maandag 4 november 2013

Onduidelijkheid troef na afloop 1e jacht!

Wat een prachtige start van het seizoen beloofde te worden  eindigde in een anti-climax na afloop van de 1e jacht. Het bleef tot lang na afloop onduidelijk wie de winnaar was geworden van de door Erik Bos uitgezette jacht. Wat was er aan de hand? Uitzetter Bos wilde het peloton op de foto hebben bij het clubhuis. Ondertussen had hij de groene emmer naast zich neergezet en dat was tevens, verklaarde de uitzetter naderhand, de 1e controle. Na de foto vertelde hij dat de 1e pijl bij Siemens stond. Niet gek dus dat het complete peloton, op Steekelenburg na, geen knijper in deze emmer gooide. Er werd gezamenlijk, geneutraliseerd dus, naar de start bij Siemens gereden.


Zo kan het dus gebeuren dat deze jacht 2 winnaars krijgt (besluit bestuur), naast de eerder genoemde Steekelenburg krijgt ook Marco “Bode” Scholten de (verdiende) 45 punten. Naast deze 2 winnaars mag ook uitzetter Bos zich winnaar noemen want hij slaagde erin om een flink aantal favorieten een flinke loer te draaien middels een listig lusje vlak voor de witte controle waardoor een aantal jagers de gele emmer over het hoofd zagen. Dit lusje, voor alle duidelijkheid, was wel conform de regels.


https://twitter.com/Zoekdevos/status/396960738847510528

Dick van Homoet

(Douwe Dapper heeft laten weten dat hij dit keer geen verslag schrijft. Dit uit protest tegen het besluit van het bestuur om de groene emmer mee te tellen als controle en 2 winnaars aan te wijzen)

Uitslag 1e jacht
Stand na 1e Jacht
Foto's van de 1e jacht

https://twitter.com/Zoekdevos/status/396963478361366528

6 opmerkingen:

  1. Voor alle duidelijkheid, dit keer geen verslag vam Douwe!! Verslag is dus ook niet door mij geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We verwachten volgende week bij de Endeveld-jacht (die altijd volgens de regels verloopt) gewoon weer een verslag van Douwe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een emmer voor de start? Dus voortaan na de inschrijving meteen op zoek naar de emmers in het clubhuis! knijpers in de emmers dumpen en dan heb je ruim 1,5 uur om de vos in Zoetermeer te gaan zoeken met je auto! Ik ga ook mijn fiets verkopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van een beetje voorzitter mag je toch een reactie verwachten op het gebeuren van afgelopen zondag. Maar ja, het is bij onze voorzitter al net als bij premier Rutte...als het er echt om gaat, geven deze heren geen thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De voorzitter heeft het een beetje druk dus leest nu pas het (prima!) verslag. Wat een prachtige jacht! En wat een krokodillentranen van de geklopten.... Ik gokte op de prijs voor de 21e plek maar zelfs dat bleek te hoog gegrepen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een beetje druk, precies goed omschreven. Waarmee dan wel...stofzuigen zeker!!!

    BeantwoordenVerwijderen