zondag 6 januari 2013

Triomf voor Gijsenberg in jacht der jachten

henkgijsenberghOnder ideale omstandigheden werd de eerste jacht van dit jaar gereden en het moet wel heel raar lopen als deze jacht niet het predicaat `jacht van het jaar `gaat krijgen. Een jacht met niet al teveel, maar wel heel fraai,  land erin, werd vakkundig uitgezet door Mutsaers en van Homoet. Een lange aanloop via Leidschenveen, langs het Rijn-Schiekanaal en het Elsenburgerbos bracht de jagers richting het Westland.  In de buurt van ’t Woud had van Homoet een prachtig dijkje gevonden, een paar kilometer onverhard waar de eerste controle stond. Het was hier dat de nestor van het gezelschap , Hans Post, eens flink gas gaf. Post nam het hele stuk land voor z’n rekening,  achter hem zaten Hiemstra, v.d. Sande en de zaterdag 21 jr. geworden Pascal Verheijen, te sterven in zijn wiel.  postopkop


 Niemand was bij machte om het tempo over te nemen. Achter de ontketende Post en zijn kompanen  volgde de rest op enige achterstand, het complete peloton werd hier uit elkaar gereden. Vanaf ’t Woud werd er via Den Hoorn koers gezet richting Delft. In Den Hoorn werd het peloton op de foto gezet door een oude bekende uit het vossenjachtverleden, Ton Maat. Met enige regelmaat wordt deze pijlenzoeker van weleer in deze contreien gespot door uw reporter. Ton is het pijlen zoeken nog niet verleerd want hoewel hij al jaren niet meer aan de start verschijn t van de vossenjachten, was hij er ook afgelopen  zaterdag  weer op uitgetrokken om pijlen op te sporen. Dit keer ging de jacht zowat door zijn achtertuin dus kon hij het niet laten om zijn oude jagersvrienden een groet te brengen.


In Delft hadden beide uitzetters een ouderwets lusje bedacht bij De Oude Jan.  De voltallige kopgroep van een man of twaalf volgde blind het spoor van Aad Scholten die vanuit het Prinsenhof komend rechtsreeks naar een emmer reed die in het zicht stond en daarmee een ander emmer over het hoofd zag. De achtervolgers, natuurlijk onder aanvoering van John van Santen, lieten zich niet om de tuin leiden en pakten wel keurig alle 3 de controles mee. Via de Delftse hout en Nootdorp werd wederom richting Leidschenveen gereden voor de finale. De jagers werden hier geconfronteerd met een noviteit, een zinken emmer.


Diverse jagers zagen deze emmer over het hoofd, dat is nog daar aan toe maar de twee man die op dat moment in gewonnen positie reden, Endeveld en de eerder genoemde John van Santen maakten het nog bonter. In plaats van direct bij de emmer rechtsomkeert te maken om hun weg te vervolgen klommen ze over het hek en reden het weiland in. De twee man achter hen, Frank van Rijn en Henk Gijsenberg waren wel zo clever om direct hun weg te vervolgen op weg naar de vos.


Endeveld en van Santen bemerkten hun vergissing te laat want ze konden de ontketende van Rijn en Gijsenberg niet meer achterhalen. Gijsenberg liet in de sprint bergop zien dat hij nog over een paar uitstekende benen bezit want hij gaf zijn medevluchter ruimschoots het nakijken en werd zodoende de verdiende winnaar van deze prachtige jacht.


Endeveld completeerde het podium net voor een teleurgestelde van Santen die besefte dat hij een unieke kans op de zege had laten liggen. Niet voor niets had  Mutsaers hem van tevoren als winnaar getipt,  hij zat er dus niet ver naast. Volgende week krijgt John de kans om zich te revancheren want dan zet hij de jacht uit in Hoofddorp.


In het klassement blijft het ongemeen spannend, volgende week neemt Verheijen zelfs zijn vriendin  mee om hem  mentale bijstand te verlenen in zijn strijd met Bos en Scholten. (misschien kan hij beter een beroep doen op Joop Zijlaard!)


Volgende week dus allemaal naar Hoofddorp , een aankondiging hierover verschijnt nog op de site.      Wie weet heeft Ton Maat de smaak zo te pakken dat hij volgende week ook aan de start verschijnt     ( en natuurlijk alvast op zaterdag pijlen gaat zoeken)


O, ja.. ook dit keer kregen de uitzetters het weer dat ze verdienden..                                                      Het  leek wel  lente!


Douwe Dapper


Uitslag 10 e jacht


[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=14&output=html&widget=true" width="500" height="300" /]

Stand na 10e jacht

[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=29&output=html&widget=true" width="500" height="300" /]

12 opmerkingen:

  1. Pascal kan geen 21 zijn, hij rijdt nog bij de nieuwelingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waarom is mijn groene knijper niet meegeteld ook deze heb ik keurig samen met de Henkie's, John en Pieter in de emmer gegooid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en mijn rooie, die lag toch echt in de rode emmer in delluf.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Steefie,

    je hebt pas je punten als het voor de jury ook gunstig is, zoniet dan is het afwachten wat ze uit de emmer toveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Frank, wie is de jury? misschien zondag wat extra centen meenemen!
    ik krijg van dat jonge ventje ook nog een geeltje van afgelopen zondag. Gas geven op de voorweg om de voorzitter eraf te rijden! alleen weet hij denk niet wat een geeltje is?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wedstrijdsecretaris Endeveld en voorzitter Roskamp dienen zich hierover te buigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Trek je portemonnaie maar alvast vriend ook al moet je een voorschot aan je vriendin vragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heren,

    Er zijn vergaande gesprekken met Pearl voor sponsoring. Om de concurrentie met Hans Anders aan te gaan ze zich ook richten op de wielersport en gaan brillen beschikbaar stellen voor de jagers, en dat is hard nodig is zondag gebleken. Voor wie het nog niet wist, de jacht is wekelijks verkocht. De Voorzitter is op zoek naar een mobiel PIN apparaat omdat de bedragen te goot worden voor het trommeltje. Chippen kan natuurlijk ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De voorzitter, tevens lid van de wedstrijdjury, heeft vanaf zijn strandbed op de Bahama's geen enkel commentaar (met dank aan de wekelijkse inkomsten van de vossenjacht)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. het is toch te treurig voor woorden dat Pascal "pico pico grammo's" zó onzeker over zijn eigen kansen is dat hij geld over heeft om zijn tegenstanders te elimineren... Patatgeneratie werd dat in onze tijd genoemd ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  11. […] 10 : Triomf voor Gijsenberg in jacht der jachten Wat onopvallend rijd de fietsenmaker uit Bleiswijk rond in het peloton. Maar gedurende de 10e jacht […]

    BeantwoordenVerwijderen