, “Knijper Henkie” dit vanwege z’n grote liefde voor de edele wasknijper. Maar deze week revancheerde hij zich knap door de 5e jacht van het seizoen winnend af te sluiten. De basis van dit succes legde hij al direct na de start door zich niet te laten misleiden door een slimmigheidje van de uitzetters. Hadden we vorige week al een listig lusje, deze week was de opdracht voor bijna het hele peloton te ingewikkeld. Men trapte massaal in de door Mutsaers bedachte truc door direct na de start links af te slaan, echter de startpijlen wezen alle kanten op behalve naar links. Slechts 3 man lieten zich niet in de luren leggen; Endeveld, Coers en Marco Scholten reden wel het extra lusje. De winnaar van vorige week, Coers, was blijkbaar nog met z’n hoofd in de wolken want hij presteerde het om toch de witte controle voorbij te rijden. Daarna reed hij 2x lek waardoor hij geen vervolg kon geven aan zijn eerder succes.