zaterdag 28 januari 2012

donderdag 26 januari 2012

NK Vossejacht, 4 maart in Velswijk

De muur van Zeddam
Een Vossejachtcompetitie is allemaal leuk en aardig maar het leukste is natuurlijk om de nationale driekleur te mogen aantrekken en een jaar lang als Nederlands Kampioen Vossejagen te mogen rondrijden.
Zondag 4 maart is het zover. De familie van Velzen organiseert dan weer het Nationaal Kampioenschap Vossejacht in de Achterhoek gelegen Velswijk.Met in de nabijheid van veel bossen en het Monfortland zijn er genoeg ingrediënten aanwezig om een mooie jacht te rijden in een andere omgeving waar je het wellicht zal moeten opnemen tegen lokale helden als Robert Gesink en Jan van Velzen. Wil je de oude krijger Dick van Homoet opvolgen als Nederlands kampioen meld je dan zo snel mogelijk aan aan via een email naar vossejachtzoetermeer@gmail.com.

Vergeet ook de jacht van aanstaande zondag niet Charles zoekt nog hulp bij het uitzetten van de jacht

dinsdag 24 januari 2012

Aangenendt is blessureleed snel vergeten.


Vorige week reed hij nog voor spek en bonen mee vanwege de week daarvoor opgelopen blessure, deze week  schreef  Charles  Aangenendt  zich weer in voor de jacht en mocht hij zich vervolgens ruim 2 uur later als winnaar laten begroeten van de 10e jacht van het seizoen.

woensdag 18 januari 2012

Jacht van zondag gered!!!!!


Heren renners,
 
in het prachtige en objectieve verslag van Douwe werd gemeld dat Aad S. en Charles A. de volgende jacht zouden uitzetten. Helaas hebben beide heren bij nader inzien geen mogelijkheid. Daarom heeft het bestuur (met name Henk) alle mogelijke moeite gedaan om op zo'n korte termijn twee helden te vinden om voor a.s. zondag een jacht uit te zetten. En het is gelukt: Thijs de Groot heeft er ruzie met zijn baas voor over en Antoon Milatz heeft de huiselijke agenda overhoop gegooid om ons jagers op zondagmorgen een doel te geven! Uit dankbaarheid voor hun inzet heeft het bestuur (eenmalig) besloten om deze heren dubbele punten te geven! Overigens is Antoon zondag niet in de gelegenheid om bij zijn eigen jacht te zijn, maar pa Endeveld zal dan zijn taken overnemen. Super, namens iedereen alvast bedankt
 
En nu nog even serieus: zonder uitzetters geen jacht heren. Ik doe daarom een dringende oproep aan alle jagers om op de uitzetterslijst in te tekenen! 
 
Met welgemeende groet,
uw voorzitter (tevens onbedreigd klassementsleider)

dinsdag 17 januari 2012

Roskamp verstevigt kopppositie.


Vorige week vroeg uw verslaggever zich af, kennelijk met een vooruitziende blik, wie Roskamp dit seizoen nog gaat stoppen. Hij zou nog weleens de grootste tegenstander van zichzelf kunnen worden werd toen gedacht. De ijzig kalme Roskamp trok zich daar niets van aan en bekroonde zijn waarschijnlijk beste jacht ooit met een fraaie zege door in een vlammende eindsprint zijn concurrenten af te troeven. De aanschaf van zijn Merida crosser is een gouden greep gebleken , op de weg, op het strand en door de modder, het maakt dit Orakel van Oosterheem niet uit. Op alle terreinen rijdt hij van voren en geeft hij zijn medejagers het nakijken.

zondag 15 januari 2012

Vossenjacht in Ahoy?



Een stuk of 20 vossenjagers waren dinsdagavond, op uitnodiging van de Fa. ErBo sports, aanwezig bij de laatste avond van de 30e zesdaagse van Rotterdam. Ze waren getuige van een grandioos spektakel waarin uiteindelijk het duo Schep-Stroetinga zich tot het sterkste koppel van het deelnemersveld mocht laten kronen.
Ook waren zij getuige van de allerlaatste meters op de baan van Danny Stam. De 39e jarige Noord-Hollander nam hiermee afscheid van een imposante carrière, en passant wist hij achter de rug van zijn vader Cees de allerlaatste dernyrace winnend af te sluiten. 


Een waar spektakel waarbij de derny’s 3 dik door de steile bochten raasden en snelheden van 67km /uur behaalden.
Op de tribunes genoten de jagers met volle teugen en aangestoken door dit enthousiasme kwam de voorzitter kwam zelfs met het wilde plan om tijdens de volgende zesdaagse, als voorprogramma, een vossenjachtdemonstratie te geven. Hoe hij dit precies voor ogen had kon hij nog niet geheel duidelijk maken maar hij zag, met behulp van zijn talrijke connecties, zeker mogelijkheden hiervoor in 2013.
U ziet maar waar zo’n avondje toe kan leiden, een andere suggestie werd ook nog geopperd: na afloop van het vossenjachtseizoen met de vossenjagers een ritje op de baan van Sloten maken.
Meer info volgt!
Piet Pijlsnel


maandag 9 januari 2012

Afspraken 6 daagse

Hallo heren jagers,

bijgaand vinden jullie de lijst met aanwezigen morgenavond. Helaas heeft Charles zich moeten afmelden, hij heeft teveel last van de lelijke wond aan zijn been.

Ik verwacht jullie allen tussen 19.15 en UITERLIJK 19.30 uur voor de ingang van Ahoy. We gaan dan klokke 19.30 uur gezamenlijk naar binnen. Als je onverhoopt toch niet op tijd kan zijn, bel mij dan vóór 19.30 uur op 06-51665887.

Ga dus svp ruim op tijd van huis. Het is stervensdruk op de weg en ook het parkeren van je auto bij Ahoy kost je een hoop tijd.
Tot morgen! Jules

Primeur bezorgt Milatz toppunt van euforie.



Groot was de euforie bij Antoon Milatz toe hij als 2e zijn ring om de vos mocht laten glijden. Hij moest slechts Stefan Stekelenburg voor laten gaan maar omdat deze 1 controle had gemist was de winst in deze prachtige, opnieuw loodzware, jacht dus voor de immer goedlachse Benthuizenaar.
Daarvoor mocht hij de eerder genoemde Stekelenburg wel erg dankbaar zijn want deze fungeerde een groot deel van de race als gangmaker voor Milatz. Hiermee kreeg de eerste jacht van 2012 een verrassende winnaar die door slim te rijden en af te snijden de groep met erkend hardrijders de loef wist af te steken.