donderdag 31 januari 2013

Afsluiting Vossejachtseizoen

image

Aanstaande zondag wordt de Zoetermeerse Vossejachtcompetitie alweer afgesloten. Na afloop van de jacht is er het gebruikelijke buffet. De voorzitter zal zijn gebruikelijke toespraak houden en er wordt een gastoptreden verwacht van "De Dichter" die onze oren zal verwennen met zijn proza. Komt dus allen deze jacht.

Helaas kan het NK Vossejacht ook dit jaar niet doorgaan. Noteer alvast 17 februari en 20 april in je agenda. Er zullen dan activiteiten plaatsvinden in het kader van Alp duZes. Daarover komt eerdaags nog meer info.

maandag 28 januari 2013

Ploegentactiek Scholten betaald zich uit.

De aanschaf van 3 Focus crossfietsen heeft de Scholtenclan geen windeieren gelegd. Vorige week liet Aad,  de kopman van de Scholtenformatie, al weten dat de nieuwe fiets hem prima beviel.  Deze week lieten beide knechten Pieter en Marco zien dat ze ook prima op de Duitse crossmachines uit de voeten kunnen. In de slotfase van een enerverende jacht speelden deze beide Scholtens het ploegenspel voortreffelijk door van Homoet van de zege af te houden. Door om beurten te demarreren en hier en daar een gaatje te  laten vallen probeerden ze hun Haagsche medevluchter af te matten. Het was uiteindelijk Marco Scholten die het beslissende gaatje wist te slaan en zodoende z´n 2e zege van het seizoen binnenhaalde.

woensdag 23 januari 2013

Revanche

Voor diegene die afgelopen week verhinderd waren, geen zin hadden of op plaats 7 geëindigd zijn is er aanstaande zondag een mogelijk tot revanche!

hazen

Daar waren de hazen het voor gezien houden gaan de uitzetters op pad. Inmiddels is er contact geweest met tuinders, boeren, gemeentes en provincie over gebruik van wegen en landerijen. Tot op heden heeft iedereen zijn medewerking toegezegd (zelfs het knmi) en kan niets een mooie    maar loodzware jacht in de weg staan.
Groeten, Antoon / Gert Jan

maandag 21 januari 2013

Hans “Mr. Arctic” Post ijskoud de beste in winterse jacht.

Uitzetter  Patrick Coers had van te voren al gemeld dat dit een jacht zou worden waarin de jongens van de mannen zouden worden gescheiden. Helemaal gelijk gekregen heeft hij niet want de jongetjes verschenen niet eens aan de start van de deze ijskoude jacht. Bevreesd als ze waren voor een beetje kou bleven deze watjes liever bij moeders thuis zodat we dit keer slecht 18 echte mannen aan de start konden verwelkomen. Nou ja,  18



man is niet geheel correct want er stond zowaar  1 dame, Ashlynn van Baarle, een protegee van Eric Bos en nationaal kampioene bij de junioren, aan de start.

vrijdag 18 januari 2013

Zondag sneeuwjacht

image



Vandaag heb ik de jacht van zondag verkent. Zoals het er nu uitziet gaat de jacht gewoon door. Ook al valt er nog sneeuw dan is alles gewoon te rijden.

Groet Patrick

zondag 13 januari 2013

Van Homoet zegeviert glansrijk in GP John Van Santen.


Werd vorige week , volgens uw verslaggever, al de Jacht der jachten verreden, de jacht van deze week overtrof die jacht nog eens dunnetjes. Wat een jacht had John van Santen het massaal opgekomen peloton voorgeschoteld!  Fantastische jacht dus en zo´n jacht verdient ook een geweldige winnaar, en aldus  geschiedde.
Van Homoet was met een goed gevoel  in de auto naar Hoofddorp gestapt want wanneer het kwik begint te dalen voelt hij zich in zijn element. Daar waar jonkies als Mutsaers, en v.d. Tang en ook Bert Scholten het te koud vonden en liever binnen bleven bij deze temperaturen, kan het voor  de Hagenees niet  koud genoeg zijn.

maandag 7 januari 2013

Aanstaande zondag jagen in Hoofddorp

Het is enkele weken geleden is hij al aangekondigd, de 1e Hoofddorpse Vossejacht. John van Santen zal ons dan kennis laten maken het klei van de Haarlemmermeer. Aanstaande zondag is de jacht dus niet in Zoetermeer maar in HOOFDDORP

Startlocatie is Atletiek baan Hoofddorp
Arnolduspark 5a
2132 CR  Hoofddorp
telefoon kantine: 023-5621946

Foto's van de 10e jacht

De foto's van de 10e jacht staan nu ook online. Een enkeling had hem al herkent, Ton Maat. Ook deze oud jager had wat plaatjes geschoten, zie zijn mail.
 Hallo redactie,

Bijgevoegd een paar foto’s van de jacht op 06-01-14
In DenHoorn mijn woonplaats
Op het fietspad de eerste aankomst in DenHoorn.

Later bij het uitkomen van het 2e stuk land (hoogspanning traject).

Door het zoeken van de groep in DenHoorn was een kopgroep door gereden en nam 3 minuten voorsprong.
Dit zag je ook weer terug bij het uitkomen van het 2e stuk land.
Frans Lemker stond hier al op 10 minuten als laatste.

Groeten, Ton Maat
Was Zaterdag over pijlen gestruikeld.
En heb 85% van de route gereden.
Alleen de stukken land in DenHoorn en het Hertenkamp niet.
Het Lusje in Delft was wel leuk (Rietveld).
Ga zo door met je leuke verslagen.
Als oude rot lees ik ze allemaal.










6 januari 2013

zondag 6 januari 2013

Triomf voor Gijsenberg in jacht der jachten

henkgijsenberghOnder ideale omstandigheden werd de eerste jacht van dit jaar gereden en het moet wel heel raar lopen als deze jacht niet het predicaat `jacht van het jaar `gaat krijgen. Een jacht met niet al teveel, maar wel heel fraai,  land erin, werd vakkundig uitgezet door Mutsaers en van Homoet. Een lange aanloop via Leidschenveen, langs het Rijn-Schiekanaal en het Elsenburgerbos bracht de jagers richting het Westland. 

dinsdag 1 januari 2013

“Bode” Scholten snelt naar winst

[caption id="" align="aligncenter" width="320"] "Bode" Scholten[/caption]

Een veelwinnaar is Marco Scholten niet maar wanneer het grootste deel van het peloton een controle over het hoofd ziet ruikt hij zijn kans en gaat voor de zege. Zo ook nu in de door de gebroeders Alberts uitgezette jacht. Slechts 4 man pakten direct na de start de 1e controle mee.