dinsdag 13 december 2011

Endeveld gaat op herhaling.


Vorige week won Endeveld ondanks dat hij te tempo van de snelle mannen niet bij kon benen,deze week ging hij op herhaling en pakte hij opnieuw de 45 punten. Was er eerst sprake van Snelle Henkie, toen van Knijper Henkie, nu kunnen we wel spreken van Slimme Henkie. Want ja,de tactiek van de snelle mannen niet kunnen, of willen, volgen betaalde hem opnieuw goed uit. Daar waar de kopgroep in volle vaart langs de HSL denderde en een cruciale zoekpijl miste, lette Endeveld wel op en pakte hij zodoende de laatste controle samen met v.d. Tang en Coers mee. Maar ja, het tempo van deze achtervolgers lag zoveel lager dat ze bijna over de zoekpijl struikelden. In de eindsprint naar de vos liet Henkie zich het kaas niet van het brood eten en troefde hij kroonprins van der Tang en Coers nipt af.

11 december 2011

Hiermee nestelt zich ook aan de kop van het klassement direct gevolgd door Coers.
De jacht van Milatz en Jansen was een jacht van veel land en voerde de renners ook kris, kras door  Pijnacker heen.


De eerste controle was het hele peloton te machtig,niemand wist de eerste emmer te vinden. Hierop verzon Jansen een nieuwe truc, hij bedacht ter plekke een 7e controle, een primeur voor de vossenjacht. Het selectieve parcours zorgde ervoor dat in het Balijbos een eerste schifting plaatsvond,een man of 10 reed onder aanvoering van een superieure Roskamp (uitgerust!) van de rest weg en liet zich niet meer achterhalen.


Ook v.d. Sande reed van voren, hij draaide regelmatig het verzet van 53 x 11 rond. Eric Bos had blijkbaar een voorraadje van zijn eigen krachtvoer naar binnen gewerkt want hij reed beduidend harder dan de week ervoor. Hetzelfde gold ook voor Pascal Verheije maar die had de pech om 2x lek te rijden.


Uiteindelijk wisten 5 man vooruit te blijven die ervoor gingen strijden om als eerste bij de vos te komen, maar omdat ze de laatste controle hadden gemist werd  het uiteindelijk een grote deceptie. Vooral voor de onklopbare Roskamp die erin slaagde op als eerste zijn ring om de vos te schuiven.
Ver na de eerste mannen kwam het trio achtervolgers aangereden van wie Endeveld dus de slimste was. Nog veel langer daarna kwamen een aantal mannen die ondanks een bord en spandoek de grootste moeite hadden om de vos vinden,ook een prestatie op zich.
Volgende week is het de beurt aan het illustere duo van Rijn/Stekelenburg om de jacht uit te zetten. Gaan we weer een pontje over of gaan we richting Nieuwerkerk?
Zondag a.s. zullen we het weten in de laatste jacht van dit jaar.
Goed opletten of gewoon het wiel van Endeveld houden is mijn devies.
  

Douwe Dapper

Bekijk hier de uitslag en de stand

16 opmerkingen:

  1. Wellicht iets voor de snelle mannen http://www.plaklens.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik stel een wijziging van de reglementen voor: pijlen moeten minimaal 50cm groot zijn met fluoriscerende verf.... ;-(

    Jules

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gewoon wat minder drinken op zaterdag

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik rij juist goed als ik wel drink, wat moet ik nou doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prins Frank de 1e van het Gaandrieaanse rijk15 december 2011 om 19:25

    Stekelenburg en van Rijn zijn niet van de types Milatz en Jansen bij sneeuw of gladheid gaat de jacht niet door. Weet iemand nog een truc om op nat wegdek een pijl te plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prins Frank de 1e van het Gaandrieaanse rijk17 december 2011 om 10:02

    vingerverf en zoeklinten zijn gekocht nu nog die zooi op de weg zien te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. page van de prins17 december 2011 om 10:23

    voor een goede klassering, middelvingerverf en schijtlint! Dat wordt een groot startveld morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De jacht is uitgezet met vingerverf en zoeklint nu maar hopen dat het droog blijft

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe herken je een prins die sex heeft gehad met zijn page?


    1 schone vinger

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het volk hoopt dat de prins en zijn page morgen voor de jagers zullen verschijnen en hun de edele kunst van het jagen zal uitleggen. Uiteraard ervan uitgaande dat zij de tocht vandaag hebben volbracht en een vers spoor hebben uitgezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jongens, moeten we vandaag ook sneeuwkettingen meenemen?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Loodzware jacht vandaag,een jacht waarbij de Prinsen van de Pages worden gescheiden en de echte edelen opstaan..Terechte winnaar dus vandaag.Iedere jacht krijgt de winnaar die het verdient

    Snelle Vos.

    BeantwoordenVerwijderen