maandag 11 november 2013

Verheijen revancheert zich!

Vorige week was hij nog de schlemiel van het peloton, als 1e bij de vos en toch pas een 22e plaats in de uitslag. Het was dan ook niet geheel vreemd dat Pascal Verheijen behoorlijk gefrustreerd was na afloop van de 1e jacht. De hele week heeft vriendin Yvonne zij geweeklaag aan moeten horen. Zaterdag, tijdens een gezamenlijk ritje van 80 km, was hij er nogmaals over begonnen. Yvonne zei dat ze er niets meer over wilde horen en dat hij maar eens een keer beter op moest letten en zich niet door die ouwe rotten in de luren moest laten leggen. Deze boodschap had “Youngster” Verheijen goed in zijn oren geknoopt en in de 2e jacht van het seizoen pakte hij de 45 punten voor Bos en Aad Scholten.


De 2e jacht was een Endeveld jacht en zoals we van hem gewend zijn was het wederom een prima jacht. De talrijke regenbuien zorgden ervoor dat Snelle Henkie zondagochtend al om 5.00 uur naast zijn bed stond om het parcours te controleren. Ondanks de overvloedige neerslag waren de pijlen prima te volgen. Om ook Jules Roskamp tegemoet te komen en ervoor te zorgen dat hij niet weer de nodige controles over het hoofd zou zien had Henk geen listige lusjes bedacht en er een recht toe, recht aan jacht van gemaakt. De witte controle was ongeveer zo groot als een badkuip.

https://twitter.com/Zoekdevos/status/399413905979875330

Dit keer kwam dus zelfs Roskamp met 6 controles bij de vos.
In de buurt van Zoeterwoude waren het Aangenendt, Roskamp en Verheijen die de benen namen op een afstandje gevolgd door Bos, Aad Scholten en van Homoet. Aan het eind van de jacht slaagden Bos en Scholten erin om Verheijen te achterhalen. Aangenendt en Roskamp ware het spoor bijster geraakt en van Homoet twijfelde even bij een zoekpijl waarna Bos en Scholten vol gas gaven en daarbij de Hagenees achterlieten. Stank voor dank want vlak daarvoor waren beide heren diverse keren verkeerd gereden en was het van Homoet die ze weer naar het juiste spoor leidde…ondankbare honden!!
In de sprint naar de vos liet Verheijen zien waarom hij al een paar jaar als aanstormend talent wordt beschouwd, het wordt tijd dat hij dit seizoen eens waar gaat maken.

Pechvogel van de dag was Rob Schilperoort, Himalaya Robbie kwam ten val over een veerooster. Op dit moment is bij uw reporter nog niet bekend wat voor schade hij heeft opgelopen maar een paar gekneusde ribben lijken meer dan waarschijnlijk. Wat ook niet onvermeld dient te blijven is dat Frans Lemckert dit keer ongeschonden de vos bereikte. De Lem die een keer niet onderuit gaat, het is een unicum. Volgende week dus nog geen Van Rossum carboncrosser te koop, wie weet de week daarop?
Een aantal coureurs heeft de weg naar het clubhuis nog niet gevonden, jongeheer v.d. Tang en Bertje Scholten hebben klaarblijkelijk huiselijke verplichtingen in het weekend. Het wordt tijd dat deze mannen eens prioriteiten gaan stellen op de zondagochtend! Wie wel de weg naar het clubhuis heeft gevonden is “Good Old” Ted v.d. Pijl. Op zijn Schouten special liet hij vorige week al zien goed mee te kunnen en ook deze week reed hij knap mee.

Volgende week wordt de jacht uitgezet door Stefan `Turbo` van Steekelenburg. Gezien de ervaringen van vorig jaar adviseer ik u een lunchpakket mee te nemen voor onderweg!

Douwe Dapper.

Uitslag  Stand

https://twitter.com/Zoekdevos/status/400012892617326592

7 opmerkingen:

  1. Beetje weinig info over de strijd die gestreden werd in het "achterveld" Douwe?
    De sterk rijdende Jeroen Jansen die de tot de eerste jacht leidende renners een extra ronde liet rijden op het industrie terrein bij hogenrijndijk! Was dit een afrekening?
    Anton Milatz, sterk in het veld, er niet uit te slaan en gewoon weg rijden bij de groep!
    Gert-Jan van der Kooij, als je hem ingehaald heb, komt ie tot drie keer toe weer terug!
    Patrick zat niet echt lekker in de Coers, mag ik dat zeggen, Ja dat mag ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste #DeMart,

    Net zoals bij #DeLens zag je het ook nu niet alles even helder. Mocht Himalaya Rob niet onderuit zijn gegaan dan had het groepje achtervolgers wellicht de koplopers nog ingehaald, zo goed waren we op stoom. Op het ruiterpad reed ik met twee vingers in mijn neus weg van de rest en wist Ted v/d Pijl die aan het snijden was even in de maling te nemen. Wellicht wordt het hoog tijd om, net als in België, een extra reporter achterop de motor mee te laten rijden, dan kunnen we verslag verwachten op alle fronten van de Coers.

    @fietspat

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas bleken de sterksten in koers weer zonder prijs te blijven. De heren Aangenendt en Roskamp, zowel in het veld als op de weg onnavolgbaar snel, misten één pijl. Verheijen, total loss na anderhalf uur in het wiel van A en R, koos het spoor van de snijders Bos en Scholten. De foto's zullen het bewijs leveren!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Steekelenburg van (met dubbel e)11 november 2013 om 15:00

    A.s. zondag is Prins Adrie, prins af. Wie wordt de nieuwe Prins?
    Zal Adrie van Santen er zondag weer bij zijn? Snelle mannen..... kies Adrie zijn wiel! Listige lussen, pad omleggingen, waterbakken, zoekpijlen en kleurlinten?
    Wie van de snellen mannen zullen "stranden"

    Meer info zeg ik niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Allemaal leuk en aardig dat gelul over wat er achterin de Coers gebeurt maar daar zit niemand op te wachten. Klein bier dus, volgende keer een beetje doortrappen dan kan je de Coers zelf van voren mee maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gewoon goed gedaan van die Verheijen, bekeken race!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En nu met foto's https://plus.google.com/photos/100874033296883142735/albums/5945111117911534689

    BeantwoordenVerwijderen