dinsdag 20 december 2011

Van Homoet triomfeert in loodzware jacht.


Uitzetters van Rijn en Stekelenburg hadden bedacht om de Zoetermeerse vossenjagers eens op een zware  jacht te trakteren.  Dit is hen, mede door de zware regenval van de laatste dagen, uitstekend gelukt. De 7e jacht werd hierdoor de zwaarste van het seizoen tot dusver.  Zo´n jacht vraagt om een winnaar die weet wat het is om a la Sven Nijs door te modder te ploegen en die zich niet af laat schrikken door een buitje regen of hagel. 
Dit geldt overigens voor alle 23 jagers die de moeite hadden genomen om naar het clubhuis te komen op deze frisse zondagochtend. Grote klasse dat deze mannen door weer en wind op de fiets stappen om met elkaar op de, dit keer wel erg sluwe, vos (van Rijn) te gaan jagen. Het leverde  deze mannen in ieder geval een slotavond Rotterdamse zesdaagse op. (waarover later meer) 
Na een gratis “rondje Mutsaers’, dit keer zonder controle, werden de jagers direct de groene wei van het Buijtenpark ingestuurd. Vervolgens werd richting Leidschenveen gereden om de eerste 2 controles mee te pakken. Daarna werd een zware strook land opgezocht achter het geluidsscherm van de A4 bij Leidschendam-zuid. Hier namen Coers en van Homoet de benen waarbij de laatste nog tijd genoeg had om rustig om zich heen te kijken en hierbij een heuse IJsvogel spotte.


Na dit vogel gluren reden de jagers richting de Vlietlanden voor de 3e controle en vervolgens werd koers gezet naar Het Gendriaanse Rijk van Prins Frank de 1e oftewel….Stompwijk (buiten carnavalstijd) Opletten dus want hier kan het flink spoken. Geen listig lusje dit keer maar gewoon opnieuw de wei in richting de Vlietlanden. Daar werd het ATB parcours opgezocht en moest er door de modder geploegd worden. Geen probleem voor echte moddervreters zoals Post en van der Tang die als eerste het land uitkwamen in gezelschap van John van santen, maar die had, slim als hij is, het eerste stuk van het parcours gesneden. Deze 3 man werden op de voet gevolgd door  Bos, Scholten en nog een paar man. Na de modder ging het langs de Vliet richting Leiden waar vlak voor de spoorovergang de blauwe controle stond. Deze controle zorgde voor de nodige verwarring bij de omvangrijke kopgroep. Was de jacht tot op dat moment goed te volgen geweest, vanaf hier raakte de kopgroep het spoor bijster. Eerst werd richting Leiderdorp gereden, vervolgens reed een gedeelte terug naar het spoor en vervolgens richting de Heinekenfabriek. De overige mannen uit de kopgroep, waaronder Aangenendt en Post, kozen een andere route. Waar deze mannen helemaal geweest zijn is voor uw verslaggever onduidelijk maar toen ze bij het clubhuis arriveerden was het inmiddels al lang zondagmiddag geworden.  
Ondertussen hadden de overige mannen uit de kopgroep het goede spoor weer gevonden. Uit deze kopgroep, bestaande uit Bos, Roskamp, Scholten, v.d. Sande, v.d. Tang, v. Homoet en John v. Santen, zou de latere winnaar tevoorschijn moeten komen. Daar waar het grootste gedeelte van de kopgroep zich nog afvroeg hoe het bestond dat ze toch weer op het goede spoor waren gekomen, aarzelde Scholten niet en reed hij direct richting de Weipoort. In de Zuidbuurt pikte hij ook als eerste de laatste controle mee en niets leek de eerste overwinning van dit seizoen voor Aadje in de weg te staan. In een sneltreinvaart reed hij richting de Meerpolder ervan overtuigd dat de vos bij de Noord-Aa zou staan. De achtervolgers reden achter hem aan en zagen daarbij de pijl voor het fietspad richting het Oosteind finaal over het hoofd. Wederom het spoor bijster werd vervolgens richting Stompwijk gereden en zowaar werd daar het goede spoor weer opgepakt richting finale. 
niet de vos, die stond bij het clubhuis geposteerd. Omdat Bos, die wel z’n fiets had meegenomen, niet de kortste weg naar het clubhuis wist , werd het van Homoet wel erg gemakkelijk gemaakt om deze jacht winnend af te sluiten. Al van ver was  van Rijn, die in zijn fluorescerende vestje bovenop de heuvel in het Buijtenpark stond , te zien. In hun haast om bij de vos te komen gooiden Roskamp en van Santen hun fietsen erbij neer. Dit hadden ze beter niet kunnen doen want toen de mannen boven kwamen stond daar wel van Rijn maar 

Het klassement blijft ongemeend spannend, 5 man staan binnen 10 punten van elkaar. Roskamp deed door z’n 3e plaats goede zaken voor het klassement en is Endeveld en Coers weer tot op een paar punten genaderd terwijl Bos en v.d. Tang op het vinkentouw zitten.

Douwe Dapper.

N.B: Reserveer dinsdag 10 januari in je agenda. Erik Bos nodigt 20 vossenjachtvrienden uit voor de slotavond van de Rotterdamse zesdaagse. De mannen die afgelopen zondag hebben gereden krijgen voorrang. 
Nadere info volgt.

Voor de komende twee zondagen staan er geen jachten gepland.  In het nieuwe jaar ben je op 8 januari weer van harte welkom om verder te strijden in de velden en op de wegen.


Bekijk de hier de uitslag en de stand

11 opmerkingen:

  1. De jacht was inderdaad loodzwaar. Ik had in Cronesteijn zelfs een snorkel nodig om niet te verzuipen in de plassen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een jacht die vraagt om een winnaar à la Sven Nijs. Daarom ook jammer dat door de verwarrende finale de echt sterke mannen in koers niet konden strijden voor de verdiende winst... ;-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beetje dom om halverwege de finale je fiets achter te laten dat doet Sven Nijs toch ook niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een eer valt mij ten deel wanneer u in uw verslag de nederlands kampioen vossenjagen met mij vergelijkt.Werkelijk, ik voel me gevleid.
    Bij deze maestro voel ik me met m´n 35 jaar nog een jongeling.

    Warme groet uit vanuit Baal.
    S. Nijs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat geweldig dat `Zoek de vos `zelfs in België wordt gelezen.
    Een internationale carrière lonkt!

    Douwe D.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die reactie over een verwarrende finale is natuurlijk lariekoek. Van Rijn is een veteraan in het vossenjagen, hij verliest wel z´n haar maar....als je z´n streken nu nog niet kent!
    Daar hoef je echt niet voor gestudeerd te hebben.

    Vriend van de Prins.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die Roskamp was gewoon te moe om nog verder te fietsen, vandaar dat hij afstapte.

    Superknecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Iedere slimme jager had na het eerste stuk land toch wel de pijlen met Finale zien staan? Het lusje via het Oosteinde was volkomen zinloos, gewoon rechtdoor door de Geerpolder op huis aan :-) Had ik die Endeveld zo toch bijna te pakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wie zet de volgende jacht uit????

    Tinus Plotseling

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De gebroeders Albers gaan de jacht 8 januari uitzeten

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leve de Albers brothers, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen