zondag 13 januari 2013

Van Homoet zegeviert glansrijk in GP John Van Santen.


Werd vorige week , volgens uw verslaggever, al de Jacht der jachten verreden, de jacht van deze week overtrof die jacht nog eens dunnetjes. Wat een jacht had John van Santen het massaal opgekomen peloton voorgeschoteld!  Fantastische jacht dus en zo´n jacht verdient ook een geweldige winnaar, en aldus  geschiedde.
Van Homoet was met een goed gevoel  in de auto naar Hoofddorp gestapt want wanneer het kwik begint te dalen voelt hij zich in zijn element. Daar waar jonkies als Mutsaers, en v.d. Tang en ook Bert Scholten het te koud vonden en liever binnen bleven bij deze temperaturen, kan het voor  de Hagenees niet  koud genoeg zijn. Ditzelfde geldt waarschijnlijk ook voor de familie van Santen want de voltallige familie was present, zelfs `good old` Jan Boshuijer was in blakende gezondheid met z´n Hannie van de partij.
Zo kon het dus gebeuren dat maar liefst 36 man van start gingen in deze jacht. Voorafgaande aan de start werd het peloton nog getrakteerd op een praatje van Prins Adri de 1e waarbij hij broer John alvast een gouden medaille om de nek mocht hangen. Terecht bleek achteraf want John heeft ongetwijfeld heel veel tijd in deze jacht gestoken, gelukkig werd hij beloond met prachtig weer.
Na een mooie aanloop van een paar kilometer had de uitzetter een ouderwets lusje in Hoofddorp bedacht. Te listig voor Roskamp en Bos die in gezelschap van de volledige kippenboerenploeg erin slaagden om alle 3 de controles over het hoofd te zien. Voorwaar een unieke prestatie! Ook voor een aantal anderen was het lusje iets te lastig, o.a. Pascal Verheijen zag hier de rode emmer over het hoofd. Dit tot groot genoegen van klassementsleider  Aad Scholten die zijn lesje van vorige week wel had geleerd. In gezelschap van o.a. van Endeveld,  van Dijke en van Homoet pakte hij wel alle controles mee en wist toen al dat hij goede zaken voor het klassement zou kunnen doen.
Via een prachtige route kwamen de jagers in een gebied waarin menig inwoner van de Haarlemmermeer de hond aan het uitlaten was. In dit gebied zagen de jagers een pijl over het hoofd en het was hier dat van Homoet als eerste besloot weer helemaal terug te rijden naar de laatste pijl en zodoende het juiste spoor weer oppakte. In het gezelschap van Post, Hiemstra en v.d. Sande gaf hij vervolgens flink gas en sloeg een grote kloof naar de eerste achtervolgers. De jacht werd vervolgd langs het  Crucqiusgemaal  aan de ringvaart, de laagstaande zon bemoeilijkte het volgen van het juiste spoor. Vooraan reden Aangenendt en Roskamp hierdoor verkeerd en zo kon het gebeuren dat de achtervolgers aansloten en er een groep van 7 man ontstond waarvan er liefst 6 nog 6 knijpers aan het stuur hadden hangen. Alleen van Homoet was 3 knijpers kwijt , hij reed dan ook met een grote lach op z´n gezicht in het rond en moest alleen opletten dat hij de overige 3 controles ook mee zou pakken. Via een aantal hindernissen , zoals een dame met een hondje op een brug die menig jager trachtte tegen te houden en een heus doolhof waar de bezoekers raar opkeken van een stelletje malloten die per fiets het doolhof kwamen doorkruisen,  reden de mannen weer richting Hoofddorp .
De laatste 3 controles werden zonder problemen door van Homoet  meegepakt en in de finale liet hij zien niet alleen over goede benen maar ook over een goede bril te beschikken. Hij zag de vos al van verre staan en sprintte eenvoudig al eerste naar de vos, hiermee zette hij de kroon op een prachtige jacht. Daarmee pakte hij zijn eerste zege van het seizoen dat t.n.t.  gekenmerkt werd door blessureleed. Nog altijd is hij niet geheel  hersteld, de fysiotherapeut wordt 2 x/week bezocht, maar de vorm zit er weer aan te komen. Al met al een voorbeeld voor die thuisblijvers die klagen over een gekneusde vinger, wintertenen, eksterogen of ander lichamelijk ongemak. Afzien hoort erbij mannen!
Aad Scholten deed goede zaken voor het klassement en ook Henk Endeveld heeft de weg naar de top ingeslagen. Pechvogel van de dag was Verheijen die z’n carbonracer in de soep zag lopen en daardoor een flinke duikeling in het klassement maakt. Erik Bos zag ook zijn achterstand verder groeien en besloot zichzelf een straftraining op te leggen door na afloop op de fiets huiswaarts te keren naar Rotterdam! Voor de zekerheid heeft uw reporter even naar zijn ega gebeld, hij was nog niet thuis toen het donker werd. Ook de hele familie van Santen is weer compleet al duurde het tot diep in de middag tot de laatste van Santen zich meldde in clubhuis van atletiekvereniging Hoofddorp. Daar was het trouwens ouderwets gezellig inclusief erwtensoep en broodjes worst. Al met al een zeer geslaagde primeur deze vossenjacht in de Haarlemmermeer  en , volgens uw reporter, zeker voor herhaling vatbaar.
Volgende week is het de beurt aan de Coers brothers om de jagers een fraaie jacht voor te schotelen!
Douwe Dapper


Bla bla bla van Douwe
Uitslag jacht 11 (Hoofddorp)
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=15&output=html&widget=true" width="500" height="500" /]

Stand na 11e jacht
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=30&output=html&widget=true" width="500" height="500" /]

Kaart van de jacht

[caption id="" align="aligncenter" width="570"] De Hoofddorp jacht[/caption]

26 opmerkingen:

  1. Mooi verslag, terechte winnaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De scherprechter13 januari 2013 om 22:42

    Is Bos al thuis?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het wordt tijd dat de voorzitter eens langs een opticien gaat, 3 controles missen waarover je bijna struikelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Neelie Smit Kroes13 januari 2013 om 23:01

    Morgen direct een boeken onderzoek plegen! Ook deze jacht moet verkocht zijn. Van Homoet moet hier dick voor betaald hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zelfs Douwe Dapper is lyrisch over hem, hier zit een luchtje aan !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Roskamp mist 3 posten!!! Check even de uitslag want dan zijn er plotseling maar 2 missers!!
    Wat heeft hij hiervoor betaald?? Wil hij op deze manier toch nog een plek in de top 10 vasthouden. Voorzitter dit gebeurd alleen bij woningbouwcorporaties
    Graag een boekenonderzoek !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Is bij deze aangepast, je verwacht het niet dat "ervaren" jagers van die "Van Santen lussen" zo over het hoofd zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vrienden van de Voorzitter.15 januari 2013 om 00:26

    Niks menselijks is onze voorzitter vreemd, maar dat hij ervaren jagers als de kippenboeren in zijn miserie meesleurt is veelzeggend....deze man moet wel over bijzondere gaven beschikken. (alleen jammer dat zijn vrienden dat na al die jaren nog steed sniet ontdekt hebben)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat kan goed zijn maar zeker geen gebakken lucht!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klopt helemaal, € 2,50 om precies te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klopt als een bus, € 2,50 om precies te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De voorzitter geeft a.s. donderdag in een exclusief interview met Oprah openheid van zaken. Er zullen tranen vloeien en er worden namen genoemd. Dus Hein V, Douwe D en Dick van H: sidder en beef!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wie is die lelijke ouwe man op die foto?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wordt zeker 's nachts uitgezonden, daar waar de voorzitter zijn verhaal het licht niet kan verdragen!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. 'S nachts lig ik in bed, daar win je de tour!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beste voorzitter, van Hein wie? en Douwe D. weet ik het niet maar ik sidder en beef doorgaans alleen bij de jaarlijkse ledenvergadering van de Zoetermeerse vossenjacht....bang als ik ben dat ik genomineerd wordt voor het voorzitterschap van deze club.
    Gelukkig is er altijd weer een ander die deze "hoofdprijs" voor mij weg wegkaapt..

    BeantwoordenVerwijderen
  17. De voorzitter neemt wekelijks diverse collega's in de luren
    Maar waarom krijgt hij het altijd zo zwaar te voorduren?
    Ook al komt hij wekelijks heel veel te kort
    Jagen blijft een fantastische sport
    Dus stop met zeuren, anders verliezen we hem doordat hij met middeltjes gaat kuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prins Frank de eerste16 januari 2013 om 20:05

    Ik denk dat hij mijn houten knijpertje had geleend deze staat bij mij niet genoteerd..... Ik heb liever een blije voorzitter voor me in het klassement dus laat maar zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Vrienden van onze gewaardeerde voorzitter.16 januari 2013 om 21:42

    Helemaal mee eens, stel je voor dat de voorzitter aftreedt..op wie moeten we dan onze (vossenjacht)pijlen richten?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Komende zondag eindelijk weer eens een echte sneeuwjacht?? Hopelijk hebben de Coers brothers genoeg lint voorradig.
    Uw reporter monteert zondag sneeuwkettingen.

    N.B. Wie zijn toch die vrienden van de voorzitter? In de koers merk ik daar niets van.(en z'n vrouw weet van geen vrienden af)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Maak je over de jacht van zondag maar niet Dick. Dat komt Dick in orde en gaat ook gewoon door. Eens kijken of de echte mannen zich nu eens gaan scheiden van de jongetjes.
    En we gebruiken geen lint maar iets anders unieks. Maar dat merk je zondag wel. Eerst moet er nog 20 cm sneeuw bij komen, want dit laagje is niks.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. De voorzitter krijgt de route en een pijl op zijn rug... gewoon volgen dus!
    Wint hij ook eens een jacht !

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Tip voor zondag. J. Roskamp. quote: 1:1,95

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Let maar op, zondag staan er een paar Belchinezen langs het parcours.

    BeantwoordenVerwijderen