dinsdag 19 november 2013

“Oudjes” op podium in 3e jacht!

De 3e jacht van het seizoen heeft een verrassend podium gekregen. Winnaar Henk Gijzenbergh werd op het podium geflankeerd door Ted v.d. Pijl en Frans Lemckert.


Gijzenbergh won vorig jaar ook al een jacht en bewees eens te meer dat het de moeite loont om tijdens een vossenjacht ogen, en oren, open te houden en niet blind achter je voorganger aan te rijden.  De comeback van v.d. Pijl begint steeds beter uit te pakken, helaas voor hem liet hij zich in een sprint a deux aftroeven door de fietsenmaker uit Bleiswijk. Lemckert liet een unieke mogelijkheid liggen om met de bloemen huiswaarts te keren. Toch een goede dag voor De Lem, hij was de dag ook lekker begonnen door voor de start al een “gezellige” conversatie ( op z’n Haags) op te zetten met de buurman van de hondenclub. Deze hondenliefhebber bevestigde maar weer eens het  beeld dat een hond op zijn baas lijkt (of andersom)  Dit enkel en alleen omdat Lemckert een rondje over het gazon bij het clubhuis reed waarvan de hondenliefhebber meende dat hij de eigenaar was.


Uitzetter Steekelenburg voerde de jagers dit keer niet richting de Rotte maar naar Leidschendam. Daar had hij in de achtertuin van zijn schoonmoeder na de gele controle nog een lusje bedacht . Slechts een man of 8 lieten zich niet door de gerberakweker uit Zevenhuizen om de tuin leiden en pakten de witte controle mee. Steekelenburg had met dochterlief een jacht uitgezet, voorzien van gele pijlen, die goed was te volgen. Vooraan werd flink gas gegeven en het was de wederom ijzersterk rijdende Roskamp die veelvuldig het tempo bepaalde. In zijn spoor konden alleen erkende kleppers als Bos, Scholten, Verheijen en Aangenendt volgen. Dit kwintet werd nog aangevuld met debutant  Stefan Kappetein en van Homoet.


Kappetein jr. liet zien dat hij, net als vader Ronald, een prima aanwinst is voor de vossenjacht. Uw verslaggever ziet in hem een geduchte concurrent voor de gevestigde namen. Ook Rob Ruis liet wederom zien dat hij zijn mannetje staat.


Zoals gezegd was Roskamp de grote man van deze jacht, volgens eigen zeggen is hij dit vaker en dat werd nog eens bevestigd door zijn lieftallige echtgenote die op speciaal verzoek van haar man om 9.30 uur naar het clubhuis was gekomen om hem uit te zwaaien.


Als dit Roskamp zo inspireert is het voor hem te hopen dat zijn eega voortaan iedere zondagochtend de weg naar het clubhuis weet te vinden. Helaas voor hem leidde dit sterke rijden niet tot de gewenste 45 punten,  sterker nog, hij morste een aantal punten door, op een paar kilometer voor de vos, recht op een verroeste paal langs de snelweg af te sprinten in de veronderstelling dat dit de vos was!! Het schijn dat Hans Anders en Specsavers al in onderhandeling met zijn manager zijn om hem in een reclamespot voor contactlenzen te laten opdraven.


Wie ook wel een paar lenzen of een brilletje kan gebruiken is de fietsende koster van Benthuizen;  de heer A. Milatz. Deze presteerde het om,  nadat hij de vos al had zien staan, nog een omweg van ongeveer 5 km. te maken alvorens zijn ring om de vos heen te gooien. Naar eigen zeggen was dit omdat hij het teken van “zoek de vos ‘ niet had gezien en hij zich niet door Steekelenburg wilde laten misleiden. Helaas voor Antoon stond er in het extra rondje dat hij reed geen groene emmer.


De beste zaken voor het klassement werden gedaan door de uitzetter. Turbo Stefan voert nu het klassement aan, de vraag is of hij tegen de immense druk die dit met zich mee brengt bestand is. De kans is aanwezig dat de spanning hem teveel wordt en dat hij op zaterdagavond genoodzaakt is het nodige aan Bacchus te offeren om zijn zenuwen onder controle te kunnen houden. We weten het volgende week zondag!


Het goede nieuws voor Roskamp is dat hij nu al weet dat hij komende week wel de 45 punten gaat pakken, jacht 4 wordt nl. uitgezet door onze voorzitter en zijn zoon Rik.


Douwe  Dapper


N.B: Verzoek van de organisatie om tijdens de jacht  uw afval niet achteloos  op straat te deponeren maar gewoon in de achterzak te stoppen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking hierin.


Bekijk hier de uitslag van de 3e jacht
Bekijk hier de Stand na de 3e jacht
Bekijk hier de foto's van de 3e jacht


http://www.youtube.com/watch?v=lES7qtv2YeM




6 opmerkingen:

  1. Eindelijk een verslag waarin recht wordt gedaan aan de onmiskenbare kwaliteiten van onze voorzitter, zowel op als naast de fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook een knappe foto van de voorzitter...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar als ik het goed begrijp heeft Slingerland zaterdag de jacht van Henk verkend?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Dichter heeft een paar weekjes de kat uit de boom gekeken
    Zijn die uitzetters nu echt allemaal leken?
    De eerste jacht met 2 x een start
    De derde jacht met een nep vos, wat bijna iedereen verward
    Maar er staat er één fier aan kop wat velen zal ste(e)ke(le)n

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is op dit moment beter dat ik nix zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Superfilm van de familie van Steekelenburg! Ook prachtig dat nu eindelijk de suprematie van de voorzitter tijdens de koers is vastgelegd. Jammer dat de prijzen pas bij de meet worden verdeeld. Misschien dat onze sponsor een "man of the match" prijs wil invoeren?

    BeantwoordenVerwijderen