maandag 28 januari 2013

Ploegentactiek Scholten betaald zich uit.

De aanschaf van 3 Focus crossfietsen heeft de Scholtenclan geen windeieren gelegd. Vorige week liet Aad,  de kopman van de Scholtenformatie, al weten dat de nieuwe fiets hem prima beviel.  Deze week lieten beide knechten Pieter en Marco zien dat ze ook prima op de Duitse crossmachines uit de voeten kunnen. In de slotfase van een enerverende jacht speelden deze beide Scholtens het ploegenspel voortreffelijk door van Homoet van de zege af te houden. Door om beurten te demarreren en hier en daar een gaatje te  laten vallen probeerden ze hun Haagsche medevluchter af te matten. Het was uiteindelijk Marco Scholten die het beslissende gaatje wist te slaan en zodoende z´n 2e zege van het seizoen binnenhaalde.

bodescholten

Deze 3 man waren niet de eerste mannen die bij de vos arriveerden, voor hen was Aad Scholten met 3 kippenboeren , Roskamp en Post al eerder bij de vos maar deze mannen zagen een lusje rond de molen in Benthuizen over het hoofd en misten hierdoor de gele controle.

De jacht van de heren v.d. Kooy en Milatz, respectievelijk groenteboer en reserveburgemeester van Benthuizen, werd onder barre omstandigheden verreden. Ook hadden de heren een aantal nagenoeg onbegaanbare stukken land in het traject opgenomen waardoor deze voorlaatste jacht van het seizoen een soort helletocht werd voor het peloton der vossenjagers. Was  de route zaterdag voor de uitzetters misschien nog redelijk te doen, de overvloedige regenval van zondag maakte het voor de jagers extra moeilijk. Te moeilijk waarschijnlijk voor de jongere garde der  vossenjagers die ook nu weer niet thuis gaven, of beter gezegd, massaal thuis bleven bij moeder de vrouw en de warme kachel.

Aad Scholten heeft met nog 1 jacht te gaan de koppositie stevig in handen en ook het ploegenklassement kan de Scholtenformatie niet meer ontgaan. Volgende week wordt de finalejacht uitgezet door het duo Verheijen en v.d. Tang, check voor de zekerheid de website deze week of die jacht wel doorgaat want de vraag is of beide heren het bed uit kunnen komen en de weg naar het clubhuis nog wel weten te vinden.

dekroonprins

Douwe Dapper.
Uitslag 13e jacht
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=17&output=html&widget=true" width="500" height="300" /]

Stand na 13e jacht
[googleapps domain="docs" dir="spreadsheet/pub" query="key=0AiSq7Xcv8nIsdHV3aExBOVdmejRnR1owUTF1NjJGbWc&single=true&gid=32&output=html&widget=true" width="500" height="300" /]

Foto's









27 januari 2013

Ook Benthuizen TV was van de partij en ziehier het verslag.





12 opmerkingen:

  1. 3 Scholtens in de Top 5, misschien moet neef Bertje ook maar gaan sparen voor een Focus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Richard Pugge is nog op zoek naar talenten voor de Blanco ploeg, het gerucht gaat dat de voltallige Scholtenformatie in de belangstelling staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wout de Sneeuwpop28 januari 2013 om 22:34

    Volgende week de laatste jacht, de vrouw van de voorzitter is al bezig met broodjes smeren...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. die lange heeft andere manieren gevonden om gewichtsbesparing te bereiken...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Karig verslagje van Douwe, waarschijnlijk omdat zijn kompaan in de koers het tempo van de koplopers niet kon volgen....

    Fantastische jacht overigens, onder epische omstandigheden! Alleen jammer dat dat lusje bij de molen in Benthuizen niet klopte.

    De tuchtcommissie is inmiddels een onderzoek begonnen naar match-fixing in het vossenjachtgebeuren. Want 3 Scholtens in de top 5: dat kan geen zuivere koffie zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als je niet beter oplet en/of harder fietst dan eindig je vanzelfsprekend ergens achterin ...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. namens de gehele jongere garde het was heerlijk bij de warme kachel. U ziet ons weer als de weersomstandigheden het toelaten.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kampioen van afgelopen jaar, nu niet in de top 10.
    De Epo is uitgewerkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De Scherprechter29 januari 2013 om 22:24

    Mr. Stalen Ros is echt de weg kwijt, dat Epo gebruik deed hem vorig seizoen aardig fietsen maar nu blijkt dat langdurig gebruik z'n hersenen heeft aangetast

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Waar ligt de grensvan Jonge en Oude garde, want ik weet niet precies waar ik thuishoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Patrick: kan zich nog nèt tot de jongere garde rekenen.
    Frank: zijn uiterste houdbaarheidsdatum is ver overschreden!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wacht maar tot de laatste jacht! Uit welingelichte bron vernomen dat de laatste jacht vooral zoek de vos ipv zoek de emmer gaat worden. Een prima gelegenheid voor de uittredend kampioen om nog eens laten zien wat hard fietsen is. EPO wordt immers steeds goedkoper! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen